Poradna duly
Jana Čurdová
Toz jestli jedou autem, tak by se to dalo
aspon do misticky, na chut ![]()
Prave, ze autem nejedou. Rick nema vyrizeny papiry pro EU, ma jen pro USA a Portoriko
Tak se potahnou s baglama busem do Prahy, po Praze budou behat, musi vyzvednout balicek k procleni a pak vlakem domu ![]()
No toto
nejsem tu pár hodin a hned je o pár stránek na víc
kdo to má dočítat?
přátelé, jsem doma! z třech týdnů z toho byly 4 dny
prý zbytečně plašili a báli se, aby něco nezanedbali, tak si mě tu chtěli nechat déle. Já prakticky od pondělního večera jsem ok a nic mi není. Krev mám tak nějak v normě, nemotám se a nic mi neoteklo
švagr se přimluvil s tím, že mě bude chodit pravidelně kontrolovat a tak jsem doma
dostala jsem vozíček a pokud to není nutné, tak nesmím z postele
druhá ségra mi v 8h ráno odletěla do Maroka a příští týden za ní letí i Danek s malou. No koho já tady budu mít, ví jen bůh
první ségra má šestinedělí, takže ta asi těžko
naštěstí tu má být příští týden táta s Alicí a holkama, takže tu se mnou budou
obvolám pár kamarádek a program na 14dní mám hotovej
Danek za chvíli přiveze malou od známých a bude tu muset být s námi, protože já se starat moc nemůžu ![]()
Co se týče úklidu, tak tu celou tu dobu od příletu nikdo nebyl, takže tu není co uklízet
‚navařeno‘ mám z restaurace, takže mám v podstatě všechno a můžu se v klidu věnovat filmům ![]()
@anlendy. hlavně že jsi ok, vítej doma.) my jsme tu trošku podebatovaly o jazycích, o panenství a tak ![]()
@stephora koukám,koukám
k těm jazykům se také vyjádřím..U nás doma se mluvilo vždy třemi jazyky-anglicky, německy a švédsky
jazyky mi cca do patnácti nikdy moc nešly ale jak jsme měla rodinu rozlezlou po světě, tak jsem mluvit musela. Přestěhovala jsem se do ČR a začala se učit česky. Segra byla vždycky blázen do jazyků(teď mluví deseti jazyky),takže to zvládala na výbornou. Dennis, jakožto Angličan, mluvil vždy jen AJ i přesto, že jeho maminka byla z ČR. Na malou mluvíme převážně AJ a občas něco ČJ-jen minimálně
do soukromé anglicko-české školky půjde určitě a následně i do AJ školy. Školné nám problém nedělá. Angličtina je důležitá, takže tam budou chodit určitě obě dvě holčičky ![]()
@anlendy. já obdivuji a závidím - my jsme kompeltně česká rodina, i když jazyky nás baví taky - ale jakmile s tím člověk nemluví denně, vše se zapomíná a to pocituju i sama na sobě, bohužel..líbí se mi, že vaše děti budou mít ten základ už danej, u nás to bude učení až v rámci školky/školy - jen mám pocit, že o něco přijdou tím, že my na ně mluvíme jen česky…
@stephora ono závidět není opravdu co, budou to mít těžké, pokud tady zůstaneme
zůstat tu rozhodně nechceme! já kvůli práci, protože u Čr aerolinek dělat nechci a do Německa taky ne, protože Lufthansa neustále stávkuje. Manžel má účty po celém světě, nejvíce ve Švýcarsku ale v ČR ani jeden, protože by v podstatě o všechny přišel. U Charlotty se docela bojím, aby nemluvila jen anglicky ale s naším přístupem tomu tak asi bohužel bude
co vím, tak základní škola angličtině moc nepomůže, dětí je hodně a ty učitelky v dnešní době taky moc dobře nemluví ![]()
@anlendy. Gratuluju k propuštění, tak to je paráda, hlavně neblbni a fakt lež at se něco nepo.., užívej klidu a vůbec.
jojo ty jazyky vašim dětem taky závidím, já AJ jakože jo, ale jak nemáš vedle sebe rodilýho mluvčího nebo nebydlíš v cizině, tak to stejně není ono, a ty děti co se do té rodiny už narodí pak mají celoživotní devizu.
Barčí: to je super, Emička je fakt šikovná že si to neplete, a to bych se nebála hele jestli Rickovi už ted říká tati, tak si myslím že by ti bio otce vyčíst v budoucnu neměla, ale kdoví co udělá puberta, že. A kdy byste chtěli odjíždět, jako už brzo po porodu? No to je právě to, že se tím stresuu tím porodemm, jakože když by to vyfikli, tak mimi bude ok, a jen se budu hůř hojit, u nás má primář všechny 3 císařem, tak si říkám že kdyby to bylo špatný tak by to manželce asi nedělli, otázka je jestli nemusela z nějakýho důvodu to neví nikdo.
@anlendy. já bych do ciziny asi šla hned…ale to je asi proto, že mák pocit, že by to tam bylo na žití lepší, ale ono to tak není ![]()
@Gabra81 Já jdu letos císařem, kvůli poloze a váze Ornellky. Sama bych do toho asi nešla, ačkoli známá měla císaře už poprvé(taky problém) a teď ho chce znovu, takže si ho asi bude platit ![]()
@Gabra81 po porodu jeste neeee. Nejakej rok tu pobudeme jeste. Rick tu ma super praci, tak nac se stresovat se stehovanim ted
Ja bych letela teda hned
Ale fakt jeste nic takovyho neplanujeme - spis do budoucna… treba placnu za 5 let?… Chceme, aby mel Rick trvaly pobyt, aby nebyl problem s cestovanim po EU treba nebo sem potom zase pritahnout… A nez by se tu vse poresilo, to taky zabere cas
Planujeme ale spis fakt az v nedohledne budoucnosti ![]()
No, tak ja ted pritahla z kramu - poprve a naposledy jsem tam sla, holt tohle musi resit Rick, pac ja jsem mrtva. Ale alespon mam jidlo
Uklidila jsem si obyvak, pac tu v nem smrdim celej den, tak at nemusim koukat na tu spinu a ted uz jen relax. Kolegy jsem pozadala, aby pritahli az zitra, pac se na to dnes necitim
nadiktovala jsem jim dortiky a zmrzku… ![]()
@anlendy. no vidiiiiis, hura doma!!! Tak si pekne uzivej pelechu! A opecovavani domaci ![]()
@stephora pro člověka, který žil v ČR od narození nebo od nějakého brzkého věku to ideální není. Kamarádka se takhle odstěhovala do Dominikán. rep. a dva roky na to už byla z5 v Čr s tím, že tam nemůže takhle dál žít. Já se sem přistěhovala v mých dvaceti letech a to ještě do Mostu, kde jsem měla známé a litovala jsem, že jsem něco takové udělala. Dva roky na to jsem se vdala za Dennise a chceme pryč oba
jen už to není takové, jaké to bylo před devíti lety ![]()
@Barčí1411 pečovat můžu leda tak sama o sebe
všichni mi odjedou
![]()
@anlendy. to chápu, máme každá jinej základ:) to je apíš tím, že si asi myslíme, že v cizině by to bylo lepší, ale ono by to tak ve skutečnosti nebylo ![]()