Poradna duly
Jana Čurdová
@katusv ja uz prikrmuju 2 mesice
Ale mala patri mezi ty „drive“ narozene, takze v prikrmech mame lehky „naskok“. Jinak u nas docela pohoda. Lill je zrout, sni temer vse. Nejlepsi je ale domaci basta, ale ponevac porad zkousim neco noveho, tak to prokladam i kupovanejma kejdama, a taky su lina
Mam doma jeste skoro uz 5letou cacoru, tak je to takovy narocnejsi obcas…
@Schara a nezkousela jsi savicku s pomalejsim prutokem? Treba by to pomohlo
Na to obcasny krmeni z flasi je zatim skoda resit nejaky extra jiny savicky a tak, kdyz porad kojis. To treba tu strikacku zkus, i kdyz s tou je to „vopruz“ pomalej… No jo, zuby… Uz tu zase rve… Chladici kousatka hloda, mazu, masiruju, dostava studenej tvaroh s presnidavkou
Studenou vodu - to se vzdy zklidni, ale za chvili jede na novo. Uz jsem z toho cela jalova… Dopoledne jsem ji dala asi 2ml Panadol. sirupu, dalsi pulku az na spani… Zuby blby
![]()
@Barčí1411 tak to je dobře že jí chutná ne?
a já zatím výživy kupuju od Hippu no ale budu muset taky začít tvořit doma pač se to celkem prodraží stačí ty sunary :/
@Barčí1411 prave ze jsem zkusila s mensim prutokem, i obycejny nutrilon. Ten anti colic je nahorklej. proste nechtel, no jeste jsem koupila MAM lahev a strikacky
oni to zitra zmaknou. budou muset, nastesti budu pryc si myslim max 4 hodky. a pak to resit nebudu do dalsi zkousky. ![]()
tak snad bude mit brzo zoubky venku, chudinka. to musi byt opruz.
@magda82 Tak to má malá stejné míry jak ta naše ![]()
@Barčí1411 Teda to musí být mazec, už teď se děsím až u nás začnou růst zoubky. ![]()
@katusv
Ty blaho, Hipacky prikrmy ja obchazim velkym obloukem, takova drahota
Ja kupuju od Sunarku popr. Hamanek? TO vyjde max. do 25Kc za tu velkou sklenicku. Ale tim, ze to stridam i domacima cvachtama, tak je to v pohode. Mala je jinak od 6 tydnu na Sunaru - ten objednavam max. za 219 kc - jinde ho „vidam“ tak za 269 Kc a vic
No, je to des s tema jidlama pro mrnata. Uz aby jedly normalne ![]()
@Schara tak 4 hodiny to snad zvladne ![]()
Zuby jsou hnus… nechapu, jak nektery o rustu zoubku ani nevi ![]()
Ahoj holky
, ahoj všichni nově příchozí
![]()
Dnes sem se sem vůbec nedostala, moc lítání, očkování FIlípkovi odložili… Tak snad bude przo fit.
Hodně teď kašle, ale vypadá to, že pěkně odkašlává takovej ten mokrej kašel. Od včerejška totálně bojkotuje krmení nechce se přisát a když už jo, tak mě strašně taha dásničkama za prso ( ještě že nemá zuby-už tak to hodně bolí ), nosánek ucpanej nemá
Celkově je takovej uzlobenej furt na mě "pokřikuje " a nevydrží chvílu v klidu…snad je to tím maroděním…je jak vyměněnej ![]()
Včera jak sem psala že sem koupila granulovanej čajík… Tak mi ho muž skritizoval, že mu jeho alergioložka říkala že je tam moc alergenů a nedávala by mu to
( v případě že by jsme ho chtěli dávat v budoucnu ), tak nevím ![]()
Trošku mě štvou, nikdo nemůže vědě jestli se mu něco projeví nebo ne… A nemyslím že je prevence v tomto případě na místě!!!
@Barčí1411 no já právě zachvilu taky začnu kupovat ty levnější pač to se nedá a já kupuju Bebu za 208 na netu tak to se dá ale jak říkáš už at jijou normálně ![]()
@katusv
nas bobek basti prikrmy dneska tyden, je narozen o den driv ![]()
Jinak zatim tu mam nakoupenych par hippu, meli je min tyden v Tescu v akci a vcera jsem byla v dm, tak par slinek od alnatury. Jinak uz bych rekla, ze basti celkem slusne a docela se snazi i otvirat pusinku, dneska chci zkusit cuketku s bramborem, tak jsem zvedava, jak to prijme ![]()
@Nikkolla tak snad uz bude Filda brzy fit ![]()
@Deeh no my jsme zatím jenom na mrkvičce s bramborama
a náš baští pěkně všecko sní nic nenechá
ale byl to boj ho na tu lžičku naučit no tak pak dejte vědět jak chutnala cuketka ![]()
Holky a chtěla jsem se zeptat jak vám de pasení koníčků? Náš malý je celkem lenivý když ho přetočím na bříško tak začne řvat a tím to končí a doktor nám kvůli tomu napsal vojtovku :/ taky někdo cvičíte?
@Nikkolla moooc se mi libi to, jak jsi napsala, ze na Tebe Filipek tak jakoze „pokrikuje“. To je to slovo, ktere ja porad hledam, kdyz se vzdalim od Lill - ano, normalne sproste na me pokrikuje, at okamzite priklusu
Jsem rada, ze je malemu v ramci moznosti lepe. Odkaslava, tak to je dobre znameni, ze ta potvora, co se v nem chtela zabydlet, odchazi. To je moc dobre. Ty alergie
Emca ma atopak - teda ma na zadech takove to „lozisko“ atopaku a sem tam se po necem, kdo vi po cem, malicko osype - za krkem, na prsou - takove pidi flicky cervene, do 24 hodin zmizi. Ale nijak ji v nicem „neomezuju“. Pije a ji vse. Spis kosmetiku hlidam, ale taky jsem musela vyzkouset, co ji sedne a co ne.. Stejne jako s cajikama, jidlem… ![]()
@katusv A kolik ma ta beba gramu? Ja kupuju Sunar 600g, ale je fakt, ze Bebu jsem obcas videla levnejsi
Lill uz teda diky prikrmum tolik UM nepije - tak 2× za den + treba prikrm ma presnidavku s tvarohem, na noc kasi, takze toho „mlecneho“ ma porad dost. Ale jakoze UM samotne - desne se mi ulevilo, krabice uz vydrzi dl jak 4 dny ![]()
@Barčí1411 kupuju právě taky 600g
a ty dáváš malé tvaroh? mě doktor řekl že do roku nesmí tvaroh děti tak nevím
a taky nám vydrží beba už dýl no
Ale pořád ju máme 4krát denně ![]()
Ahoj kočky, vždycky čtu na tabletu, a na tom krámu nemám sílu odepisovat ![]()
Niki, malej měl ve 4měs. 9kilo, už se zastavuje, za 14dní necelýho půl kila zas přijde MUDr. málo
Každopádně závidím příkrmy, my musíme počkat do konce 5. měs. dřív prej ne!!! chjo, on když vidí jiný jídlo začne slintat a ječet ![]()
včera mu Vikča dala do ruky obal od sušenek, to bylo křiku, když jsem mu ho vzala.
Katusv, máš nějakýho aktivního doktora, ne? vždyť je čas…tak se bude přetáčet dýl, no a co…mě se Max přetočil asi 6× a tím to hasne, nechce na bříšku být, tak nebude, jako když ho tam dám, tak si pohraje, ale nic mnoho, on se pán musí nosit a všechno mu ukazovat, jelikož se nudí a vykřiuje tady po nás piští a nakonec řve
tudíž nemá snahu jít na bříško, protože, když ho někdo nosí, má větší rozhled ![]()
Katusv…já Vojtovku cvičila s Viki, zdálo se mi, že se točí jen na jeden bok, tudíž to bylo zbytečné, ale je to šílená tyranie, my teda jakože neměli moc problém, ale přesto---děláš to proti jejich vůli, a u mnoha cviků tekly slzy i mě…
![]()
tobě jen asi ze začátku ukáže jak ho namotivovat na to přetáčení, tzn. spodní nohu podržet nataženou, druhou pokrčit v koleni, ruku do ohybu, a přetočíš mimi, musí si to zautomatizovat, a pak začne samo
![]()
@katusv píše:
@Barčí1411 kupuju právě taky 600ga ty dáváš malé tvaroh? mě doktor řekl že do roku nesmí tvaroh děti tak nevím
a taky nám vydrží beba už dýl no
Ale pořád ju máme 4krát denně
jj, do roku tvaroh radši ne, to by mohlo být zle s ledvinama, taky mi to MUDr. připomíná, ale zase, dřív nám dávali rodiče všecko a taky žijeme
![]()
@katusv no jsem zvedava, jak cuketku prijme…dala jsem mu na vyber mezi cuketkou a brokolickou a manzel teda hazel pekny ksichtiky ![]()
Jinak na brisku drzi krasne, rekla bych, ze ho to i bavi, ale on uz pasl konicky v 1 mesici, takze v tomhle je celkove asi nejak aktivnejsi.
@Barčí1411 jak to delas s prikrmama pres den? Nedavas jen k „obedu“?
Ano @Nikkolla to vystihla presne s tim pokrikovanim
ten muj mladik taky obcas pokrikuje, neco jako v tom smyslu - mamo, chtela jsi me, tak si me koukej vsimat!
nebo si myslis, ze budu lezet na zadech celej den?