Poradna duly
Jana Čurdová
@vercaaaa ja zobu, kdyby nahodou, at nemam dve mimina doma, to bych nerada ![]()
@stephora jinak jak ses ptala na ty prikrmy, neco jsem nasla na tech strankach www.kojeni.net, tak se tam klido podivej a pocti
ja teda cetla jen zacatek, ale celkem pekne to tam bylo napsane ![]()
Dobre ranko ![]()
Juch, to je tema ![]()
MS - mam uz 3.mesic. Prvni mesic dobry, kratky, slaby, takze moje vlna jako pred tehu. Ovsem postupne je silnejsi a delsi. Naposledy jsem krvacela skoro cely tyden a prvni 2 dny jako fakt dost - ale je to normalni. Holt uz nikdy nebude - nechci rikat nic, ale spis jen neco, tak jako driv. U OG jsem byla uz 3×, vzdy se ptala na MS a pry je to normalni. Nekomu se zhorsi plet, nekdo se zacne lip opalovat a nekomu se prodlouzi a zesili MS
Skoda, ze nevymizi uplne. Ale tak, 30+ - prechod neni tak daleko
![]()
Prochazky - my uz jsme se preaklimatizovaly na jarni pocasi, ktery je mimichodem krasny, takze chodime ven taktez 2× denne a davame si i vic jak 5 hodin venku za cely den. Ovsem my se zasekavama u koniku a na hristich. Spojujeme prochazku s hrou a zabavou, co pres tu nudnou zimu chybelo nejen Emicce…
Spinkani - Lill je porad spac, i kdyz uz neprospi 20 hodin denne, tak oproti jinym detickam v jejim veku spi porad dost a hezky. Ja si to uz samozrejme nemyslim moc a bude hur
.. Kdyz spi Lill, nespi Emicka… Kdyz spi Emicka, nespi Lill a taky se cim dal vic stava, ze nespi ani jedna
![]()
A ty prikrmy… Ja myslim, ze je to vzdy a vsude nejvetsi debata. Nakonec stejne zalezi na mamince, jaky si to udela
U nas se necekalo dyl, nebyl duvod a ja mam na to svuj nazor, jednu zkusenost, zadny alergie, vsezrave starsi dite a zatim vsezrave - co se tyka prvnich prikrmu - i to nejmladsi mlade. Diskuze o tom moc nectu - spis vubec, radeji se poradim s detskou a pak si najdu tu nasi zlatou stredni cestu. U Emicky uz jsem davno davala treba maso - Lill jede jen zeleninu, vcera poprve brambor… Piskoty zase Emca dostala az v 6 mesicich, Lill o mesic driv. ![]()
@vercaaaa nám nakonec stačí kondom, se sexem se nepřetrhneme ![]()
moje menses je hrozně silná, takovou jsem neměla snad od 16ti
musím vydržet, ale už teď jsem slabá a celá bledá… navíc malá pořádně nespí, takže je to hodně náročné… ![]()
Holky my jsme se jeste dospali od 8 do pul 10
paradicka.
@Barčí1411 to je jasne, ze si kazda maminka s prikrmama musi najit svou cestu, ja ty stranky zverejnila a poradila, protoze tam je napsane jak vubec zacit, coz ja jako prvomatka treba skoro nevim, vis ![]()
@stephora neboj nic, ms do tydne odejde
bud rada, ze telo funguje zase jak ma
taky se na ni netesim, ale vis jak ![]()
@Schara ja to ale nepsala k tomu odkazu, ale vseobecne
Ja jsem prvomatka i u druhyho ditete, protoze kazda je uplne jina ![]()
@stephora Stepanko, chudaku
Trpim s Tebou ![]()
Ty jo, kondom dobrej, ale mne vadi - mam potom docela problemy, i po tech „lepsich“ a antiko mi OG nechce napsat, takze cekam na ruzne vysledky a dame telisko… ![]()
@Barčí1411 to musim dát, ale štve mi to, nesnášim menses a mám poci, že už jsem vykrvácela! :-/ co dvě hodiny měním vložku ![]()
jinak už mám doma skleničky od hami (brokolice) a hamánka (mrkev, mrkev s rýží a zahradní zelenina) -. první lžičku
přišlo mi to dnes z lekarna.cz a čeká to na Olivku, abychom začaly po tom 6.3.
už se těším, i když mám obavy, kolik toho sí a zda to vůbec bude chtít…jak dlouho to trvalo u vás Baru, než Lill přijala něco jinýho než mlíko? ![]()
@stephora jj vezmu si ji, zatim zobu druhe platicko, tak jsem se jeste neozyvala
neboj nic, male to urco bude chutnat ![]()
@Barčí1411 jo táááák
taky kondomy nemusim, mam po nich svedeni ![]()
Ahojky devcatka ![]()
tak my byli dnes na 3 mesicni kontrole. Bobek ma uz 65cm a 6650g. a ja si rikala, ze to obleceni 62 mi prijde nejake male
melo se i ockovat, ale rikala jsem mudre, ze jsme byli s manzelem nachlazeni, tak ockovani radsi o tyden odlozila, aby byl Vena 100% zdrav, ikdyz teda nastesti se nezda, ze by to od nas chytl.
Jinak teda MS vam vubec nezavidim, u me uz asi prosla pred 14 dny, bylo to ale hodne slaby a kratky, tak jsem zvedva, co bude priste. Vubec mi to teda taky nechybelo!
Ja uz se taky moooc tesim az zacneme s prikrmy, vcera jsem byla koupit uz i jidel. zidlicku.
@Schara koukam, ze ti Filipek dava zabrat, tak snad uz to bude jen lepsi a lepsi ![]()
@Deeh no dava, dnesni noc byla fajn, tak ja doufam, ze mel jen spurt a bude to zase dobre. I se mi zda, ze se nejak vytahl, v utery jdeme taky na prevazeni a premereni. Venousek je kus chlapa ![]()
@Schara urcite to byl jen spurt a ted uz bude zas hodne miminko
ja uz nastesti a to tukam na vsechno, co jde, vubec nevim co to je nespat v noci
.
Jj je uz Venouska kus a se teda pekne pronese, hlavne kdyz je jeste v autosedajde…
Jo a v sobotu jsme meli krtiny
uz nemame doma pohana ![]()
@stephora Stepanko, Lillinka je jedlik. Ona sni vicemene vse, co ji nabidnes, takze na „nas“ radeji nekoukej
A nebo jo a spis na to, jak to brala Emca
Takze Lill si dala na poprve ctvrtku ty maly sklenicky jako nic
Emicka to 4 dny prskala, pak jedla tak 3 lzicky a nakonec jsem ji po cca tydnu zacala varit domaci zeleninku a postupne pridavala brambor, masicko - nic jsem ale nemixovala, jen mackala vidlickou aby nebyla pozdeji lina kousat - ale ono se i to rozmackany dalo prirovnat temer k rozmixovanemu, jen sem tam byl kousicek nerozmackany zeleniny, brambor… Masicko jsem davala dyl, to uz vedela, jak na lzicku a jak to rozzvejkat dasnickama a stacilo jen na drobnoucko nakrajet.
Nabidni jen lzicku, dve a pokud nechce, nech bejt a dej UM. Opakuj tak par dnu, podle toho pak treba zkus domaci bastu.
@Scharano, napodobne. Navic mam desny vytoky potom a vetsinou mne to „zabije“ nejaka infekce a to i kdybych se 100× umyla potom. Takze to ja neriskuju uz. Ted nechranenej, ale tak snad nic…
A brzy telisko, popr. pokud hematolog svoli, tak nejaka spesl antikoncepce ve forme pilulek, ale to musim pockat na testy.
@Deeh tyyy brdo, prdolacek pekne rosste, to je krasa! At vam ockovani potom dobre dopadne bez nejakych reakci apod. ![]()
Ja jdu delat, holky, domaci presnidavku jablecnou - jen tak 2-3 davecky, na zkousku. Mam tu dost jablek, tak zkusim, treba alespon nekde na prikrmech usetrim ![]()
Ahoj holky,
menses
netěším se
jinak já se těším na příkrmy, malej po jídle kouká, nás sní všecky
pak nahraju pár slíbených foteček naší rodinky ![]()
dobrou
@Barčí1411 a kdyz tu sklenicku nesni celou, das ji jeste i druhy den, nebo co s ni udelas?