Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
v kočárku mi malá spí krásně, dnes mi v něm venku spala skoro 5 hodin. Chodím s ní teď na procházky každý den. Zítra má být 19 stupňů, tak půjdeme zase. Kočár je to jediné, v čem jsem si jistá, že vždy usne. Ale tak dlouho spí jen na vzduchu, doma v něm spí chvilku. Po probuzení jsem ji nakojila v parčíku na lavičce.
Jen si nejsem jistá s tím oblékáním, to počasí dost klame a teplo je jen na sluníčku. Mám ji pořád v zimním fusaku a na sluníčku jsem fusak rozepla. Jinak má rifle, botičky, body s dlouhým, svetr, teplou vestu a čepici. Jo, a jak je to se sluníčkem? Může na ně svítit nebo ne?
Nebo už namazat uv filtrem? ![]()
@Barčí1411 to vis je to nas broucek sikulacek ![]()
@kamkakamka ja taky trosku tapu s oblikanim, ale jak rikas, jeste to klame. ve stinu je celkem chladno a kdyz foukne. Takze zimni fusak mam, ale jen v nem lezi, je rozepnuty a prikryty jen dekou, nevytahuju ho spoceneho a ani zmrzleho. a jak jste tenkrat dopadli s tim acetonem jak si citila, delali vam nejaky ten odber nebo nakonec ne??
@kamkakamka tak je zlaticko. Ti spinka porad krasne. Lill v kocaru taky usne, ale na tak dlouho ne. Ja obe holky vzdy maznu kremem na oblicej, ale bez UV, ten pouzivam az v lete na prime slunce. Emca se po kremech s UV osypavala. Ted uz mam vytypovany, ktery je ok. A Lill vystavuju na slunicko vzdy, aby „chytla“ takovou tu zdravou barvicku ![]()
@Schara ja jsem zvedava jestlu to pretaceni bude taky nacvicovat v pistylce. Ja jsem z Lill uz hotova. V noci se zase pretacela a chytala se opet tech sprycli a rvala jako kravka.
Dneska jdu s holkama posedet na zahradku. Spojim prijemne s uzitecnym.
Ahoj holky,
Tak jsem vás konečně po dvou dnech letmo dočetla, byla jsem teď docela KO.
Ve středu mě přepadla střevní chřipka ( myslela jsem že je to můj konec, ležela jsem v koupelce na zemi a nemohla se ani hnout ) když přidám kojení, málo tekutin a nedostatek spánku, tak jsem z toho měla těžkou dehydrataci, slabost a brutální bolest hlavy, dokonce jsem se dvakrát vyvrátila, psala jsem chlapovi at´ dojede z práce, tak tu byl naštěstí v cuku letu.
Pak přisla mamka a spala u naś, nosila mi Filípka jen na kojení, nemohla jsem ho unést, natož se zvednout z postele.
Včera už dobrý jen slaboučká a špatnej tlak… kapačka mě minula tak tak. Jelikož ráno mamka s chlapem museli do práce, tak nás vysadili u máti kde na nás dohĺžel její přítel. Dneska už se cítim dobře i tlak už je OK. Filda vypadá v pohoďe ale pro jistotu zavolám k doktorovi… Teď volala máti že ten její to chytl taky
To mě teda mrzí.
Myslela jsem že se dnes konečně vyspím, ale kolem třeti dvakrát pípl monitor dechu ( alarm se nespustil jen to upozorňující pípnutí ), a bylo po spánku.
Před měsícem a půl jsem měla pro změnu ledvinovou koliku…jsu uplně v rozkladu po tom porodu ![]()
Jinak @kamkakamka máš krásnou malou princeznu, určitě to bude velká parádnice
a @Schara to je bezva
že se vám Filípek už otočil… Uź sa na to taky moc těším ![]()
@Barčí1411 Já mám tu předcházející kolekci ještě bez obrázků ![]()
@Nikkolla Teda to jsi si to užila tak hlavně že už je ti lépe, mám úplně stejný průběh když mě to chytne a to si pak myslím, že nevydržím do rána ![]()
Jinak u nás jsou poslední noci dost katastrofa, po kaši se sice na jídlo budí jen jednou, ale zase je každou hodinu vzhůru kvůli dudlíku a vstává nejdéle v 7 ![]()
Holky dneska jsem dala maleho do postylky na brisko, jen jsem se otocila a prekulil se na zada, ma slinec na kebuli od sprusle, jsem pitoma, rval jak tur, chudacek malej, jsem ho pak nuchnala
a to mam mantinely, ale chytl zrovna tu, kde uz nebyly ![]()
@Nikkolla no tu chripajznu nezavidim, ted celkem litaji… a s tim monitorem, taky bych pak blbe spala.
@Schara Nic to nebylo, dělali test na cukr a je to v pořádku. Prý to jde někdy cítit ze žaludku. Nechci být úzkostlivá, ale raději jsem šla, jistota je jistota.
@Barčí1411 Taky mažu krémem, když jdeme ven. Koupím pak nějaký uv, předpokládám že tak faktor 50.
@Nikkolla Děkuji. ![]()
Holky, tak mně se malá přetočila párkrát ze zad na bříško, většinou ráno, když ji nechávám chvíli bez plenky. Vždy se prohne jako luk, zakloní hlavu, protože kouká na takové košíčky, co mám za přebalovákem a překulí se na břicho. Je to spíše nevědomé. Na bříšku se jí moc nelíbí, i když drží pěkně.
Za chvíli půjdeme ven a pokud možno až do večera jako včera.
![]()
@Nikkolla jezisi,ty sis tedy dala. Ty virozy ted vsude litaji ![]()
@lucyfree aha, tak ja mam prave tu novou. Ale postylka je bezvadna ![]()
@Schara takovych slupek bude jeste spoustu, bohuzel. Lill je taky pekne omlacena ![]()
@kamkakamka ja mam asi uv 50 taky. Primo pro prcky takovej ve spreji. Mam i barevnej, ale ten jen k vode, protoze docela barvi obleceni ![]()
Ja jdu za chvilku s holkama ven. Pujdeme na zahradku posedet, pridaji se i holky od sousedu, tak si vsechny prijdeme na sve ![]()
Jo, @kamkakamka chtela jsem se zeptat, kam chodis kocarkovat s malou v Praze. Mam v planu vyrazit s holkama do velkomesta, tak bychom se nekdy mohly sejit ![]()
@Barčí1411 ja vim, ze se brinkne jeste moooockrat, ale me ho bylo tak lito jak plakal a ma tam slinec na te kebuli.
Me ho ted vratili, tak ja ho doma unavim a pak pujdu taky jeste ven s nim
Jsem si behem jeho nepritomnosti napsala protokol a uvarila a najedla se v klidku
ted si tady hraje na dece, jdu mu pomoct s tim hranim ![]()
@kamkakamka tak to je dobre, ze je mala ok a nic to nebylo.
Holky ja nicim cumacek nemazu ![]()
@Barčí1411 Chodim tak nejak vsude.
Ted hodne do ruznych parku. Je tady toho dost. Tak to klidne muzeme, az sem budes mit cestu. A holky z Prahy by se mohly pridat! Nebo klidne i holky, co nejsou z Prahy a bude se jim chtit. ![]()
Holky, tak já jsem dnes asi dostala menstruaci…Myslela jsem, že když jen kojím, tak je to ještě nějak brzy, ne? Necelé 4 měsíce. Teď už chápu, proč jsem poslední týden z ničeho nic stoupla na váze a dělaly se mi pupínky a otoky…Ach jo. Tak bych aspoň mohla začít hubnout, když už jsou hormony tak nějak při starém. ![]()
Holky tak mě už filípek usina mezi 8 a 9 vecerní (od toho ockovani rekla bych), tak doufám že mu to vydrží. Před 10 minutkama usnul, baštil teda v 19 h neposled… Tak to nebude na extra dlouho
@kamkakamka tak ja mam zrovna jakysi dva skareďáky na bradě do pupínku to má deleko… Ani zamaskovat nejdou… Naštěstí sem ted byla tři dny zavřena doma. Jak ses na tom s váhou??? Něco málo jsem tu pročítala když sem se k vám přidávala do diskuze… Možná se mi to zdá, ale nepsala jsi žes měla za těhotenství kolem 20 kg nahoře? Schara nedávno psala že je na svím… Až jí to závidím ![]()
@Nikkolla Já jsem v těhu nabrala cca 16 kg. V porodnici jsem fakt nenechala skoro nic, pak jsem něco zhubla doma, ale jinak mi váha stojí a prostě nic. Potřebuju dolů ještě tak 8 kg.
Celý život se motám kolem 55 kg, tak jsem teď na nervy, když současná váha začíná číslem 6. ![]()
@kamkakamka
Tak to jsem to popletla… Ale někdo tu kdysi psal že má 20 ![]()
Já nabrala 21 kg, ale pravda-10 jsem nechala v porodce, doma jsem neco zhodila a suma sumárum mám furt 5 kg nahoře
, ale můžu byt ráda že mám špek a né popraskaný břicho… z toho jsem měla docela strach, ale nenadělala bych nic ![]()
Největši problém mám s tím zmiňovaným břichem, ale jelikož jsem po sekci… tak to břišní cvičení furt oddaluju. No doufám že ty staré jeansy ještě někdy obleču… moc jsem si jich neužila ![]()
Každopádne voda v těle dělá hodně, jak sem teď byla marod tak sem se vážila v rozmezí cca 14 hodin a rozdíl byl 2,7 kg… Ale vzhledově to žádnou roli nehrálo ![]()
@Nikkolla Ty se máš!!! Já jsem snad jediná tady, co má ještě tolik kil nahoře.
Popraskané břicho taky nemám, tak aspoň něco. ![]()