TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
18.2.14 18:28

Ahoj h0lky, jak jsem tu psala, že na minulé kontrole mi doktorka řekla, že jsme za 5 týdnů pribraly jen 400g a že to je moc moc málo a že mám Klarce dávat příkrm UM aby nehladovela… tak dnes jsme byly na převážení a Klarka za ten 1 tyden přibrala 0,5kg!!! A že tedy smankote ženská ji ty příkrmy trochu stáhněte, že to je zase moc moc moc :nevim:
Takže my z extrému do extrému :evil:
Do minulého týdne jsme plně kojily a ona mě tak rozhodila, že jsme teď víc než 50% na UM., protože najednou nemam.. tak teď zkusím vrátit čas a snad to moje mlicko zase roztahame…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
18.2.14 19:57

Ahoj hoky.

Koukam, ze je ockovaci obdobi u vetsiny. Ja jdu s Lill ve CT na druhou davku Hexa+Synflorix…

Jinak u nas nic moc noveho. V pondeli uz jsme zkouseli dat Lill prvni prikrm a uspel. Snedla toho dost a UM potom nevyadovala po kadych 3 hodinach. Bud ma spurt a nebo u ji opravdu UM neasytilo dostatecne a zase to UM nemuzu davat, jak se mi zachce, aby ji z toho nebolelo brisko nebo nemela jine problemy. Toz Dr. rekla at uz klidne dam - dnes mame ten ukonceny 4.mesic… Dneska jsem vynechala, zitra zase dam a asi budu davat uz pravidelne. Na noc mam odzkousenou i kasicku - zadny zazrak to ale neni, mala se v noci na jidlo vzbudila - mozna zvyk, nevypila moc, tak uvidime. Spis si myslim, ze ji brzy porostou zoubky, onevac je neustale takova mrzuta a to i pres den, i kdyz teda noc je vzdycky o poznani horsi.

Prekulovat na brisko u nas nefrci, ale zacala si sedat - kdyz ji mam o sebe oprenou zadama, tak si v pohode bez pomoci drepne :zed: Vymenila jsem vcera korbu za sportak, tu jsem frkla na balkon, ale je hezky, tak uz chodime dost ven, toz korbicka na balkone spis na dopoledni dachnuti…

@Klairs chudaku :roll: Ty doktorky nekdy dokazou povzbudit, ze?

No nic, jdu se vratit ke sporaku. Dnes jsem byla s Emcou v kine - Rick byl doma s Lillinkou sam - vyhnal nas, pry at si odpocinu - popravde, lec hezke gesto z jeho strany, ale trmacet se do Prahy a zpet, nebyl nic moc odpocinek. Ale alespon jsem si dachnula v kine :lol: Byly jsme na Lego pribehu - nic moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.2.14 08:53

@Mája B my byli dneska! druhá hexa A PREVENAR DOHROMADY, první snášela dobře, jen trochu víc spala…tak jsem zvědavá a bojím se, aby to nebylo horší…

držím palce s Maxíkem, aby byl OK. Jak u vás s první dávkou?

jinak já jsem grogy…vím, že si nemám nač stěžovat, protože vy často vstáváte k dětem X krát za noc pravidelně, ale já rozmlsanec jsem poslední 2 dny spala 5 hodin a to ne pohromadě - každou cca hodinu jsem vstavala k Olivce :zed: jsem uplne vyšťavená a jestli bude mít špatnou reakci na očko, pujdu si hodit mašli…jsem hrozně unavená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.2.14 08:58

@Barčí1411 Oliv chce krmit po 2,5 hod a to jsem na UM…vypije 900-1000ml denne,. porad jsme na horni hranici grafu, Olivka je tloustik :)ale ji malo a casto, myslela sem, ze se to zlepsi s UM a neeee…musime vydrzet, rikala MUDr…az miminko objevi svet kolem sebe, nebude tak uzrane uz, zacne ho zajimat neco jineho nez jidlo :)

jinak mame 6810g a 65cm, OH 41cm :) jsme velky… budeme brzo nastrelovat nausnicky (jednoduche pecicky ruzove ji dam) a taky mame zacit s prikrmem od uk. 4M, coz je u nas 6.3., coz je za chvilku :) asi nakoupim na uplnej zacatek sklenicky s mrkvi a pak zacnu varit :) budu to muset nastudovat, je to neco uplne noveho :)

kolik snedla Lill napoprve lzicek te mrkvicky? a zacala jsi soibezne s tim obedovym zeleninovym prikrmem davat i kasi na noc? a tu delas jakou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
19.2.14 12:28

@stephora nevyspana jsem taky, vstavam ted na kojeni i 5× za noc :( a jsem uplne vystavena. takze vim, jak ti je. a pres den malej spi po 40 minutach zhruba, tak si ani nelehnu odpoledne s nim.
Filípek taky pekne nabira, kolik vazi nevim, ale stehynka arucicky uz ma pekne obalene :) vsak miminka maji byt buclaty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
19.2.14 15:19

@stephora tak to Olivka krasne pribyva! :palec:

Tak u nas je vse od Hami - rekla bych, ze je nejlevnejsi, i kdyz panenky se mi protacely i u cen Hami, natoz u jinych znacek, to jsem sla do mdlob a rekla si, ze budu pestovat zeleninu na balkone… :lol:

Mrkvicky snedla docela dost na prvni pokus - koro pulku sklenicky. Ale jako tim se nerid. Prvni sousta muzou bejt jen 2 lzicky a nazdar, popr. nic jako to mela Ema :lol:

Kasi jsem dala ve stejny den jako mrkev - ale to neni nic extra - je mlecna, bez chute (Hami Prvni kase), jen je to hustejsi konzistence. Davam do misticky na lzicku a to, co nesni frknu do flasky a dopije to - tesne pred spanim, jak byla zvykla u UM. Ovsem ma asi spurt, pac v noci se budi stejne alespon na 120ml UM.

Dneska jsem odzkousela presnidavku - taktez Hami Prvni lzicka jablicko - snedla dooost, ale nebudu ji to davat kazdy den, spis ob 2-3 dny, aby mi potom nebojkotovala zeleninu. Zitra dostane kvetak - Prvni lzicka… Mozna koncem pristiho tydne teprve mrkev s bramborem… Jinak tak hodinku po kazdym tom novym prikrmu davam jeste UM, ale ne plnou davku - max. 120ml, protoze prikrmu sni dost. 1-2 hodinky pred kasi na noc davam plnou davku UM.

Ja neumim psat kratce, tak se omlouvam za zdlouhavej popis… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
19.2.14 15:23

@stephora mmj. - ty deti mame stejny, ale to uz vime… ja dnes usinala u omalovanek, ktery jsem musela vybarvovat s Emickou :lol: jinak uz pres tyden vstavam pravidelne po 5hodine, Lill rve a kdyz usne do hodiny… Ja uz jsem vzhuru a cumim jak suva… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
19.2.14 16:19

@stephora máme stejně velký děti a Max je ještě o 1900g těžší :D

Olivka je šikulka, že tak papá, buď ráda :palec:

Maxík měl zatím jen hexu první dávku, to byl spavej, teďka dostal hexu+prevenar a stálo to za…, večer nemohl usnout, a včera protiva hroznej, ale dneska je to už můj usměvavej chlapeček :* :* :* :srdce: :srdce: :srdce:

holky, já se taky nevyspím, včera spal poprvé asi 3hodiny v postýlce, pak furt knikal, zase prdy, tak jsem ho nechala u sebe a ráno mu skoro visela hlava z postele, otočil se nohama na polštář(točí se vleže dokola) a hlavu už měl skoro z postele, no fuj, takže končíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.2.14 16:31

@Barčí1411 me vycerpavajici odpovedi nevadi :)taky premyslim, ze koupim Hami prvni lzickum, protoze ackoliv nam vyhovuje vse od Hipp, tak sklenicky maji ultradrahe a staci, ze mala pije UM ;-)

tak po 6.3. zacnem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.2.14 16:47

@Mája B tak to naše robě spí jen na zádech a moc necestuje, vlastne vůbec :) bude mít placatou hlavu, ale co nadělám, na boku se budí a řve, odjakživa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
19.2.14 17:07

@Mája B ja mam filipka na prvni spani v postylce, snazim se i druhe spani, ale pak uz se budi casto, tak je v posteli a ja jen taham prsa :mrgreen: a jinak mam vzdy kojici polstar na kraji postele, zatim to staci, pak budu pritahovat postylku k posteli :) taky mame vrtichvosta a kazde nam rika, ze to ditko neni absolutne v klidu, porad se mrska asije sebou, je to neposeda :)

holky, tady vam davam jednu fotecku v mym oblibenym pyzamku :) malem jsem to prokoucovala, furt me prisly velky a jak jsem to oblikla, zjistila jsem, ze jsou akorat, to dite strasne vyrostlo :mrgreen:. Jo a nadruhe fotce filipek poprve cte :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
19.2.14 17:42

@Schara taky jsem takhle malem prokaucovala par hadriku, furt jsem si rikala, ze to je jeste velke a najednou uz je to jen tak tak.

@Mája B tak to je dobre, ze Maxik uz je zas v pohode… taky se desim tohodle 2.ockovani, byva pry vetsinou hur snasene.

@Barčí1411 krasne jsi se nam tu rozepsala, rad neni nikdy dost pro nas tapajici maminy :-)

U nas se spi prevazne v postylce, nekdy jen na chvlku rano prendam bobka do postele, kdyz uz se u sebe moc vrti a vypadava mu furt dudlik.
Jinak tukam na vsechno, co jde, u nas se spi porad paradne… ted poslednich par dnu si zoufam, ze me za noc 3-4× vzbudi, ale jen dam dudlika a spime dal. Spi od cca pul desate do sedmi az pul osme, jeste se snazim to protahnout do osmi, ale zatim se nedari.
Dneska jsme byli taky na ko kycli a obe 1a, takze parada :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.2.14 17:57

@Schara tak u nas s obleckama to samy, prokoucovala jsem malem taky nejaky hooodne sladky :)jinak Filda je uuuzasnej :srdce: :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
19.2.14 19:23

@stephora no na fotkach je skvelej :D ale jinak je to holky nespavec, jak pres den tak v noci, to uz tak uzasny neni. ale nevymenila bych ho, to zase neeee :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
19.2.14 19:50

Tak my byli dnes v poradně, Mikulovi bude v pátek 11týdnů - váží 5360gr a měří cca 56cm
ad spaní - Mikula spí přes den většinou po dvou hodinách co je vzhůru, někdy usíná i dřív a ve dne ho dávám spát do hacky, do košíku a nebo spí v kočárku. v noci spí jen v postýlce, koupeme kolem 20.30hod, kolem 21hod jídlo a spí v průměru do 2.30 - 4hod a pak se budí mezi 7-7.30hod
ad jídlo - je plně na UM a jí 6×denně, vypije různě - ráno kolem té 7hod pije málo 80-100ml, ale zato v 10hod vypije i 190ml - už to mám docela i vypozorované, tak vím kolik pití kdy připravovat.
ad oblečení - zrovna dnes jsem dělala pořádek ve skříni a zjistila jsem, že pár věcí vůbec neměl na sobě a že už jsou malé, teď nosí velikost 62 a pro jistotu jsem dnes dala prát i vše ve velikosti 68.
ad očkování - za měsíc jdeme na první - čeká nás Hexa a Prevenar (ale nevím jestli to neposunout na půl roku, prý je pak menší riziko reakce - posouvali jste někdo očkování???)
a vkládám pár čerstvých fotek - včera jsem fotila, jak je rotomilý, když se budí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí