Poradna duly
Jana Čurdová
@Barčí1411 Jé a jaký bude mít princezna dortík?
o cukrárně ze Zelenče jsem také slyšela a pak z ní ségra objednala dort pro tátu k naroz. a dort teda nic moc, byl hodně suchý
teď všechny dorty objednávám od Hájka, dorty maj výborný a řekla bych, že za dobrou cenu
odpol. jedeme do Poděbrad za tchýní, takže z toho nejsem zrovna dvakrát nadšená, zase budu poslouchat haldu keců, jaká jsem neschopná matka a jak myslím jen na sebe
do kina půjdu se sestřičkou až přijedou, chce jít na Univerzitu příšerek, protože to mají v AUS anglicky a není to hlas příšerek, jako tady ![]()
@Barčí1411 vsak ja ten polstar chci na spani a jestli bude met dalsi vyuzit se uvidi
ale prave ze si pod nohy motam perinu a pak me chybi na pripryti tak si myslim, ze to bude dobra investice. Kdypak mate oslavicku?
dneska do me asi malej stoucha, vcera jsem byla cely den v pohybu, tak jsem nic necitila, az vecer po tom mazanicku
ja teda fakt doufam, ze to mrnousek je na ne neco jineho, ale kdyz to reaguje na to mazani tak asi joooo… a nebo za 2 tydny ucitim ty prave pohyby a prilitnu, ze to co jsem citila do ted bylo fakt asi neco jineho
![]()
@anlendy. muj muz jak ji po hospodach, tak ma domaci stravu rad, navic kdyz celkem varit umim
ale je pravda, ze nechodi do zadnych extra restauraci jako v monterkach by tam vypadal divne
no takze na dnesni ulezelou svickovou se tesi, i ja a mrnous urco taky
![]()
jdu pokracovat, vzhledem k tomu, ze jsem v casove tisni, tak mi to i celkem jde ![]()
@wena8621 to ja pokud se ke statnicim dostanu, tak to bude az za rok… uvidime jak to dopadne, me na tom az tak nesejde uplne, jednu skolu uz mam a tuhle delam uz tak nejak navic
promoci si uzij, me se to moc libilo a rada na to vzpominam ![]()
@Schara @Barčí1411 holky, fotečka je moje - ne, že bych se na vás nechtěla podívat, ale zaujatě něco sleduju na druhé straně
mám tam hezký bříčko, musím sama sebe pochválit ![]()
focené je to v 19tt, tedy cca 17 dní stará fotka:) aktuálnější nemám, nějak jsme nefotili s těma starostma kolem té amniocentézy…
mě to bříško ale příje obrovský!
jinak já už třetí den ležím, nechci po té amnio nic zanedbat, ale jsem nechutně rozlámaná, bolí mě záda a zadek, vstávám na jídlo a večer na zprávy, ale jinak poctivě lěžím - bála jsem se, že se budu nudit, ale to zatím nenastalo - objevila jsem stránku s filmama a seriálama a tak čučím na Heroes a dala jsem si včera nějakej horůrek ![]()
@Schara napřítele můžu mrkat jkak chci - dnes měl vařit a ráno při snídani jsme objevili leták z Mekáče s kuponama, kterej platí dodneška a ejhle, k obědu bude BigMac a chicken McNuggets a hranolky - ale to neva, já to občas ráda
včera zas dovezl čínu, tak jsem se přežrala Tofi se zeleninou, že jsem to ležení odpo vlastně přivítala! ![]()
@anlendy., @Schara, @Barčí1411 ostatní - dne sjsem se probudila a na košilce jsem ráno měla zatvrdlej flek, docela velkej v oblasti pravého prsa - strašně jsem se vyděsila, a pak mi došlo, že to asi bude to kolostrum… Taky vám to teče z prsou? Asi jsem si to prso nějak přilehla a zmáčkla a tak to vyteklo…
Tak to som rada že ste vpohode, a že sa mimískum darí dobre. Na ULZ ideme v utorok a hneď potom i do poradni. Manžel dostal chvála bohu dovču, tak ide somnou. Ideme do Prahy a niežeby som bola neschopná, ale nerada idem do prahy sama. Už som tam mala nepríjemné skúsenosti a ostatný spolucestujúci sa chovajú jak keby nič. Tak radšej nech ide somnou aj tak malé videl naposledy na 1.screeningu a hodne sa teší.
Viem že mimísek kope furt ale ja ho moc necítim a tak večer začínam plašiť. To vieš. Napr. včera sme boli v lese na drevo (celý deň). A hoci dávam na seba pozor, aj tak sa može stať čokolvek. Ale verím že kebyže som obalená molitanom tak ak sa má niečo stať tak sa stane..
Večer som mala bruch jak pneumatiku a zmeklo mi až k ránu. A jak som písala že ideme vítať prázdniny…Nooo manžel bol v kúpelni a kým dorazil tak som bola tuhá až do rána.
Takže som uvítala prázdniny v posteli…no neva. Tak pojdem na rozlúčku s prázdninami na 2 mesiace.. ![]()
@stephora ja jsem ted ve 20. tydnu a brisko mam zhruba polovicni nez ty na fotecce, kazdy na me at mu ukazu jak rostu a ono prdlajs. i kdyz sve kalhoty uz nedopnu
ja si obcas taky dam s chuti nejakou prasecinku z mekace a taaak
jo tak to me z prsou netece nic, zatim a ani mi to neva. jen mam stale citlivejsi bradavky… ale to mi nijak neva ![]()
@lilli.c koukam ze si furt v lese a makas jak das
toz se trosku setri
mas delat svacinarku a uzivat si lesni pohody… popr najit nejakou tu houbu ![]()
@Schara to vieš, zima sa blíži… ![]()
Ale nie, bohužial sme v vo vesnici kde každý myslí len na seba, kamarátov tu moc nieto a tak kto má ísť s mužom…a samého ho nepustím. To by som neriskla. Ja sa tam moc nenadrem…to si zas nemysli, ale musím niečo robiť nech sa necítim jak príživka…
Ozaj! Čo si myslela tou lesnou pohodou? Klíšťata?
![]()
@stephora Máš pekný pupík! to musím uznať. Ja mám teraz asi tú istú velkosť
sme 20+4. Ale na kg sme +2. Základ som ale mala pekný tak som rada že som zatial moc nepribrala. Teda, posledný týždeň som zhodila 0,5kg.
Ale jak tak pozerám na svoju poslednú fotku tak zadok mám o pár čísel vetší.
Dievčence! Jak si mám sem dať fotečku aby ste ju u mňa v diskusiách videli. Už som to skúšala, ale nejak sa mi zmazala a teraz už neviem jak som to robila. Je na to treba nejaká spešl kvalita alebo to može byť i z mobilu??? ![]()
@lilli.c ne klistata ne, predpokladam, ze pouzivas repelenty
ale ja rada chodim do lesa, tak sem myslela opravdu lesni pohodu… vuni lesa, ticho a tak. i kdyz nevim jak je to s tim tichem, kdyz se dela o dreve, nikdy jsem na drevo nesla do lesa. ja tam chodim na prochazku a na houby ![]()
ja mam nahore 4kg, ale s tim ze jsem zhubla na zacatku 3kg, takze jsem ted vlastne +1kg
ale zadek mi taky narostl kapanek
![]()
s fotkou nevim, ja sem davala obrazek a taky me to dalo zabrat
![]()
@anlendy. Na univerzitu priserek jdeme dneska
Emca videla v TV ted ukazku, tak hned na Ricka: tatinku, prosim Te, muzeme jit do kina na Priserky s? Prosim, pojedeme do Prahy do kina na ty Priserky dneska, az se napapam kasicky a rizecku?… Tomuhle jejimu prani a kukuci samosebou nikdy neodola, takze mi vrazil do ruky Benefity card a uz rezervuju lupeny
Ja delala do lonskeho roku dort pro Emcu sama - ona zboznuje takove ty studene dorty (smetana, tvaroh, piskoty, ovoce), ale letos si prala poradnej dort, tak jsem nasla jeji oblibeny Mrnousky na mimibazaru, co nejaka pani pekla a jen jsem preposlala obrazek te me karadce a trochu si ho poupravila, aby to nebyl totez + jsem tam chtela dementniho pavouka, odkaz na obrazek dole nekde… Jinac ja jsem na tohle hrozna, mam jasnou predstavu, jak velkej, za kolik a to se mnou nehne. Pani ze Zelence dela dorty od 12 porci - coz uz je dost, protoze my dorty nejime, jestli Emca sni malickej kousek, budu rada, zbytek proste dostanou holky od vedle, se kteryma se Emca kamaradi a budou na „oslavicce“ + babi s dedou, kteri nam dort privezou a nejspis se i zdrzi (jedou na nejakou vystavu tady pobliz). Jee, to mas tchyni kousek od nas ![]()
@Schara na spani je uplne bozi
Oslavicku mame 13.7. (narozeniny ma 16.7.), ale babca s dedou jedou na nejakou vystavu tady nekde kousek od nas, tak nam privezou rovnou i dortik, protoze ja pro nej extra do Plzne nepojedu
Takze oslavime o 3 dny driv.
