TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2663
27.6.13 10:24

@Barčí1411 no to asi nééé, ale vem si, že my prvorodičky jsme vyjukaný a vůbec nevíme, co nás čeká, nejaký kursy tomu asi moc nepomůžou, kdfyž to člověk nezažil :) bojíme se, že nám nepujde kojit, že nebudeme umět mimi zaopatřit, vykoupat, převlíct, že nebudeme vědět, co sním, když pláče - na vše si musíme přijít samy - ty už trochu víš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 10:33

@Gabra81 na takovy veci vubec nemysli, pokud neni duvod. To se plasis uplne zbytecne a pro nic!
Jinak my doma mluvime anglicky, Rick cestinu tolik neovlada. Emca mluvi perfektne cesky a velmi dobre anglicky a ma dobre zaklady spanelstiny. Nijak si ty jazyky neplete - kdyz se ji zeeptas, jak se rekne anglicky slon, tak to rekne anglicky a kdyz se ji zeptas, jak se ten slon rekne spanelsky, tak to taky vi - a je tam rozdil je v koncovem „E“. Ale vicemene v tomhle vyrusta, takze dokaze tu CJ, AJ a SJ rozlisit bez problemu. S Rickem prave mluvi vsema jazykama - on hodne rozumi, ale kdyz nevi, Emca jednim slovem rekne v AJ nebo SJ - pokud vi :nevim: Napred ve skolce nebude, jsou tam prevazne deticky cizincu, takze ty fakt tu AJ ovladaji perfektne :lol: Jde spis o to, ze mame skolku fakt hned za barakem, cca 100m, zbyle skolky jsou daleko (soukrome - do statni nas letos nevzali).

@stephora jediny, co me desilo bylo to, ze Ema rvala nonstop a ja nevedela, co ji je - to je potom fakt zahul :lol: Ale ten zbytek zvladnete, holky! To jde samo tak nejak, ale taky jsem se bala, nakonec jsem na vsechno prisla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.6.13 10:52

@Barčí1411 já ti strašně závidím to vícejazyčný manželství - my jsme oba češi a tak se to to dítě bude muset vše učit až ve škole…ale zas toho svýhio miláčka neopustím je proto, že není cizinec :) já s cizincem nikdy nechodila, anglicky umím dobře z práce, ale třeba němčině dobře rozumím, ale moc nemluvím…to jsou ty školní znalosti…

takže Emča má v tomhle štěstí a já tyhle možnosti fakt závidím - víš, jak se jí to jednou hodí? supr supr supr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 11:02

@stephora ono neni asi co zavidet, hele :nevim: Ja jsem se to vsechno musela taky naucit. Ale nekdo na to ma hlavu, nekdo ne :nevim: Za normalnich okolnosti bych cizince asi taky nemela :nevim: Respektive bych cizince nevyhledavala, jakoze - nechci Cecha, chci cizince, je to lepsi - to rozhodne ne a rozhodne to ani neni zadna vyhra :lol: Neni na tom nic lepsiho mit cizince nez Cecha :nevim: Je to stejne chlap jako jinej, ma dokonce i muzske prirozeni jako jini, maji sve dny jako jini, jen neumi moc mluvit cesky :lol: Me jazyky vzdycky bavily, takze to nebylo tak slozity se naucit anglicky, ale porad nejsem profik a nikdy nebudu, pokud nebudu zit v cizine :nevim: nemecky neumim nic, nerozumim nic - nevim proc, i kdyz jsem se nemecky ucila na skole, tak mi v hlave nic nezustalo a hlavne me to nebavilo, vzdycky jsem mela v hlave vic tu AJ, ale tou jsem postizena tim, ze jsem studovala v cizine, takze mne to v mem krepelcim mozecku mysli ve dvou jazycich - ted Ti pisu a automaticky se mi to preklada i do AJ :lol:… muj muz ale chodi na kurzy nemciny, plati mu to zamestnavatel v ramci vzdelavani pro praci, tak jsem na nej zvedava - ted zacal :lol:

EDIT: Emca ma stesti v tomhle - nikdo ji to nenuti, ma to tak jakoze prirozene tim, ze ma tatu, kterej mele tak jak mele :lol: Nekdy prijde a je zpruzena: Maminko, tata zase nevi, co chci, rekni mu to.. :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.6.13 11:07

@Barčí1411 němčina moc hezkej jazyk není. AJ je u mě v poho, al taky by to nebylo na filosofický debaty v debatním kroužku…Emča to ale bude mít jednodušší právě v tom, že se ve škole už nebude muset jazyky učit od začátku.

mě taky jazyky baví, hrozně moc, a docela mi i jdou, mám perfektní hudební sluch a tak mě baví různý přízvuky, jejich poznávání a napodobování - jsem úchylka na tohle.) třeba já zas neumímk žblebtnout španělsky, sand jědině Los Boberos a jsem v koncích - němčína je v poho, ale mluvit neumím, protože nemluvím. rozumím ale docela dobře, i když to zapomínám, jak to kolem sebe nemám…

jdu si udělat špagety carbonara, sice z pytlíku, ale co už, mám na to chuť - je tu sluníčko, tak pak vyrazím ven, provětrat si hlavu před tím vyšetřením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
27.6.13 11:08

Holky, ja teda musím ale souhlasit s tím, že Emička už ted má ukrutnou výhodu do budoucna, vždyť dneska je jazyk naprostý základ ;) a věřím, že časem to bude samozřejost, neumíš jazyk? nashledanou…@Barčí1411 i kdyz vy se asi chstáte do té ciziny přestěhovat co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 11:27

@stephora spanelsky jsem se naucila, kdyz jsem byla v Portoriku, ale je to docela jednoduchej jazyk. Ja teda mluvim plynule i srbsky treba :lol: Jsem takova cestovatelka, anoebo spis, jsem byla. mam spoustu dobrych kamaradu v Srbku, Montenegru, kam i jezdime, takze se musim domluvit :lol: No a rozumivavala jsem i francouzsky, mluvit mi moc neslo, je to desne tezkej jazyk, ale neco jsem rozumnela a treba ctena franina mi sla nejlip, pc jsem to videla :lol: Hudebni sluch mit muzu, ale rozhodne neumim zpivat, ale hrala jsem 8 let na klavir a fletnicku - zobcovou i altovou :nevim: Muj bracha hral na klavir a ted hraje v kapele na kytaru - basovku, elektr. a je to fakt hovadko :lol: Zpivat ale taky moc neumi :lol: Rick hral na housle a kytaru - ale uz umi prd :lol: Ja teda taky - treba kdyby me nekdo predlozil noty v basovym klici, tak jsem v prdelce :lol: Eminka za to krasne zpiva. Sem hodim odkaz, jsem ji tajne natacela, jak se snazila zpivat Princeznu ze mlejna :lol:

@Schara tak uvidime, jestli budeme mit moznost vypadnout - kvuli Emine bio otci… sice se o ni nezajima, ale v pripade stehovani budeme potrebovat jeho slouhlas… Pokud se ho nerozhodnu zbavit prav a povinnosti, tim padem by si ji Rick mohl osvojit… Ale to po roce nezajmu jeste neresim..budu resit az dyl - i kdyz mi muj pravnik rekl, ze uz bych klidne mohla :nevim: Ale zase vuci Emce.. nevim… Rick by chtel, ale taky rika - aby nam to jednou nevycetla nebo tak.. Ale taky jeji bio otce se fakt nezajima uz pres rok, zadny telefonaty, sms, darky k Vanocum, svatku, ted bude mit narozeniny… treba se ozve… Ale ja ho nevyhledavam, neupozornuju, to je jeho boj… Neni moje povinnost mu odpovidat na sms, jestli neco chce, at si zavola. Dokud jsem mu Emicku vozivala az pred barak, bylo to dobry, ale i tak byl schopny mi napsat sms pul hodiny pred nebo i kdyz jsem byla uz na ceste, ze si ji vzit nemuze, protoze… :nevim: A nikdy ji nedal ani korunu na ockovani, na skolku ted soukromou, na krouzky… Takze je mi tak trochu zle z toho, ze bych se jednou mela ohlizet na takovyho srace, aby mi dal svoleni na odcestovani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
27.6.13 11:48

Holky ja nemam ani hudebni sluch a ani neumim zpivat :mrgreen: :lol: prej se rika, ze te mrnous uz vnima v brise a mas na nej mluvit a zpivat :mrgreen: :lol: no to mu radeji pustim radio :mrgreen: :lol: pac by z toho mohl mit sok uz takhle mrnavej :lol: :lol:
no po vic jak roce bez zajmu ti snad souhlas da… a to neplati ani alimenty? ono to je tezke, co by ti mela vycitat, ze oni jeji bio otec nejevil zajem? chapu, ze tezko se to bude vysvetlovat holce v puberte, ale pokud ji nebude nic chybet, verim, ze si treba ani nevzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 11:57

@Schara alimenty mi chodi od jeho tchyne… on je to alkoholik a je zadluzenej a… takovej psychous - naposledy mi psal po 3 mesicich, ze umiral v nemocnici - asi abychom ho politovali… A kamaradka ho videla v dobu, kdy mel nekde umirat v hospode a nekde v autobuse :nevim: Takovymu cloveku bych svoje dite uz ani nepujcila.. SOuhlas dat nemusi jen ze schvalnosti, aby nam to neulehcil moc :)

Ja si objednavam nejaky potraviny z Tesca, jsem nejak zapomnela, ze je to i online a dovezou mi to az do kuchyne :lol: Tak dneska to vypada, ze hlady nepadnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
27.6.13 12:09

@Barčí1411 no tak to chapu, tak snad naschvaly delat nebude… chudak tchyne, platit za syna alimenty by me svihlo :(
no vidis jaka si sikula :) objednat jidlo pres net, by me nenapadlo teda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 12:20

@Schara tak jsem se dopracovala k objednavce a koukam - dnesni kapacita vycerpana, takze by mi to dovezli az zitra, na to jim prdim.. Toz :nevim: si budu muset pro nejakej ten rohlik do toho kramu tak nebo tak sjet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
27.6.13 12:26

Jejda, tak to je pech teda :(
me snad dneska vyjdou ty tresne konecne :) kdyz nechcije venku. mnam uz se na ne tesim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 12:28

@Schara mnam, ja doufam, ze mi nejaky prdelacci zitra dovezou ze zahradky…ale moc tomu neverim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
27.6.13 12:29

@Barčí1411 no tak si o ne napis a mas to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 13:16

@Schara o to nejde, ale je to tak 5 hodin cestovani, takze si nejsem jista v jakem stavu by ty chudinky tresinky dovezli :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí