TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3183
8.3.14 08:48

A zvladnete Vitani obcanku be velkeho kriku :lol; I kdyz, jak uz bylo psano, jen at vidi, hlavne slysi jak prcci umi rvat :lol: :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
8.3.14 10:04

Ahoj holky… Nás ještě nikdo nezval na občánky. Né že by jsme tam museli, ale aspoň zkouknu ostatní mimca + mamky ve stejném veku ve městě. Žádná z mich nejblizsich kamosek mimco jeste nema. Dnes jde teda jedna na 1. IVF ( nebo jak se to píše ) tak na ní mám myslet… Je ztravotně uplně OK… jen si prostě našla o 20 lete staršího chlapa ( navic vlastne naseho souseda :lol:… tak snad jim to vijde.

Pomalu se chystám na ty již zmiňovaná okna :think: Počasí nám přeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
8.3.14 10:36

Ahojda, tak vítání za námi :mrgreen: bohužel nám nevyšlo spaní, tak malej už ke konci řval, ale co se dá dělat. Fotku z kolíbky máme uřvanou, mu to pak ukážu a budu říkat až bude větší jaký byl miminko :mrgreen: :lol: První pokusy o pláč ale byli hned ze začátku, jak začaly zpívat děti ze školky (samozřejmě deti měly tendence spíš křičet :lol: ) no ale zvládli jsme to :) No teď spinká v kočárku, usnul hned ve vajíčku a ani doma nezbystřil přesun do kočárku a na balkón, tak byl utahanej smudlíček muj :srdce:

pak vám sem hodím foto, jak byl vyfešákovanej ;)

já se vrhnu na okna zítra, až vyženu muže s kočárkem ven :mrgreen: pěkně v klidku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
8.3.14 17:49

Holky můžete mi prosím ňekterá poradit skrze očkování… Jsem z toho jelen, ted ve 3 mesicach fafildovi píchli 1. Hexu ( ta je povinná ) + 1. Prevener 13. a nevim jestli je nebo neni povinnej ( jelikož doktor na kontrole ještě před očkovánim říkal že se mám rozhodnout jestli píchnem Synflorix nebo ten Prevenar ( s doplatkem)??? No a ted když koukám na očkavací kalendář, tak to pravě není v povinnejch. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
8.3.14 17:59

@Nikkolla
teď je povinná jen Hexa
Synflorix ani Prevenar povinné očkování není (a Prevenar pokrývá víc pneumokokových onemocnění než Synflorix)
později se ještě povinně očkuje trojkombinace proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (nejdřív od 15měsice)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
8.3.14 19:04

@Schara netrpelive tu pokukuju po foteckach :lol:.. Okna, okna… Ja kdyz se na ne dnes vic zakoukala, tak se mi delalo spatne :lol: Ale jeste to chvili vydrzi, pak udelam jeden mega uklid :pankac:

@Nikkolla Prevenar nebo Synflorix jsou nepovinny. Ja mam obe holky ockovany Synflorixem, ale Prevenar je pry lepsi - taky za nej ale neco doplaci. Ale to Ti Dr. mela teda rict :think:

Tak je po oslave. Teda holky jeste radi, ja uz sla ulozit Lill, skoro pres den nespala. Dachla si jen dopoledne a tak na 20 minut odpoledne, takze odpadla hned po ulozeni do postylky.
Ted si jdu dat nohy nahoru a uzivat si bozskeho klidu a ticha nez prijde Emca :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
8.3.14 20:26

@Barčí1411 @crazyidea
No už mu píchli první dávku prevenaru ( doplatek byl necelá pětistovka ), to mě doktor řikal - jen sem předpokládala že je to povinné ( asi sem to usodila z toho, že ríkal že to platí pojištovna. Ale je pravda že slova nepovinné očkování nepadla… to nevadí, nechala bych mu to tak či tak - spíš sem se ptala abych někoho mylně nepřesvědčovala jak je to povinné ;). Moc děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
8.3.14 20:37

Ahoj holky, já jsem nějak vynechala ted, ani vás nedočítám, není čas, zase nám někdo vyměnil holčičku - nespí a vzteká se :) měli jsme v opravě kočárek, tak spávala krásně 3hod odpolko na balkoně ve starém kočáru, a když sjem s ní v týdnu začala zase jezdit na prhcázky, najednou v kočárku nespí! kouká a nebo ve, zabere max na 10min :nevim:
dneska jsme byli na výletě v Berouně, bylo nádherně, nicméně malá 1/2 času v kočáru provřískala, lidi se otáčeli…no trapas… 8o nevíme, co jí vadí najednou :,(

jinak nám byly ve čtvrtek 6tého 4 měsíce, papáme už k obědu zeleninku, tak půl té malé skleničky, ale Oliv se vždy dopucne mlíkem, jakoby ani zeleninu nejedla! kaši zatím nedávám, skokově si změnila spací režim, spí už od 8, ale zas v rozmezí 2:30 - 5:30 se vzbudí na jídlo… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
8.3.14 23:39

@stephora
nic si z toho nedělej, Mikuláš taky v kočáru dost často řve, nejspokojenější je doma v Hace, tam spí přes den i dvě hodiny v kuse, máme ji zavěšenou v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
9.3.14 07:24

@crazyidea Ja desne lituju toho, ze jsem ji neporidila male hned. Do kolika kilo ma ta Hacka nosnost? Hehe, koukam, jak Ikea zviratka u deticek vedou - taky mame :lol:

Holky, dnesni noc docela dobra. Mala se budila, ale vite co, ona se budila snad proto, ze se chtela otacet! Normalne nastvane bejkala, protoze byla skoro na brise, ale prekazela ji jedna ruka, se kterou si jeste nevi rady - kam s ni, aby dilo pretaceni dokoncila :lol: Hlavu mela „v zaklonu“ skoro cela byla na brise, jen ten hrudnicek ve vzduchu :lol: Takze kdyz ji netrapi zuby, bude v noci prudit s nacvikem na pretaceni? :think: :lol: Rano jsem ji dala na brisko na deku a sla na WC a kdyz jsem se vratila, mala byla na zadech 8o Ale vubec nevim, co a jak, zatim se ji to znovu nepovedlo :nevim: Ba naopak ted opet nastvana nadava na brise, koliba se ze strany na stranu, „plave“, cumak zaborenej v dece… :lol:

Jo posilam fotecku ranni pohodicky. Cim starsi je, tim vic se podoba tatinkovi, tem jeho moresum… :lol: Omlouvam se za kvalitu, ja po ranu nejak nevim, kde ma fotoapart, takze jen telefonem zachyceno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4004
9.3.14 08:37

@Barčí1411 je božíííí ;) jako velká holka  :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
9.3.14 09:48

@Barčí1411
přímo výrobce uvádí, že nosnost je 15kg
http://babyvak.cz/product.php?…
ale počítám s tím, že když už máme navrtaný hák ve stropě, že na pozdější dobu koupím Mikulovi něco pro větší děti - prodávají se látkové houpací lehátka i houpačky, které taky moc pěkně vypadají, přeci jenom, když to máme v obýváku, nechci si tady věšet nic co by se mi nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
9.3.14 10:00

@crazyidea dekuju. Ja si to v klidu vecer projedu. Chtela bych ji to dat totiz na balkon na jare, az bude tepleji. Tam to mam kam zavesit. Ale zase - myslis, ze v tom potom uz sedici, vrtici dite vydrzi - aby si nejak nesedla a nezuchla mi z toho…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
9.3.14 10:30

@Barčí1411
asi je to individuální, podle dítka, ale co jsem si o tom hledala různě na netu, tak spousta maminek si to nemůže vynachválit a spaly jim v tom děti prý dlouho, já to mám v obýváku na očích, tak uvidím, jak se v tom později bude Mikula vrtět, zatím to tedy jistí i to, že ho zavinujeme, ale to už asi nebude na dlouho. jo a nemám to moc vysoko, kdyby náhodou, tak ať to aspoň nebude pád z výšky, co jsem i vyčetla, tak si pod to dávali maminky deky nebo matrace.
já taky počítám s tím, že jakmile bude hezky a budeme mít na zahradě hotovou pergolu, že bych Mikulu dávala ven, že bych tu hacku zavěsila právě na tu pergolu, ale uvidím, to je ještě čas.
ale někdy se v tom Mikula i jenom houpe a čučí na ty zvířátka, ono je dobré, že když se ta hacka rozhoupe, že se vydrží houpat dlouho a i pohyby prcka tu hacku trošku rozhoupávají. když chci Mikulu uspat, houpu „důsledněji“, výhoda je, že je to na pružině, takže se dá zároveň houpat nahoru a dolu a ještě klasicky dopředu a dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
9.3.14 11:16

@crazyidea ty jo, to jsem si mela poridit hned :( No, mela jsem koupit driv. a pokukuju uz po „hopsadlu“ - mam vybrany jedno stojaci. Ale jeste musim zkouknout info. Emicka mela krasny, ale bylo desne velky - sotva jsem s nim prosla mezi dverma a siiiilene tezky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí