Poradna duly
Jana Čurdová
@Barčí1411 @stephora
koukám, že s tím řvaním v kočárku je nás víc ![]()
a navíc teda Mikuláš nespí, pokud zastavím!
@Schara taky jsem koupila savičky 3+ (z dvojek pije Oliv už jen čajík…) a k tomu jsem vzala dvě na kaši s tim Y
ale jak píšu, moc nevim, co s tím
navíc je v tom cukr, že…a mě už vadí, že mi Oliv pije ten Hipp čaj granulovaný, kde je taky cukr - máme meduňku a jablko… jenže nic jiného pít nechce, i tak jí to ředím mnohem víc, než je doporučeno, ale stejně…nechci do ní ládovat další cukr
, jenže vařené kaše, to si teda zatím netroufám ![]()
@crazyidea u nás nezabírá nic, řve se ve stoje i za jízdy…nevím, co jí vadí…td spí na balkoně v kočárku v hluboké korbě bez problémů ![]()
Ahoj, po delší době se hlásíme:
Klárka dnes dostala první hexu – vůbec neplakala
![]()
v pátek ji jsou 4 měsíce – má 65cm 6,15kg
S přibíráním je stále na spodní hranici a aby taky ne – zkusila jsem ji teď tři dny vážit a vždy si vytáhne jen 40–50 než usne…když ji vzbudim a dám k druhému, tak vytáhne dalších 40–50, takže jsme s jedním hodinovym krmenim max na 100ml.. ![]()
Večer dokrmuju (to už mě bolí bradavky a prsa mám jako vyždímaný) – cca v devět dám 60 UM a prso a kolem půlnoci zase..
@stephora Stepanko, TObe jsem chtela rict k ty kasi a savicce - ja mam pro Lill jen „carku“ (savicka 6+) a kase protece v pohode. Ale teda nedavam vrchovaty lzice ty kase - Lill delam 225ml vody a do toho dam tak 4,5 lzice kase - je to neco jako „mlicko s kasi“ - ty drahy krabicky uz s hotovou kasi
Chutna to stejne - mam odzkouseno, abych ji nedavala jen vodu s „necim“…
A protece to normalne skrz tu carku - „Y“ by melo bejt jeste lepsi
Popr. „X“ ![]()
@Schara co pretaceni? U nas uz se pretaci na pravou stranu jako nic ode dneska. Dnes nedelala nic jinyho nez ze se pretacela ze zad na bricho. Jenomze na pupku rve jako kravka a vratit se neumi, takze me s tim potom uz stvala ![]()
@Klairs Klarka je sikulka. Doufam, ze krome mrzutosti po ockovani zadna jina reakce nebude
Jinak co vim, tak Jasminka od @kamkakamka je jeste drobnejsi a pokud si dobre pamatuju, tak nikdy o nejake pomyslne spodni hranici nebyla rec
Ja si myslim, ze Ti pribira krasne
(Ema mela ve 4 mesicich min nez Tvoje Klarka a nikdo nerekl, ze je na spodni hranici ba naopak chvalila Dr., ze pekne pribyva).
Holky! Prstynky jsou doma a jsou k sezrani!!!
![]()
@Klairs To ma krasne miry!!! Moje mala ma necelych 5 kg a 60 cm. A 4 mesice bude mit 24.3. Pribira jen kolem 300 g mesicne, ale je spokojena a prospiva. Doktorka rikala, ze je naprosto v poradku. Byla drobnejsi uz od narozeni. Prvni mesic pribrala pres kilo, ale ted uz to jde pomalu. Ale zase se vyrahla o 13 cm. ![]()
Ahoj holky. Dnes je zase nadherne. Kazdy den jsme venku, vetsinou v parku. Uplnou nahodou jsem se seznamila s maminkou, ktera ma o mesic starsi holcicku a taky napul Kubanku. Tak jsme holky seznamily a chodime kocarkovat. Jeji mala je pekny macik, skoro 8 kg a 68 cm. Holky, premyslim uz taky o prikrmech od 4. mesice. Treba mi mala trochu pribere. Tuto noc chtela pit kazde 2 hodiny. Radily jste se s doktorkou, Treba mi mala trochu pribere. Tuto noc chtela pit kazde 2 hodiny. Radily jste se s doktorkou, nebo jste na prikrmy najely samy?
Napsat příspěvek
To byl příspěvek ze včerejška. Omylem jsem ho napsala do jiné diskuze. ![]()
@kamkakamka ahoj, o prikrmech bych se urcite poradila ![]()
@Barčí1411 porad na boku a pekne se vzteka u toho, mozna az se nebude vztekat tak se mu to povede a urcite u toho nebudu, i kdyz bych to prvni pretoceni chtela videt ![]()
Holky spenat asi nebyl dobry napad s tim cesnekem
usnul v pul 9, v 10 knoural, tak jsem uklidnovala, v 11 vzhuru na jidlo, pak pred 1 a pak ve 2, usnul v pul 3 a ve 4 vzhuru a od te doby cumime, do toho se pred chvili posral. no snad za chvili jeste usneme.
