TP Listopad 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9266
27.6.13 13:18

Toz jestli jedou autem, tak by se to dalo ;) aspon do misticky, na chut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 13:31

Prave, ze autem nejedou. Rick nema vyrizeny papiry pro EU, ma jen pro USA a Portoriko :nevim: Tak se potahnou s baglama busem do Prahy, po Praze budou behat, musi vyzvednout balicek k procleni a pak vlakem domu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
27.6.13 14:15

No toto :lol: nejsem tu pár hodin a hned je o pár stránek na víc :lol: kdo to má dočítat? :lol: přátelé, jsem doma! z třech týdnů z toho byly 4 dny :lol: prý zbytečně plašili a báli se, aby něco nezanedbali, tak si mě tu chtěli nechat déle. Já prakticky od pondělního večera jsem ok a nic mi není. Krev mám tak nějak v normě, nemotám se a nic mi neoteklo :lol: švagr se přimluvil s tím, že mě bude chodit pravidelně kontrolovat a tak jsem doma :) dostala jsem vozíček a pokud to není nutné, tak nesmím z postele :lol: druhá ségra mi v 8h ráno odletěla do Maroka a příští týden za ní letí i Danek s malou. No koho já tady budu mít, ví jen bůh :lol: první ségra má šestinedělí, takže ta asi těžko :lol: naštěstí tu má být příští týden táta s Alicí a holkama, takže tu se mnou budou :lol: obvolám pár kamarádek a program na 14dní mám hotovej :) Danek za chvíli přiveze malou od známých a bude tu muset být s námi, protože já se starat moc nemůžu :nevim:
Co se týče úklidu, tak tu celou tu dobu od příletu nikdo nebyl, takže tu není co uklízet :lol: ‚navařeno‘ mám z restaurace, takže mám v podstatě všechno a můžu se v klidu věnovat filmům :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.6.13 14:19

@anlendy. hlavně že jsi ok, vítej doma.) my jsme tu trošku podebatovaly o jazycích, o panenství a tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
27.6.13 14:39

@stephora koukám,koukám :) k těm jazykům se také vyjádřím..U nás doma se mluvilo vždy třemi jazyky-anglicky, německy a švédsky :lol: jazyky mi cca do patnácti nikdy moc nešly ale jak jsme měla rodinu rozlezlou po světě, tak jsem mluvit musela. Přestěhovala jsem se do ČR a začala se učit česky. Segra byla vždycky blázen do jazyků(teď mluví deseti jazyky),takže to zvládala na výbornou. Dennis, jakožto Angličan, mluvil vždy jen AJ i přesto, že jeho maminka byla z ČR. Na malou mluvíme převážně AJ a občas něco ČJ-jen minimálně :nevim: do soukromé anglicko-české školky půjde určitě a následně i do AJ školy. Školné nám problém nedělá. Angličtina je důležitá, takže tam budou chodit určitě obě dvě holčičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.6.13 15:23

@anlendy. já obdivuji a závidím - my jsme kompeltně česká rodina, i když jazyky nás baví taky - ale jakmile s tím člověk nemluví denně, vše se zapomíná a to pocituju i sama na sobě, bohužel..líbí se mi, že vaše děti budou mít ten základ už danej, u nás to bude učení až v rámci školky/školy - jen mám pocit, že o něco přijdou tím, že my na ně mluvíme jen česky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
27.6.13 15:37

@stephora ono závidět není opravdu co, budou to mít těžké, pokud tady zůstaneme :nevim: zůstat tu rozhodně nechceme! já kvůli práci, protože u Čr aerolinek dělat nechci a do Německa taky ne, protože Lufthansa neustále stávkuje. Manžel má účty po celém světě, nejvíce ve Švýcarsku ale v ČR ani jeden, protože by v podstatě o všechny přišel. U Charlotty se docela bojím, aby nemluvila jen anglicky ale s naším přístupem tomu tak asi bohužel bude :nevim: co vím, tak základní škola angličtině moc nepomůže, dětí je hodně a ty učitelky v dnešní době taky moc dobře nemluví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
27.6.13 15:38

@anlendy. Gratuluju k propuštění, tak to je paráda, hlavně neblbni a fakt lež at se něco nepo.., užívej klidu a vůbec.
jojo ty jazyky vašim dětem taky závidím, já AJ jakože jo, ale jak nemáš vedle sebe rodilýho mluvčího nebo nebydlíš v cizině, tak to stejně není ono, a ty děti co se do té rodiny už narodí pak mají celoživotní devizu.
Barčí: to je super, Emička je fakt šikovná že si to neplete, a to bych se nebála hele jestli Rickovi už ted říká tati, tak si myslím že by ti bio otce vyčíst v budoucnu neměla, ale kdoví co udělá puberta, že. A kdy byste chtěli odjíždět, jako už brzo po porodu? No to je právě to, že se tím stresuu tím porodemm, jakože když by to vyfikli, tak mimi bude ok, a jen se budu hůř hojit, u nás má primář všechny 3 císařem, tak si říkám že kdyby to bylo špatný tak by to manželce asi nedělli, otázka je jestli nemusela z nějakýho důvodu to neví nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.6.13 15:50

@anlendy. já bych do ciziny asi šla hned…ale to je asi proto, že mák pocit, že by to tam bylo na žití lepší, ale ono to tak není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
27.6.13 15:52

@Gabra81 Já jdu letos císařem, kvůli poloze a váze Ornellky. Sama bych do toho asi nešla, ačkoli známá měla císaře už poprvé(taky problém) a teď ho chce znovu, takže si ho asi bude platit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 15:53

@Gabra81 po porodu jeste neeee. Nejakej rok tu pobudeme jeste. Rick tu ma super praci, tak nac se stresovat se stehovanim ted :lol: Ja bych letela teda hned :lol: Ale fakt jeste nic takovyho neplanujeme - spis do budoucna… treba placnu za 5 let?… Chceme, aby mel Rick trvaly pobyt, aby nebyl problem s cestovanim po EU treba nebo sem potom zase pritahnout… A nez by se tu vse poresilo, to taky zabere cas :nevim: Planujeme ale spis fakt az v nedohledne budoucnosti :lol:

No, tak ja ted pritahla z kramu - poprve a naposledy jsem tam sla, holt tohle musi resit Rick, pac ja jsem mrtva. Ale alespon mam jidlo :lol: Uklidila jsem si obyvak, pac tu v nem smrdim celej den, tak at nemusim koukat na tu spinu a ted uz jen relax. Kolegy jsem pozadala, aby pritahli az zitra, pac se na to dnes necitim :lol: nadiktovala jsem jim dortiky a zmrzku… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
27.6.13 15:53

@anlendy. no vidiiiiis, hura doma!!! Tak si pekne uzivej pelechu! A opecovavani domaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
27.6.13 15:57

@stephora pro člověka, který žil v ČR od narození nebo od nějakého brzkého věku to ideální není. Kamarádka se takhle odstěhovala do Dominikán. rep. a dva roky na to už byla z5 v Čr s tím, že tam nemůže takhle dál žít. Já se sem přistěhovala v mých dvaceti letech a to ještě do Mostu, kde jsem měla známé a litovala jsem, že jsem něco takové udělala. Dva roky na to jsem se vdala za Dennise a chceme pryč oba :lol: jen už to není takové, jaké to bylo před devíti lety :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
27.6.13 15:59

@Barčí1411 pečovat můžu leda tak sama o sebe :lol: všichni mi odjedou :,( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
27.6.13 15:59

@anlendy. to chápu, máme každá jinej základ:) to je apíš tím, že si asi myslíme, že v cizině by to bylo lepší, ale ono by to tak ve skutečnosti nebylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí