Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, můžu se k vám přidat?
TP mám 3.11. a čekáme první mimi
. Na UTZ ve 13 týdnu nám řekli, že to bude na 65% holčička
Holčičku bych si moc přála ale přítel radši kluka
Ale je nám to jedno hlavně ať je vše v pořádku. Jestli je to 100% holčička se dozvím až 26 černa na dalším UTZ.. Jinak jsem v 16 tt a bříško už hezky roste, už je poznat že je to těhotenské bříško
Začalo mi rychle růst tak před 14 dny. A teď mi přijde že je každý den větší ![]()
@bunuelo tak to je supr
A jak se cítíš? Já se cítím uplně netěhotně
až na to bříško. To jsem ráda, že už mi tak hezky roste.. Jen mě občas píchne v břiše :/ Tak to je docela nepřijemný. Někdy večer nebo ráno když se přetočím v posteli. Docela jsem z toho nervózní
Ale doktorka říkala že sem tam píchnutí je normální.. A dnes ráno jak jsem se vzbudila jsem měla od pupíku dolů levou stranu nafouklou, takovou vypouklinu která po chvilce zmizela a měla jsem tu stranu tvrdší než pravou. Asi miminko už dává o sobě vědět ![]()
@1bebe1 tak to jsme na tom skoro stejne, brisko mam uz dost velky a to pichani mam kazdy den, doktor rikal, ze to normalni, jak se to brisko a deloha zvedaji. Jinak se citim dobre akorat jsem uz druhy tyden doma kvuli krvaceni. A pak mam taky dost zizen, jinak chute a tak zadny. A ty?
@bunuelo Jee tak to je mi líto to krvácení
Ale je všechno v pořádku jo? Doufám že mě žádné krvácení nepotká, bych měla hrozný strach.. Já se takhle taky cítím dobře. Na začátku jem byla hodně unavená, dělalo se mi zle z masa ale nezvracela jsem a ani žádné extra nevolnosti jsem neměla. Teď už jsem poslední 3 týdny míň unavená
Ale večer vždy brzy vytuhnu
A to jsem před těhotenstvím dost ponocovala
.. Jinak mám chutě na sladký
Ale hlídám se. Jím hodně ovoce, ale sem tam si kosek čokolády nebo zmrzlinu dám. Mám dost pohybu díky pejskovi s kterým chodíme na dlouhý procházky tak to nevadí když si sem tam něco dám ![]()
@1bebe1 @bunuelo me jako brisko vubec neroste, jsem porad stejna a ma taky stejny termin, jsem z toho uz nervni a mam taky hroznou zizen az si rikam jestli je to normalni, pichani mam za den nekolikrat
@1bebe1 jakoze jsem vecer snedla studenskou pecet? prej kousem sladkeho, kdybych mohla jim jen sladke
ale z nutnosti to doplnuju zeleninou a mlecne vyrobky miluju
doufam ze az mrne vyleze spokoji se s mlekem a nebude pozadovat cokosku ![]()
@Nikki5 Vsak ono ti vyroste za chvilku. U me to bylo skoro pres noc
@bunuelo taky si rikam, ze to prijit musi a jak nekoho trapi otazky kdy rodi, ze ma velke brisko, tak me se vsichni ptaji kde ho mam schvanyho…ony se ty blbe otazky najdou vzdycky
a nepousteji me sednout v autobuse ![]()
Tak ale ovšem pozor, dneska večer po sprše jsem si mazala břicho krémem (uvidíme, jak bude prevence proti striím účinná..) a všimla jsem si, že ho mám takové jakoby tvrdší a při pohledu zboku se evidentně začíná rýsovat zaobleninka od podbřišku nahoru - tak snad to zase nebude jenom z nadýmání
jak se vám daří? Venku je konečně krásné, tak u nás se procházkuje ostošest ![]()
@MichaelaLiliana my jsme vcera grilovali u pritelovych rodicu na vesnici a spat jsem sla precpana, ze jsem se skoro ani pohnout nemohla ![]()
Ahoj holky ![]()
Těši mě, že se máte fajn a (většinou) je vše ok. A zároveň závidím těm, keří už znají pohlaví ![]()
Začala jsem teď chodit plavat. Máte s tím některá v těhu zkušenost? ![]()
A co se týče jména, tak vybráno máme jen pro holčičku-moc bychom si ji přáli, máme i oblečky do růžova, ty jsme dostali.. No a podle prstýnku to holka bude..ale když mi na utz pan doktor oznámí, že to bude špuntík, taky fajn až na to jméno ![]()
@Leňule97 a na nt vyšetření jsi už byla? Mně to pohlaví prozradila paní doktorka tam. Sice bylo mnohem důležitější slyšet, že zdravotně je teď úplně v pořádku, ale že budu mít holčičku mě taky moc potěšilo
měli jsme to úplně stejně - jméno vybrané jenom holčičí
plavat bych ráda začala taky, ale až za měsíc po přestěhování, tam, co bydlím teď to mám na všechny bazény dost z ruky
taky chci určitě chodit na nějaké předporodní kurzy a cvičení, ať si to užiju se vším všudy ![]()