Poradna duly
Jana Čurdová
Cau holky. Dnes Jasminka zase nechtela jist, brecela, usnula a jedla az po probuzeni, skoro az po 5 hodinach. Musela jsem si jit zakricet do koupelny, jak jsem z toho byla vynervovana
Vubec nevim, cim to je a trva to uz dele. Po navratu z nakupu uz se prisala. Byla jsem se mrknout na nejake stahovaci pradlo. Mate s tim nekdo zkusenost?
Holky když už o tom věku tak mě je 27 a pro zvedavce jako jsu ja / fotka z minuleho tydne když ji nemám v profilovém obrázku
Jinak taky budu mit dotazek, spáváte s dětičkama a chlapem v jedné postely ( přez noc ), nebo máte v ložnici postylku ci mimčo ve svém pokojíku ( pokud je teda možnost svého ) ptám se jen čistě ze zvědavosti, protože se spousty lznámejch diví, že nemáme malýho v ložnici. ![]()
@Nikkolla Mame postylku v loznici. Malou si beru do postele az rano, kdyz jde partner do prace. Obcas spi se mnou ve velke posteli, s partnerem ne, to uz by nas tam bylo moc a bala bych se. Taky jeste kojim, tak by se mi asi nechtelo litat vedle do pokoje. Ale mas chuvicky, ne?
@kamkakamka píše:
Cau holky. Dnes Jasminka zase nechtela jist, brecela, usnula a jedla az po probuzeni, skoro az po 5 hodinach. Musela jsem si jit zakricet do koupelny, jak jsem z toho byla vynervovanaVubec nevim, cim to je a trva to uz dele. Po navratu z nakupu uz se prisala. Byla jsem se mrknout na nejake stahovaci pradlo. Mate s tim nekdo zkusenost?
nic si z toho nedělej, nám Mikula v poslední době taky zlobí s jídlem, je tedy na UM, ale o to možná horší, protože vidím, že pije málo, pokud tedy vůbec pije, včera například skoro každé jídlo ze začátku prořval, nejdřív jsem ho musela houpáním skoro uspat a pak se teprve v tom polospánku najedl, taky vůbec netuším čím to je. těšila jsem se, že po třech měsících přejdou prdy a problémy s kakáním, no to sice asi i přešlo, ale místo toho bojujeme některé dny s jídlem a taky mi přijde, že teď Mikulu mnohem víc věcí jakoby rozhodí, například mu začaly vadit zvuky, které dřív absolutně nevnímal, začal se bát hlasitějších zvuků, vysavače a sprchy, což mi přijde divný, protože od narození je zvyklý na bílý šum a ten máme puštěný i v noci v ložnici a nebo začíná chytat hysterické záchvaty z únavy, což taky dřív nemíval, to prostě kňoural a to byla známka, že chce spát, teď jde z úsměvu a hraní okamžitě do šíleného řevu!
@kamkakamka
Já mam akorat stahovaci kalhotky s vysokým pasem ( mela jsem je jeste pred otehotnenim do šatů ) zezačátku po porodu jsem si je občas vzala na noc, to soukani na wc bylo hrozny tak jsem to vzdala a vezmu je jen kdyz si chci vzít nakou halenku ve ktere me to bricho jde vic videt. Jinou zkušenost nemám ![]()
@Nikkolla @kamkakamka
taky máme v ložnici postýlku, připravenou jsem jí měla před porodem v rohu místnosti, ale hned první noc jsem jí přesunula těsně k posteli, tak abych měla malého co nejblíž a nemusela v noci vstávat a teď se to i hodí, když občas v noci uklidňuji pohlazením a nebo někdy zkoušíme dudlík místo toho, abychom šli hned krmit. v posteli s námi nespí, on totiž stejně spí pořád zavinutý, jinak se budí a bez zavinutí špatně usíná, pořád máchá rukama a to ho znervózňuje.
my máme domek, ložnici máme v patře, takže když večer usne, tak dole v obýváku máme puštěnou chůvičku, ale zatím je večerní spaní v klidu, po usnutí se Mikula až do nočního krmení cca mezi 4-5hod nebudí.
