Poradna duly
Jana Čurdová
@Barčí1411 @Schara
taky jsme asi předminulý týden koupili v akci v Tescu oranžové pampers a já tedy vůbec netušila, že jsou parfémované, ale dobrý, Mikula žádnou reakci nemá.
jinak jsme používali a dál používáme bílé pampers (premium care?), jo a dostali jsme Hugies plenky a ty jsme ani nedobrali, protože z nich se Mikulášovi dělali jakoby puchýřky, vůbec mu neseděly a oproti pamperskám jsou takové „tuhé“.
Ahojte, dnešní noc katastrofa. Opet se nam vratila ryma, porad kojim a mala je furt nachlazena, koupila jsem si wobenzym, abych posilila imunitu a snad i imunitu male. Holky, ty plenky premium care jsou parfemovane nebo ne? Taky mam doma slevove kupony z dm a vyuzila bych je. Kdyz uz je mala hodnejsi a zvykne si na urcity rezim, tak jak naschval onemocni. Jsem uz chvilemi na nervy, protoze hodne breci a pak ma jeste vic zacpany nos. Ach jo ![]()
@Nikkolla Ahojda, myslim, ze se pridat muzes
jsme otevrena skupinka
kolik mas deti, to je prvni? Jak se malej jmenuje?? ![]()
Holky my desna noc, za posledni mesic byly dobry noci asi jen 4 a ja uz jsem zas mrtvolna nejaka. Jsem zvedava co mi na dr. rekne, jestli to je holt udela a ma to tak nastavene nebo ja nevim co chci slyset ![]()
@Deeh budem davat hexu 2.davku a prevenar 1.davku
@crazyidea no ty sleep and play pampersky jsou zcela evidentne 2 sarze, jedna vic barevna mene parfemovana a druha mene barevna a vice parfemovana, ale zatim nam sedi ![]()
@Nikkolla ahojky
takze taky kloucek?
@vercaaaa premium parfemovany nejsou nebo teda jeste jsem parfemovany nemela.
@Schara tak at ockovani dopadne dobre… presne takto to budeme davat ve ctvrtek.
@Nikkolla jen se pridej
Ja jsem mela rodit v listopadu, ale nakonec jsem rodila v rijnu. Ovsem holky uz si tu na mne zvykly, takze co by si tu meze mne pocaly, kdybych jim utekla do jineho mesice ze…
Jinak ja mam holcicku Lillian Adele (jmena si nevsimej, tatu ma „exota“
), narodila se 18.10.2013 a k ni mam jeste 4letou Emicku (z prvniho manzelstvi)
Tak a ted se odhal ty nam ![]()
Jinak ahoj holky.
U nas prvni noc po delsi dobe docela dobra. Ale parkrat si zaknourala. Zuby jsou holt otrava a myslim, ze k ranu nejakej prd tlacil
A ted jak je uknourana
Uz lezi a ja jen podavam dudlika a vyckavam, ze usne alespon na 20 minut.
@vercaaaa chudinka
Preju, aby se to male zlepsilo, chapu, jak to dokaze ty dny otravit
Jinak jde o Pampers Sleep & Play.
Tak super děkuju. Něco o me teda. 1.dǐtě - chlapeček jmenuje se Filip ( koukam ze uz tu jednoho mate
) zrovna sme se vratili z prvniho očkovani a tříměsíční kontroly 7410g a 67 cm ( no žádnej drobek, však měl přes 4kg při narození ) jinak plně kojim, baští v prumeru po 3 hodkách i v noci
, ted sme teda první spaní natáhli na 4a půl hodky ( kojení mě moc nebavi – jak řikam davam mu tak 7mesicu
)
Zatim vše v pořádku… Jediné co se moc nedaří, tak chodit spat kolem. 20 h. Větsinou neusne dřiv jak o pul 11
( spává v postýlce ve svém pokojíčku ) já tam mam madračku ať nemusím furt přebíhat. ![]()
@Nikkolla jo Filipka mame doma my
moc pekne jmeno jste vybrali
Ja si teda nedokazu predstavit rodit 4kilaka
me stacil ten muj drobecek s 3,66kg
Na prevazeni jdeme dnes, ale tolik zdaleka mit nebude
Jinak ja mam postylku vedle postele a ze prestanu kojit si rikam skoro kazdou noc kdyz nedelam nic jineho. A ver, ze az zacne jist pekne prikrmy, tak mu to zkrouhnu
jsem asi krkavci matka, ale ja se chci uz taky vyspat ![]()
Ahojda jsme zpet od dr. malej je sikula, umi vse co ma pry uz mu chybi kousek a bude se pretacet na brisko
a ty nozicky co cpe pod sebe je normalni
je totiz jak pidalka :
)
Jinak ma 6,56kg a 64cm
chlapik jak ma byt. Ted spinka, aby ne, dostal dve injekce. A cely den je uknourany a nespal zrovna nejlepe.
S tim nocnim buzenim mi dr. rekla at mu teda zkusim dat na noc dokrm 60ml a uvidim, bud to zabere a bude lepe spat a nebo ne a to znamena, ze chce jen me
tak uvidime.
A s tema ledvinama nas jeste objednala do Pardubic na detskou nefrologii na lepsi utz a zatim na to mikcni nemusime, ale je pravdepodobne, ze se tomu nevyhneme, ale bude aspon trosku vetsi.
@Schara jsem rada, ze jsem u Dr. dopadli vlastne dobre! Hlavne at Filipek nema nijaky extra reakce na ockovani, bobecek
Napsala uz vam rovnou termin do tech Pardubic nebo se tam budes na zadanku od Dr. objednavat teprve? Snad vam i tohle, prdelacci, dopadne pokud mozno co nejlepe ![]()
Jinak Filda roste krasne nahodou
Za chvili nas dozenete. Lill mela ve 4 mesicich 7 kilicek a ted se mizda, ze se sprajcla, protoze spekacky na nozkach se ji docela zmensila, nebo vytahla do delky ![]()
A k dokrmovani UM - sama jsem zvedava, co na to Filipek ![]()
@Nikkolla jee, i Tobe Filipek pekne roste! Nase hade patri mezi ty drive narozene a ted ve 4 mesicich mela 7 kilicek (z porodky odchazela s 2,5
), tak to pekne dohnala
A ted patri mezi ty „spekackovatejsi“, ale musim se tu usmivat - deticky tady z diskuze byly obzvlaste „velke“, vetsina terminovych miminek se rodila s porodni vahou vyssi nez 3,5kg
Jsou tu snad jen 2 mimca, co jsem vypozorovala, jestli vubec, v terminu s vahou pod 3,5 ![]()
Jinak holky u nas dneska des bes. Ja jsem lina jako to prase - opet nebo jeste stale
lill desne knoura, venku je hnusne. Akorat Emina si hraje ![]()
Jinak Rick zadal financak o danovy domicil kvuli uplatneni slev na dani na Lill a pac je cizinec, tak to nema jen tak. Ted jsem dopsala slohovou praci, kde pani chtela detaily jeho „pobytu“ na uzemi CR (rodina, deti, manzelka, prace, podnajem, vlastni byt, zadosti o koupi bytu, zadosti o trvaly pobyt - ten se mu ted resi aktualne, atd. atd…), aby mu ten domicil vystavila - protoze cizinci, kteri se tu nezdrzuji nonstop, maji smulu… No a ted me ceka jeste skenovani asi 10 priloh
Jeste doufam, ze lze ty slevy uplatnovat i zpetne, alespon v danich, co ted budou dostavat zpet - Rickovi to dela moje mamka, pac prave nema ten domicicl, aby mu to udelali v praci, kde jsou mmj. desny husy, protoze mu dali car papiru pro financak a prej nic vic nemusi - byl tam 2× kvuli husam z HR a ted potreti mi volali, ze jeste potrebuji jakoze nejaky to prohlaseni, co jsem dnes psala… Hlavne, ze vsude chteji vysokoskolaky vzdelany v oboru, ale nakonec vezmou pipku, co ani nevi, co je treba…
Timto se omlouvam vsem HR a urednicim z FU ![]()
Parodn za chyby - tabletek… ![]()
@Barčí1411 toz jsem zvedava co s nim ten dokrm udela, zkusim par dni vydrzet a bud to zabere nebo ne. jo uz nas dr. objednala na 25.3. tak jsem rada.
@crazyidea a to je jen kojenej a pribira krasne
no ale ten dokrm zkusim.
@Barčí1411 @Nikkolla
ta zrovna náš Mikuláš je v termínu a měl 2630gr ![]()
@Schara tak drzim palce at dopadnete dobre!!!
No ja jsem napnuta jak ksandy, co mladoch na dokrm. Jeeee, kez by spinkal ![]()
@Barčí1411 dekuju
… no kez by chrnel, ono se to asi neprojevi hnedka, nebo jo? ale ja se spis bojim toho, ze je naucenej usinat u prsa, tak si ho v noci vynucuje, i kdyz i pije… No ono to rozsireni v te panvicce je a bude asi, ale co doktor to nazor a treba nam reknou neco jineho. no uvidime. pak vas poinformuju ![]()