Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj h0lky, jak jsem tu psala, že na minulé kontrole mi doktorka řekla, že jsme za 5 týdnů pribraly jen 400g a že to je moc moc málo a že mám Klarce dávat příkrm UM aby nehladovela… tak dnes jsme byly na převážení a Klarka za ten 1 tyden přibrala 0,5kg!!! A že tedy smankote ženská ji ty příkrmy trochu stáhněte, že to je zase moc moc moc ![]()
Takže my z extrému do extrému ![]()
Do minulého týdne jsme plně kojily a ona mě tak rozhodila, že jsme teď víc než 50% na UM., protože najednou nemam.. tak teď zkusím vrátit čas a snad to moje mlicko zase roztahame…
Ahoj hoky.
Koukam, ze je ockovaci obdobi u vetsiny. Ja jdu s Lill ve CT na druhou davku Hexa+Synflorix…
Jinak u nas nic moc noveho. V pondeli uz jsme zkouseli dat Lill prvni prikrm a uspel. Snedla toho dost a UM potom nevyadovala po kadych 3 hodinach. Bud ma spurt a nebo u ji opravdu UM neasytilo dostatecne a zase to UM nemuzu davat, jak se mi zachce, aby ji z toho nebolelo brisko nebo nemela jine problemy. Toz Dr. rekla at uz klidne dam - dnes mame ten ukonceny 4.mesic… Dneska jsem vynechala, zitra zase dam a asi budu davat uz pravidelne. Na noc mam odzkousenou i kasicku - zadny zazrak to ale neni, mala se v noci na jidlo vzbudila - mozna zvyk, nevypila moc, tak uvidime. Spis si myslim, ze ji brzy porostou zoubky, onevac je neustale takova mrzuta a to i pres den, i kdyz teda noc je vzdycky o poznani horsi.
Prekulovat na brisko u nas nefrci, ale zacala si sedat - kdyz ji mam o sebe oprenou zadama, tak si v pohode bez pomoci drepne
Vymenila jsem vcera korbu za sportak, tu jsem frkla na balkon, ale je hezky, tak uz chodime dost ven, toz korbicka na balkone spis na dopoledni dachnuti…
@Klairs chudaku
Ty doktorky nekdy dokazou povzbudit, ze?
No nic, jdu se vratit ke sporaku. Dnes jsem byla s Emcou v kine - Rick byl doma s Lillinkou sam - vyhnal nas, pry at si odpocinu - popravde, lec hezke gesto z jeho strany, ale trmacet se do Prahy a zpet, nebyl nic moc odpocinek. Ale alespon jsem si dachnula v kine
Byly jsme na Lego pribehu - nic moc ![]()
@Mája B my byli dneska! druhá hexa A PREVENAR DOHROMADY, první snášela dobře, jen trochu víc spala…tak jsem zvědavá a bojím se, aby to nebylo horší…
držím palce s Maxíkem, aby byl OK. Jak u vás s první dávkou?
jinak já jsem grogy…vím, že si nemám nač stěžovat, protože vy často vstáváte k dětem X krát za noc pravidelně, ale já rozmlsanec jsem poslední 2 dny spala 5 hodin a to ne pohromadě - každou cca hodinu jsem vstavala k Olivce
jsem uplne vyšťavená a jestli bude mít špatnou reakci na očko, pujdu si hodit mašli…jsem hrozně unavená…
@Barčí1411 Oliv chce krmit po 2,5 hod a to jsem na UM…vypije 900-1000ml denne,. porad jsme na horni hranici grafu, Olivka je tloustik
ale ji malo a casto, myslela sem, ze se to zlepsi s UM a neeee…musime vydrzet, rikala MUDr…az miminko objevi svet kolem sebe, nebude tak uzrane uz, zacne ho zajimat neco jineho nez jidlo ![]()
jinak mame 6810g a 65cm, OH 41cm
jsme velky… budeme brzo nastrelovat nausnicky (jednoduche pecicky ruzove ji dam) a taky mame zacit s prikrmem od uk. 4M, coz je u nas 6.3., coz je za chvilku
asi nakoupim na uplnej zacatek sklenicky s mrkvi a pak zacnu varit
budu to muset nastudovat, je to neco uplne noveho ![]()
kolik snedla Lill napoprve lzicek te mrkvicky? a zacala jsi soibezne s tim obedovym zeleninovym prikrmem davat i kasi na noc? a tu delas jakou?
@stephora nevyspana jsem taky, vstavam ted na kojeni i 5× za noc
a jsem uplne vystavena. takze vim, jak ti je. a pres den malej spi po 40 minutach zhruba, tak si ani nelehnu odpoledne s nim.
Filípek taky pekne nabira, kolik vazi nevim, ale stehynka arucicky uz ma pekne obalene
vsak miminka maji byt buclaty ![]()
@stephora tak to Olivka krasne pribyva! ![]()
Tak u nas je vse od Hami - rekla bych, ze je nejlevnejsi, i kdyz panenky se mi protacely i u cen Hami, natoz u jinych znacek, to jsem sla do mdlob a rekla si, ze budu pestovat zeleninu na balkone… ![]()
Mrkvicky snedla docela dost na prvni pokus - koro pulku sklenicky. Ale jako tim se nerid. Prvni sousta muzou bejt jen 2 lzicky a nazdar, popr. nic jako to mela Ema ![]()
Kasi jsem dala ve stejny den jako mrkev - ale to neni nic extra - je mlecna, bez chute (Hami Prvni kase), jen je to hustejsi konzistence. Davam do misticky na lzicku a to, co nesni frknu do flasky a dopije to - tesne pred spanim, jak byla zvykla u UM. Ovsem ma asi spurt, pac v noci se budi stejne alespon na 120ml UM.
Dneska jsem odzkousela presnidavku - taktez Hami Prvni lzicka jablicko - snedla dooost, ale nebudu ji to davat kazdy den, spis ob 2-3 dny, aby mi potom nebojkotovala zeleninu. Zitra dostane kvetak - Prvni lzicka… Mozna koncem pristiho tydne teprve mrkev s bramborem… Jinak tak hodinku po kazdym tom novym prikrmu davam jeste UM, ale ne plnou davku - max. 120ml, protoze prikrmu sni dost. 1-2 hodinky pred kasi na noc davam plnou davku UM.
Ja neumim psat kratce, tak se omlouvam za zdlouhavej popis… ![]()
@stephora mmj. - ty deti mame stejny, ale to uz vime… ja dnes usinala u omalovanek, ktery jsem musela vybarvovat s Emickou
jinak uz pres tyden vstavam pravidelne po 5hodine, Lill rve a kdyz usne do hodiny… Ja uz jsem vzhuru a cumim jak suva… ![]()
@stephora máme stejně velký děti a Max je ještě o 1900g těžší ![]()
Olivka je šikulka, že tak papá, buď ráda ![]()
Maxík měl zatím jen hexu první dávku, to byl spavej, teďka dostal hexu+prevenar a stálo to za…, večer nemohl usnout, a včera protiva hroznej, ale dneska je to už můj usměvavej chlapeček
![]()
holky, já se taky nevyspím, včera spal poprvé asi 3hodiny v postýlce, pak furt knikal, zase prdy, tak jsem ho nechala u sebe a ráno mu skoro visela hlava z postele, otočil se nohama na polštář(točí se vleže dokola) a hlavu už měl skoro z postele, no fuj, takže končíme ![]()
@Barčí1411 me vycerpavajici odpovedi nevadi
taky premyslim, ze koupim Hami prvni lzickum, protoze ackoliv nam vyhovuje vse od Hipp, tak sklenicky maji ultradrahe a staci, ze mala pije UM ![]()
tak po 6.3. zacnem ![]()
@Mája B tak to naše robě spí jen na zádech a moc necestuje, vlastne vůbec
bude mít placatou hlavu, ale co nadělám, na boku se budí a řve, odjakživa ![]()
@Mája B ja mam filipka na prvni spani v postylce, snazim se i druhe spani, ale pak uz se budi casto, tak je v posteli a ja jen taham prsa
a jinak mam vzdy kojici polstar na kraji postele, zatim to staci, pak budu pritahovat postylku k posteli
taky mame vrtichvosta a kazde nam rika, ze to ditko neni absolutne v klidu, porad se mrska asije sebou, je to neposeda ![]()
holky, tady vam davam jednu fotecku v mym oblibenym pyzamku
malem jsem to prokoucovala, furt me prisly velky a jak jsem to oblikla, zjistila jsem, ze jsou akorat, to dite strasne vyrostlo
. Jo a nadruhe fotce filipek poprve cte
![]()
@Schara taky jsem takhle malem prokaucovala par hadriku, furt jsem si rikala, ze to je jeste velke a najednou uz je to jen tak tak.
@Mája B tak to je dobre, ze Maxik uz je zas v pohode… taky se desim tohodle 2.ockovani, byva pry vetsinou hur snasene.
@Barčí1411 krasne jsi se nam tu rozepsala, rad neni nikdy dost pro nas tapajici maminy ![]()
U nas se spi prevazne v postylce, nekdy jen na chvlku rano prendam bobka do postele, kdyz uz se u sebe moc vrti a vypadava mu furt dudlik.
Jinak tukam na vsechno, co jde, u nas se spi porad paradne… ted poslednich par dnu si zoufam, ze me za noc 3-4× vzbudi, ale jen dam dudlika a spime dal. Spi od cca pul desate do sedmi az pul osme, jeste se snazim to protahnout do osmi, ale zatim se nedari.
Dneska jsme byli taky na ko kycli a obe 1a, takze parada ![]()
@Schara tak u nas s obleckama to samy, prokoucovala jsem malem taky nejaky hooodne sladky
jinak Filda je uuuzasnej
![]()
@stephora no na fotkach je skvelej
ale jinak je to holky nespavec, jak pres den tak v noci, to uz tak uzasny neni. ale nevymenila bych ho, to zase neeee ![]()
Tak my byli dnes v poradně, Mikulovi bude v pátek 11týdnů - váží 5360gr a měří cca 56cm
ad spaní - Mikula spí přes den většinou po dvou hodinách co je vzhůru, někdy usíná i dřív a ve dne ho dávám spát do hacky, do košíku a nebo spí v kočárku. v noci spí jen v postýlce, koupeme kolem 20.30hod, kolem 21hod jídlo a spí v průměru do 2.30 - 4hod a pak se budí mezi 7-7.30hod
ad jídlo - je plně na UM a jí 6×denně, vypije různě - ráno kolem té 7hod pije málo 80-100ml, ale zato v 10hod vypije i 190ml - už to mám docela i vypozorované, tak vím kolik pití kdy připravovat.
ad oblečení - zrovna dnes jsem dělala pořádek ve skříni a zjistila jsem, že pár věcí vůbec neměl na sobě a že už jsou malé, teď nosí velikost 62 a pro jistotu jsem dnes dala prát i vše ve velikosti 68.
ad očkování - za měsíc jdeme na první - čeká nás Hexa a Prevenar (ale nevím jestli to neposunout na půl roku, prý je pak menší riziko reakce - posouvali jste někdo očkování???)
a vkládám pár čerstvých fotek - včera jsem fotila, jak je rotomilý, když se budí ![]()