U nás je v posledních dnech naštěstí klid, tak není moc o čem psát. ![]()
@Klairs Trpaslo vydrží vzhůru zhruba dvě hodiny, pak na půl hodiny a jednou denně až na dvě hodiny usíná. V těch mezičasech si chvíli hraje sám - morduje plenku, chrastítko, zkouší narvat do pusy pěst zároveň s dudlíkem… - někdy vydrží chvíli ležet a kouká na mě, jak žehlím třeba. Dál si povídáme, čteme různý říkanky, hrajeme si s rukama na „paci, paci pacičky“ třeba (to má úplně nejradši) a s nohama na „kovej kovej kováříčku“ a pak taky pase a u toho buď prohlížíme hadrovou knížku, nebo se pokouší natahovat po hračkách kolem.
@crazyidea Máš můj obdiv, že jsi do toho šla a jsem moc ráda, že je u vás vše v pořádku
Přijde mi podle fotky, že jste si s Mikulou podobní ![]()
@kamkakamka Při menstruaci je prý běžný, že se mrňousové vztekají při kojení - mlíko má kvůli hormonální změně jinou chuť.
@Nikkolla Spíme spolu v jedné místnosti, od nočního kojení si pak drobka nechávám u sebe (usíná ale vždycky ve své postýlce).
Těhotenská kila - asi budu trochu provokovat, ale já přibrala 14, v porodnici jsem nechala sedm a teď mám o kilo míň než před těhotenstvím a ještě to nejspíš trošku dolu půjde
Chodíme téměř každý den na alespoň hodinu a půl dlouhé procházky svižnou chůzí, doma jsem se zatím ke cvičení nedokopala ![]()
@crazyidea Mam to stejne s malou a taky az v posledni dobe. Pry uz po 3 mesici vice vnimaji a muzou jim vadit zvuky, ktere jim drive nevadily. Tak mi to rekla doktorka a muzu to potvrdit. Male ted vadi, kdyz pri kojeni s nekym mluvim, driv ji to bylo jedno. A dnes se rozbrecela, kdyz na ni promluvila kamaradka. Kazde obdobi ma neco, s tim musime pocitat. A to jsem si v prvnich mesicich naivne myslela, ze tak hodna bude porad. ![]()
@kamkakamka
Chuvicku mam i s monitorem ( ale ani ju nezapinam jen ten monitor ) mame pokoje naproti sobe a slysim kazdy knournuti ( dvere mam otevreny ). Bylo me lito partnera ze by se nevyspal tak at aspon jeden z nas
. U prcka v poji mám taky spani ale jak kdyby za čelem postylky kde na me nevidi. Převážně spim zatim tam, ale vetsinou jeho prvni spani jsem v loznici kde s partnerem usinam pri prvnim kojeni se jen opotajmo presunu vedle a nebo opacne kdy jdu do loznice po poslednim kojeni tj kolem 5 rano a prilehnu.. V kazdym pripape kdyz se Filip vzbudi jsme spolu v loznici ma v posteli hracky… Asi su divna
uz me to parkrat napadlo ![]()
@Nikkolla Chci si poridit takovy ten overal, ale chci si ho zkusit. Dnes se mi to s malou nepodarilo. Zacala v kabince rvat, tak jsem stihla koupit jen svetr. Maji je v Lindexu.
Ahojda holky, my meli vcera navstevu, nebyl cas sem nakukovat. Fíla byl zrovna takovy protiva, ze si ho moc neuzili na to jaky kus cesty k nam jeli. se neda nic delat, jinak nam tu cely vikend proprsel, jeste ze existuji balkony ![]()
Fíla spi lepe, ale vstava mezi 4-5 hodinou ranni, mazec. No nastesti jeste chodime okolo 6 dospavat, tudiz za chvili zase valime do pelechu.
My jsme se rozhodli udelat nabytek do detskeho pokoje, budem si to davat ted spocitat a pak prejedem s postylkou tam, i ja tam budu spat a az nastane ten spravny cas odejdu zpet do loznice. Tak jsem na to zvedava, zatim je maly v loznici a v postylce spi tak do 3 a pak semnou.
Holky ja mam 28, takze patrim mezi mladatka mezi vami. JInak mate krasna miminka
A @kamkakamka na fotce vypadas fakt jak ma vrstevnice ![]()
tak preju hezky den a ja se tady zase ukazu
tak zatim papapapa ja jdu zkusit spani s tim nasim trpaslikem. JInak prisel na to jak hlasite vyskat
to je sranda.
@Nikkolla mame postylku hned vedle postele a tam spinka celou noc, vetsinou jen o vikendu si bobka vezmeme k sobe do postele a to jen na chvilku, jinak spi pekne sam v postylce… vecer kolem 9 ho tam polozim, reknu mu dobrou noc a spi az do 6-7 rano, takze ono neni moc prostoru, kdy ho ve velke posteli mit
a jinak premyslim, ze tak kolem 1 roku by sel uz do vlastniho pokojku…ale to je jeste za dlouho ![]()
Ahoj holky.
Lillinka konecne dneska krasne spinkala. V noci se probudila jen jednou. Usnula uz v 18:15, v 01:45 UM a v 7:15 vstavacka.
Lill spi ve sve postylce v nasi loznici z technickych a bezpecnostnich duvodu
Emicka by mi ji tahala z postylky, kdyby sni spala v detskym pokoji.
Behem dne si s Lill hraje hlavne Emicka. Ja se k male svalim az k veceru. Dost na ni mluvime, podstrkujeme ji ruzne hracky, ja ji cpu nohy do pusy a do rukou - to se ji vzdy rozesmeje
Rikanky rikam spis nevedomky, popr. umyslne, ale ja si je docela obohacuu o vlastni, radoby vtipne verse
Hodne ji nechavam samotnou na dece s hrazdickou, at si hraje. Pres den porad dost spi, i kdyz ne hodiny, ale da si treba 5× 20-30 minut, po obede treba tu hodinku v kuse da.
Stahovaci pradlo ted jsem si koupila takovy korzetovy gatky z internetoveho obchodu (rajpradla.cz). Mam ten obchod rada, protoze muzu zaplatit az kdyz si doma vyzkousim to, co jsem si objednala a je mi to. Kdyz mi to neni - vratim. Ale neni to zadny mega obchod pro narocny…
My máme také postýlku v ložnici, malá usíná sama a spí v ní celou noc k nám do postele si ji vezmu vždy ráno, je to pro mě takhle pohodlné, protože se snad každou hodinu v noci hlásí o dudlíka a já mám problém vůbec vstát a strčit jí ho natož kdybych ještě měla běhat vedle. ![]()
Přes den si malá hraje hodně sama buď v sedačce s hrazdičkou nebo na dětské decce a pouštím jí dětské písničky u kterých se jí snažím zpívat ![]()
Jinak já také patřím k těm,,mladším" je mi 28 a bydlíme u Kutné Hory takže v Praze jsem za hoďku vlakem i autem.
@verča 1 ja to jen rozmackam - stouchadlem nebo jen vidlickou Ale vzdy to dost rozvarim, takze zase aby tam mela jooo velky kusy, to ne! Ale kousicky nerozmackanych brambor, zeleniny tam ma. Ona to docela uz umi „rozkousat“ tema dasnickama. Jinak vcera dostala prvni susenku od Sunarky
! si uzuzlala, druhou jsem ji do pusy jakoze drobila a treti uz si sama drzela a camtala.