@Barčí1411 jinak Lill je sikulka ze se toci pekne
a na brisku se ji nelibi?? filovi jo ![]()
@kamkakamka urcite bych prvni prikrm resila s Dr. Ja ho taky resila a to uz bych mela vedet co a jak
Je to lepsi. Ona Ti alespon Dr. rekne vse potrebne a nutne ohledne prikrmovani
Jinak je fajn, ze ses takhle seznamila s de facto stejnou maminou jako jsi ty - co se tyka deticek. Je fajn mit nekoho sve „krevni skupiny“
Hele, a planujete cestu na Kubu s malou? My uz snad poletime pred letem - teda zalezi na tchyni jestli se sem dostane. Sama s dvema detma neletim ![]()
@Schara myslis, ze to bylo spenatem?
Chudacek. U nas se taky strasilo - Lill nesrajdila vcera, tak mozna trochu i brisko. Jinak se pretacela - jo a chytla se sprycli u postylky a chtela si snad sedat bo se jinak zvedat
Musim tam dat opet mantinel nebo se v noci prizabije - asi 2× se svikla tim jejim „zvedanim“ nebo co to bylo za pokusy, do makovice. A taky jsem kolem ni musela dat Terabag, aby se nepretacela, kdyz ma spat
Takze asi zadna slava to pretaceni, kdyz takhle blbne v noci
Fila to pretaceni za chvili taky da a urcite to prvni neuvidis, jako ja
A na brisku se ji ani trochu nelibi! ![]()
Holky, ja dnes spala do 8hod. Rick je doma a k male rano v 6 vstaval a vzal ji dolu do obyvaku a odtamtud ja na druhy konec bytu a jeste do patra vuuuubec, ale vuuuuubec nic neslysim
Tak jsem se trochu prospala. A ted vzal obe dve ven a sly do Penny a Tesca (cca 3km od nas) a urcite se zastavi i na hristi
A ja se pustim do uklidu a zehlit musim. Ale zase - budu mit na to klid a nikdo mi v tom uklizenym nebude delat bordel
![]()
@Barčí1411 píše:@Klairs Klarka je sikulka. Doufam, ze krome mrzutosti po ockovani zadna jina reakce nebude
Holky! Prstynky jsou doma a jsou k sezrani!!!Jinak co vim, tak Jasminka od @kamkakamka je jeste drobnejsi a pokud si dobre pamatuju, tak nikdy o nejake pomyslne spodni hranici nebyla rec
Ja si myslim, ze Ti pribira krasne
(Ema mela ve 4 mesicich min nez Tvoje Klarka a nikdo nerekl, ze je na spodni hranici ba naopak chvalila Dr., ze pekne pribyva).
![]()
No, že prý přibírání cca 100g týdne je málo, se zase to nijak nehrotime no.. malá cucá po troškách a když dá víc (třeba 150) tak blije klidně do dalšího krmení..Jinak by pricucla mohla bt pořád kozomilka ![]()
Ale vzhledem k tomu že má o 15cm víc, vypadá spokojeně (hlavně u prsa) a přetáčí se krásně, není co resit
hexa bez reakce ![]()
Děj potom vědět, jaký měly prstýnky úspěch!! (Zkus vydržet do těch narozenin) ![]()
@kamkakamka píše:
@Klairs To ma krasne miry!!! Moje mala ma necelych 5 kg a 60 cm. A 4 mesice bude mit 24.3. Pribira jen kolem 300 g mesicne, ale je spokojena a prospiva. Doktorka rikala, ze je naprosto v poradku. Byla drobnejsi uz od narozeni. Prvni mesic pribrala pres kilo, ale ted uz to jde pomalu. Ale zase se vyrahla o 13 cm.
Evidentně je to opět individuální - co doktor to názor, mě minule tak vykolejila, že malou trápim hlady, že jsem přestala kojit!! naštěstí jsem se dala po týdnu do kupy a že se na to můžu vykašlat a teď kojíme dal, večer tedy dávám UM cca 90 (na přilepšení) protože navečer moc nemám co nabídnout, ale jinak dobré!
Důležité ze prospívají
na přikrmy se asi radši zeptej, ale já bych nespechala..
@Barčí1411 Na Kubu bychom chteli letet na podzim. Jeste uvidime. Jak dlouho byste leteli? Mam trochu obavu z takoveho dlouheho letu.
Ale planujeme to.
Ahojda holky
tak my jsme doma z Pardubic. Musim rict, ze tam byli moc mili lide Tak jinak ma panvicku rozsirenou, mocovod ted nemel, ale taky byl vycuranej, tak prej se to neda uplne brat jako zlepseni, ale domluvili jsme se jeste na 1 utz na kontrolu na zacatku cervna a pokud bude nalez stejny, tzn. rozsireny mocovod i panvicka podstoupime mikcni, pokud jen panvicka tak nic jen dalsi utz kontrolni.
@Barčí1411 tak si predstav dneska je to rok, co jsem obejvila pozitivni tehotensky test a jak jsem sla rano do sprchy, prilitl manzel, ze se malej otocil na brisko
a jak jsem predpokladala, ja jsem to nevidela, no snad se pochlapi a bude to delat casteji a casteji.
Jsem zvedava co Rick rekne na ty prstynky
a jak jsi odhadovala velikost?
Zitra by mel byt posledni hezky den ne?? tak musime vyuzit na prochajdy, ted vzal muz prcka ven tak ja se jdu ucit ![]()
@kamkakamka ja bych taky letela na podzim, ale musim letet nejak mezi ockovanim, kdy bude nejaka delsi pauza. Jinak my bychom leteli asi 1 den s prestupama. Mame v planu nejake zastavky… Primej z CR neleti.
@Schara no tak to je bomba
Filipek si umi vybrat spravnej cas. Sikulacek ![]()