TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4004
27.2.14 08:45

@Deeh není to otázka pro mě, ale když ji zavřeš a dáš do lednice, myslím, že 48hodin by se jí nemělo nic stát, ale my většinou 2.den dojedli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.2.14 09:48

@Barčí1411 @Mája B holky, takže kaše na noc jste nedávaly… :think:

já koupila dvě od Hipp, tak nevím :nevim: uvidíme, třeba později :)

skleničky už mi včera dorazily, tak se těším na příští týden, až začneme… Oliv po jídle teda moc nekouká, ale včera jsem jí krmila lžičkou čajík (protože dostat do ní jakýkoliv pití je nadlidský úkol) a to docela spolupracovala a líbilo se jí to, otvírala pusinku a hezky polykala…pak ji to přestalo bavit a začala to plivat, ale dneska budu nacvičovat s čajem znovu :) a zažnu mrkvičkou první lžičkou od Hamánka. Co nedojí, pujde do lednice, na obalu přímo píšou, že se to má spotřebovat do 48hod 8)

jinak řeším teď rodičák a jsem z toho nějaká tumpachová, asi ho řeším pozdě, co, když má Olivka za týden už 4M :zed: Navíc já v době, kdy se narodila, už nebyla zaměstnaná, vypršela mi smlouva, ale mateřskou pobírám - safra, tak můžu si zvolit délku pobírání já a nebo musí muž, kterej je zaměstnanej? všechno je to děsně složitý :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
27.2.14 11:06

@stephora mam pocit, ze pokud jsi za dva roky odpracovala alespon 270 dni mela by sis delku volit. ale to asi odpracovano mas, kdyz si mela narok na materskou ne? neboj, oni ti na urade poradi. a myslim, ze ted se ptaji, ne na jak dlouho ale jakou castku chces pobirat :) ja ji zas budu pomalu resit ted, s predstihem, nikdy nevis kdy ti do toho co skoci :) akorat ja si musim nechat jeste v praci spocitat dovolenou a domluvit se, jestli me ji jen proplati a nebo na ni musim jakoby radne nastoupit, to taky nevim jak se dela :)

jinak ja zas mela narocnou noc, takze to nespani nevidim ze by bylo spurtovani, proste to ted je jako na houpacce… co nadelam. nic. a jako bonus spal jen do 5…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.2.14 11:14

Mě se dnes Oli vzbudila po pul hodině od usnutí (jejího i mého) s příšerným řevem…doteď nevím, co jí bylo, myslím, že měla asi zlý sen…chvíli ji nešlo utišit, ale pak jako když utne, usnula mi v náručí a spala až do 7. Já bohužel už moc nespala…jednak je mi blbě od té menses (pořád hrozně silná :-( ) a druhak jsem pořád poslouchala, zda Oliv zase nepláče :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.2.14 11:17

@Schara no, taky myslím, že bych měla moct - problém je, že TP mám v Plzni, a muž tady v Chrášťanech, tak by asi bylo jednodušší to vyřídit tady a zažádal by on, abychom nemuseli do Plzně…Ten trvalej pobyt je takovej debilní údaj!

jo, jakou částku chci čerpat :-) tak 20 tis/měs po dobu 5ti let :mrgreen: :lol: :mrgreen: ještě budu koumat, do jakého měsíce věku dítěte chci, aby mi to vypláceli…to je fakt na palici…navíc už jsem to měla začít řešit dávno, takhle to asi nestihnu a budou mi to vyplácet ještě zpětně…njn, jak jsem nevyspalá, tak mi to nemyslí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
27.2.14 12:28

@stephora Ahoj. Pokud jsi za posledni 2 roky byla zamestnana 270 dni, tak si rodicak muzes volit. Muzes bud na sebe nebo i na manzela, pokud splnuje vyse uvedenou podminku. Potrebujes ze socialky takovy formular na prijmy a s tim formularem pujdes zase na socialku podle adresy tveho zamestnavatele ( tam, kde za tebe odvadeji poplatky nebo za manzela). Tam ti potvrdi tech 270 dnu a pujdes zase zpatky na socialku dle tp. Jo, a jeste chteli potvrzeni o prijmech od ucetni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
27.2.14 12:30

Ja jsem podminku nesplnila, ani partner, chybelo nam 30 dnu. Takze to mam na 4 roky bez moznosti volby. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.2.14 13:18

@Deeh ma se otevrena sklenicka spotrebovat do 48hodin. Lill sni uz pulku, takze to ma na 2 dny.

Rodicak - byla jsem vyrizovat zacatkem unora. Pani mi upozornila na to, ze uz neni volba jakoze 2, 3, 4 roky, pac ja tam nakracela, jakoze „Dobry den, jdu si vyridit rodicak, chtela bych ho na 2 roky…“ :lol: Pani se smala a rika, hm, fajn, ale takhle uz to neni. Ted si vyberete mesicni castku od 50 Kc do 11500 Kc, kterou chcete, aby vam OSSZ vyplacela. Samozrejme na tu nejvyssi, tech 11500 Kc, musite dosahnout tema jejich vypoctama, dennima davkama, vymerama atd. Pak se ptala jestli mam narok na PPM - ano mam, tak sup, papiry, poslat je na OSSZ, ktera mi PPM vyplaci, aby potvrdila vymer atd. - poslali mi ani ne do 5 dnu zpet. Podle PPM a denni davky z PPM jsem si potom mohla stanovit vyssi rodicovske, jejiz vysi pry muzu kazde 3 mesice menit… :nevim: Takze ja jsem doma na cca 2 roky, ale kdo vi, treba si to potom snizim a prodlouzim si RD :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
27.2.14 13:22

No teda, jak jste tady začaly psát o RD, tak já si s hrůzou uvědomila, že mi končí mateřská za 8 týdnů, a že tedy za 8 týdnů mám oficiálně nástup do práce!!!
to je strašný jak to uteklo, vůbec se mi nechce. ale vím, že mám tedy ještě starou dovolenou určitě tak tři týdny, a že mi na osobním říkali, že jí budu muset vyčerpat, tak tím se mi to doma ještě prodlouží, ale pak už budu muset nastoupit. u nás bude na RD tatínek a budeme to čerpat podle mého přijmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.2.14 14:40

@kamkakamka perfektní, díky! no, na sociálku bych musela do Brna :zed: to bude asi jedndussi pres muže :-) PPM jsem pobírala…ach jo, stejně je to složité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
27.2.14 14:55

@stephora jak to, ze az do Brna? me ten vymer poslali tak nejak sami od sebe ze socialky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.2.14 16:10

@stephora ja myslim, ze nemusis osobne. Ja to taky posilala postou :think: Sousedka ma zamestnavatele taky v Brne a taky to tam posilala - do tydne ji to poslali zpet domu potvrne, vyrizene. Jinak u Emci jsem musela mit potvrzene prijmy i od ucetni, ale tentokrat to ode mne nechteli. Stacila jim je ta materska potvrzena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
27.2.14 18:07
@Barčí1411 píše:
@stephora ja myslim, ze nemusis osobne. Ja to taky posilala postou :think: Sousedka ma zamestnavatele taky v Brne a taky to tam posilala - do tydne ji to poslali zpet domu potvrne, vyrizene. Jinak u Emci jsem musela mit potvrzene prijmy i od ucetni, ale tentokrat to ode mne nechteli. Stacila jim je ta materska potvrzena.

Po me chteli taky jen ze socialky potvrzeny papir, jakou pobiram materskou a to je vse. Vyrizovala jsem v pondeli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.2.14 18:15

@Schara no, mě+ zatím nic, takže asi si budu muset na sociálce požádat sama…stejně s tim musím na pracák a ten mám v plzni :zed: Brno mi to nějak vyřizovalo…měla jsem zaměstnavatele a účetní v Brně, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
28.2.14 00:47

@stephora Zajdi si na socialku a na vse se zeptej. Zajit muzes i tady s manzelem, kdyz on ma tp v Praze. Aspon ti tam daji tu zadost na rodicak a vse k tomu. Ja jsem to vse obehala v prosinci. Vyrizovala jsem porodne, rodicak a pridavky na dite. Rodicak me stve, ty 4 roky jsou na nic. :cert: Spatne jsme to naplanovali. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí