Poradna duly
Jana Čurdová
@anlendy. nu, my si stavíme sami, takže reklamovat moc nebudeme
Akorát, že to pro změnu jde strašně pomalu, hlavně ted když ani nemůžu pomáhat… Ale než se mrně začne stavět mám slíbeno bydlení v novém:) tak snad to tak i bude. ted jsme zatím ve 2kk, tak bude mimčo u nás a Samík bude sám:) Pokojíčky si tak budu moct plánovat až za dlouho:(
Jinak jsme byli na obědě oslavit včerejší promoci a za chvilku do kina na já padouch ![]()
@wena8621 jeee, taky cerstve promovana, gratulace! ![]()
Ja tu dneska zase padam na cumak, je dusno. Ted prilitly holky, nase Emca s druhou Emcou a jeste jeden fracek od sousedu - to je hrozna breca
Drza, sprosta, rozmazlena. Jsem ji rekla, ze mi nepoleze do loznice, ze se to nedel, bo mi tam skace po posteli, mam tam i pracovnu, tak mi leze k vykresum a mam strach aby mi to nepocmarala, to bych ji zabila
A zase mi tam vlezla, obe Emci sly bonzovat - ty jsou poslusny a vi, ze se tam neleze proste, tak tam jdu a ona uz tuzku v ruce.. Ji rikam, padej odsud, ja jsem snad neco rekla!
A ona mi povida - ja doma muzu chodit do loznice… Tak ji rikam, oukej, tak jdi domu, tady se posloucha a kdyz se neco nedovoli, tak se to respektuje! Fracek jeden podelanej, takovy deti me dokazou vytocit
Asi jsem precitlivela
Ale Emina nam tam proste neleze, anebo mi rekne, ze jde do loznice, sednout do kresla - mam tam houpaci
Nebo si hraje, ale na zemi, max si sedne na postel a kouka do knizek, ale vi, ze jinak se tam nechodi, pac maminka tam ma hodne prace
![]()
EDIT: Ted ji i holky vykoply od nas
Ona je tak zla a buzeruje je a vzchlouba se. Emina ji teda strela, pac Valina ji rikala, ze jede k mori do Chorvatska a nase ji rika, hmmm, ja pojedu do Karibiku
Druha Emca zabouchla za ni dvere a prilitla a rekla: No konecne je pryc
Tak to asi nejsem jenom ja… ![]()
@Barčí1411 no vizualizace kvalitní
a z ikei jsou supr věci náhodou, my máme z ikey skoro celou domácnost a 6 let to vypadá jako nový a to to byly levný věci…takže za mě ikea ![]()
my jsme tu právě přechodně, ani nic do zdi nemůžeme navrtat a ani bychom to tu odkoupit nechtěli - je tu hluk, špatně udělaná ventilace (novostavba z r.2007 a když někdo dělá cibuli, ví to celej barák), v koupelně se olupujou dlaždice, na balkon zatejká, takže se tam odchlipuje dlažba (už to jednou celý vyměnoval a už je to zas vydrobený), navíc kape na zábradlí a jednou se o to někdo opře a poletí z toho 2.patra na zem jak pytel brambor…A taky kdo by to chtěl odkoupit, když je to malý a jeden pokoj navíc tu prostě neuděláš… ![]()
@Schara co bychom dali za 3+1
jenže to bychom si museli na hypo koupit panelák a to nechceme - kdo by kupoval na dluh na 30 let něco, co už je 40 let starý
to nám to, než to splatíme, spadne na hlavu
a na novostavbu nemáme ![]()
Teda holky, celej den jsem běhala s chlapem po nákupech, potřeboval nějaké věci ve sportu a tak jsme nejdřív jeli na Zličín do Avionu do Direct Sports, pak do Teska pro potraviny, pak do Ikey na oběd (teda hnus, zlatej čerňák, nacpáno k prasknutí, akční jídla už v 1 vyžraný, dorty rozteklý - aspoň ty kuličky že byly jako obvykle, jinak bych fakt byla naštvaná), pak zpět na chodov, do bati a celia - má toho teda úplně po krk, jsem utahaná jak pes a to jsem jen postávala a čekala až si ten mlj chlap něco vyzkouší, max mu dionesla jiný číslo, teď jen sedím a koukám jak tele, ani se nemůžu hnout. že by to těhotenství mě tak unavovalo?
![]()
@stephora ja tam rada nakupuju ruzny doplnky a tak. Nabytek nemam odtamtud zadny
Mela jsem nabytek z bytu, kde jsem byla pred a vybavila jsem si ho + tenhle nas byl vybaveny, tak spis jen upravuju…natiram, barvim, preskladavam, stehuju, soupu… ![]()
Ty jo, to jsi mela litaci den, takhle kdybych behala ted, tak porodim uz v Tescu ![]()
@Barčí1411 já málem porodila už v tom chodově, ale to jsem věděla, že už za chvíli jedem dom
já jsem takhle běhat zvyklá, ale ne těhu a tak mě překvapilo, jak snadno se unavím…bolí mě záda a kyčle, dnes si asi pujdu brzo lehnout…
my máme nábytek náš, postupně co jsme nakoupili (ikea fakt supr, jen sedačku máme starou, nerozkládací a za celejch 6 let jsme nenašli žádnou vhodnou, hezkou, rozkládací a levnou
), já bych to natírala taky, ale ten můj je děsná konzerva a nedovolí mi
mě home design děsně baví, furt ležím v nějakejch bydlecích časácích a vymýšlím, co a jak…ale když nemůžeš nic pověsit na zeď, tak mě to nebaví ![]()
@stephora my jsme to prave meli vybaveny no, ale tak jako chystame se kupovat novej gaucik, ale taky - zadnej nemuzeme najit
Jeee, jako muj tatik, ale kdyz jsme mu natrela starej nabytek v obyvaku (jen jsme osmrdlali a natreli lakem, takze se krasne ozivil a vznikly z toho krasny temer starozitny kousky
) a steny jsem mu natrela na takovou medenou, usila novy potahy na polstarky a gauc, tak cucel jako puk
Oni maji velkou vilku, ale klasika vesnickou, zadny kostky, zadna moderna. Takovej statek, takze se to tam krasne hodi. Potom chodil a ptal se, jak a co udelat s koupelnou asi
Jinac je to jen moje aktivni zaliba - svagr se ted stehuje, tak mu delam planek do novyho domku
A sem tam prijde nekdo ze znamych. Min, rok jsem delala kurz, ale jeste bych chtela vyssi pro profiky, kteri se tomu venujou, jenomze to je 70tis. za kurz
… No, zase jsem dostala nove informace, tak misto kupovani zcela noveho, predelavam to stare
Maximlane si neco dovyrobim, pridelam - treba policky a tak.. Deda ma doma pidi truhlarnicku, tak hobluju, rezu
Ale nebavilo by me to ve velkym, je to desna piplacka
A nakonec - kovarova kobyla… Po roce teprve neco delam v byte… ![]()
@Barčí1411 tak tom obdivuju, já jsem designer teoretik - spíš vymýšlím, ale už nemám čas, chuť ani prostor to předělat - jedu max na doplňcích…chci si z ikey koupit ten jejich šicí stroj a plánuju se na tom naučit (neumím to vůbec a ten stroj je pro začátečníky za 1700) a přešít tady nějaký povlaky na polštářky a tak - jen nevim, kde se vlastně kupujou látky tady v pze
řikám si, že mi ten stroj stačí na to, abych si zkrátila džíny, ušila potah nebo zaentlovala závěs…
my máme jednu starou komodu z masivu v přesdíni, strašně by jí slušela bílá barva (miluju bílej nábytek), ale on mi nedovolí to natřít, že to má od rodičů a že ne…přitom jim to nikdy vracet nebude! takže máme celej byt v bílé a v bříze a v předsíni tenhle hnus z tmavého dřeva
nenaděláš nic…on je trouba na tohle - než se konečně rozhoupal k tomu, že si pořídí stejnej stolek na PC z ikea jako mám já, tak ho přestali vyrábět
takže má furt ten hnusnej starej, co má snad u 10 let a opěšt se sem vůbec nehodí… ![]()
toho jeho stolku a tý hnusný komody se zbavit a máme to fakt vše moderní a na jedničku a sladěný ![]()
@stephora mam doma sici stroj po babicce (Veritas, zlutej)
Takze taky nepresivam na nicem extra, budes mit lepsi
Hm, tu komodu asi neosmrdlas na svetlejsi - to by se alepson tolik netlouklo. Ale teda jestli mas klasickej moderni nabytek, tak by se to stejne tlouklo, to chce potom postavit nekam, kde bude stat sama. ja mam starou komodu vyrezavanou a tu teda kdybych natrela na bilo, tak nebude hezka diky tem vyrezum, tak nejspis poleti, nebo ji preneseme do patra do chodbicky mezi decak a koupelnu do rohu
A nebo mu zkus ukazat bilou komodu - nejakej starsi kus nabytku, z netu…si holt neumi predstavit, jak by to vypadalo treba ![]()
@lucyfree Vítej
já jsem místní brzda co se tu vyskytně jednou za týden ![]()
holky teda vy mne ale štvete s těma holkama..já jsem furt na tom co řekl dr : vypadá to spíše na kluka ale jistě vám to říci nemohu.. schovává se.
kontrola mě čeká teď 16.7. tak uvidíme zda už se něco potvrdí či vyvrátí:)
@Michaela99 Moc děkuji
Chlapečci jsou tady chudáčci ve značné menšině ![]()
Teda holky koukám jak jste kreativní, my máme postaveno asi 5 let a jsem ráda, že nic předělávat nemusím, zato moje drahá polovička, jelikož má svoji stavební firmu tak by i v novém pořád něco předělával a nejlíp, kdybych mu dovolila postavit nový dům, to by byl v sedmém nebi ![]()
@lucyfree
Tveho manzela bychom potrebovaly
nasi manzele nejsou tak akcni ![]()
@Barčí1411 No ono by jsi ho za chvíli vrátila
on by sice všechno krásně předělal podle tvého přání, ale za rok už by se mu to zdálo okoukané a chtěl by to měnit
Naši tvrdí, že bychom potřebovali nejmín trojčata, aby se zabavil a nevymýšlel ![]()
@lucyfree ja predelavam tak 4× do roka
Skoda jen, ze nemuzu i prestavovat byt…
Tak manzelovi Tvemu lehce zavidit, ze muze vymyslet a stavet a realizovat ![]()