@stephora brisko mas krasny - uplne stejna velikost jako to moje - vecer ho mam jeste vetsi
Mnam, neni nad poradnou prasarnu z Mekace - Rick nam obcas vozi po ceste z prace jen tak na chut po veceri
A kolostrum je u me normalka
Ja uz to mam docela dlouho. A co si pamatuju, u Emci jsem to tak nemela, tak treba ted budu kojit driv a vic a dyl
Ale mam prsa nality a temer kazdy den tam neco najdu ![]()
@lilli.c děkuju, já jsem dnes 21+4. od začátku těhu jsem přibrala 4 kg, nezhubla jsem nic. Měla jsem hrozný strach, že budu nabírat hodně, protože mi stačí se podívat na rohlík a hend mám 2 kg nahoře, ale zatím dobrý, pomalu věřím, že co naberu, pujde do miminka a nechám to v porodnici
jsem za půlkou, tak bych se do tech 10kg mohla vejít celkově - ono to bude skákat teď víc, mimi má 400g, něco voda a plodové obaly…
základ jsem taky měla pořádný, jsem 160cm/76 kg počáteční váha, prsa 70g na začátku, dnes 75H - slovanská žena ![]()
mě taky narostla prdka, to je prý tehotenská tloušťka a dá se po porodu líp shodit. já totiž normálně přibírám do břicha, porsou, paží…zadek moc ne, jsem jablíčko ![]()
@Barčí1411 Barčí, dort je úúúžasnej!
jsem ráda, že nejsem sama „kolostrální“
uvidíme, zda se to bude opakovat, nebo to byla nějaká jednorázovka, protože jsem si ty svoje megaprsa ve spánku nějak přilehla
Pupíky máme krásný
tak to mám být - já ho tady taky nějak vystrkuju - celej život břicho zatahuju, protože jsem ho nikdy neměla plochý, a teď nemusím, tak si to užívám
dokonce ty moje velkoprsa vypadaj nad tím břichem mnohem menší ![]()
@stephora
ja jsem nabrala uz tak 8 kg (start na 70kg, vyska 176 asi ), takze zadna modelina, speky jsem mela vzdycky, nejsem ten typ s plochym briskem, a i presto si me muj muz vzal
Loni jsem v tehu pribrala desne rychle, byla jsem jak koule, ale taky jsem to behem 5ti mesicu shodila dolu, jeste pod puvodni vahu, tak verim, ze i po tretim tehu to zvladnu tak, ze se nebudu stydet vzit si pristi rok plavky
O prsou nemluvim, mam je mega i normalne, ted jsou extrem ![]()
EDIT: Dekuju, dortik se mi moc libil, bude ve skutecnosti vypadat trosku jinak - mam tam nejake zmeny atd.
Jinac, jsme na tom s postavama asi stejne, taky jsem nemela nikdy plochy brisko a prsa vzdycky obrovsky ![]()