Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@wewa já se zeptám maminky, v čem vezla mě, jsem taky listopadová
a ještě ani žádné oblečení koupené nemám, čekám první, moc se neorientuji, zatím ještě neřeším nic
máme se stěhovat, tak když začnu tohle řešit 2 měsíce před prodem, to bude ok ![]()
@loves Děláš mi chutě, musela jsem si jít do mrazáku aspoň vytáhnou krabičku ostružin a už ji celou snědla
Aspoň malá náhrada za knedlíky ![]()
Já taky mimčo obleču nějak normálně. Bodyčko, dupačky, čepku. Zavinovačku do vajíčka. Mám to z nemocnice domů autem maximálně 5 minut, vidím na nemocnici z okna, tak to snad zvládnem ![]()
@jasna.s Joo, já jsem taky prvorodička. Být tebou, začnu to už pomalu řešit, protože právě proto, že nevíš co a jak, tak to vše zabere víc času. Třeba jen vybrat kočárek mi trvalo dobře měsíc… Ale nee, že bych tě chtěla strašit, nebo honit:) Já už třeba oblečení mám v podstatě do začátku vše, už mám i pleny asi na první 2 měsíce, fusak.. ale spousta věcí mi ještě chybí a čas neskutečně letí… ![]()
Ahojte, som na stranke nova ![]()
termin mam 9.11 a bude to nase prve babo ![]()
zatial to vypada na holcicku, ale priatel stale dufa, ze tam do konca tehu stale nieco narastie ![]()
@Ivca99 Ale ostružiny jsou taky mooc dobré:) Kámoška z nich dělá moc dobrý koláč - normálně listové těsto na plech, na to ostružiny, na to posýpka. Je to rychlovka a výborné:)
@wewa @loves taky bych si knedlíky dala, nedělej nám tu chutě ![]()
No já počítám, že v kombinézce pokud už podzimní počasí bude, ale pokud budou setrvávat nadprůměrné teploty tak asi bodýčko, mikinka, dupky a příp. přikrýt dečkou nebo bodýčko, overálek, dečka..nevím..
@loves no teď taky moc nevymyslíme, protože jde o to, kdy se nám špuntíci narodí a do kdy nám tedy taky bude trvat RD. Třeba moje teta má RD do těch tří let věku dítěte, ale nechává si posílat 9500 Kč s tím, že poslední rok nebo jak jí bude chodit nějaké minimum. Já přemýšlím, že bych si taky možná nastavila ze začátku výšší tu dávku, protože plánuji druhé mimi v návaznosti a pokud se nám podaří dřív, tak aby jsme pokud možno z předchozího rodičáku přišli o co nejmenší částku.. Já si zatím alespoň vypočítala ten nástup na MD tak, aby mi to vycházelo na toho 31.3.2016 (mateřská je na 28 týdnů, tedy 196 dnů, takže se to dá odpočítat), abych nemusela řešit, jak to je s tím krytím MD a RP..taky mě v tom článku zmátlo, jak tam psali, že se RP vyplácí jen za celý měsíc..no a co pak asi s tím posledním, který dle narozenin vyjde třeba na 6. dne v měsíci..Tohle by nám teoreticky měli zodpovědět na úřadu práce, kde RP vyplácejí..Jinak já si nechám vyplatit peníze za dovolenou současně s RP, protože by mi to vycházelo na obdržení peněz v květnu a dál, v červnu se budeme chtít asi brát, takže by jsme měli víc peněz před svatbou a to není na škodu ![]()
@loves prosímtě t máš objednané ty plenky z facebooku? Já sem si žádala 300ks a zatím seai paní neozvala takže na to peču, což mě trochu mrzí…jinak já mám porodnici cca 45 minut takže budu muset hodit asi fusak do sedačky a nebo koupit zavinovačku do sedačky a nevím nevím pořád váhám teda.
Holky, mají teď akci na feedo zásobu plenek pampers na měsíc, je toho 222ks za 859,–
@wewa já budu asi taky dávat body s dlouhým, dupačky, čepičku a dám ho do fusaku a kočárku, protože mám nemocnici 200 metrů od domu. Půjdu zřejmě i pěšky do porodnice. Nedávno jsem potkala jednu paní, která bydlí taky tady a říkala, že by jí ani prý neposlali sanitku a poslali ji dokonce domů, když měla kontrakce po 4 minutách, nakonec porodila doma v koupelně..chudák
@Nikki5 bych je snad i žalovala
to je hrozný já bych snad i byla schopná netvrdit že tak blízko nebydlím a odstála bych jim to a chodbě prostě…
@loves no vidíš a já kočárek měla vybraný asi za 5 min
nesnáším nakupování a se vším jsem hned hotová ![]()
@wewa no já se právě bojím, abych nedopadla stejně…naše porodnice je slavná, vyměnili nám tu ty dvě holčičky, ale od té doby se to snad zlepšilo. Prý tu i urychlují hezky rozjeté porody propíchnutím vody a oxytocinem - já budu bojovat za co nejpřirozenější průběh.
@Nikki5 no to je paráda
vem tam s sebou chlapa a napiš si porodní plán, já docela přemýšlím co a jak budu chtít a rýsuje se to, teď být ještě silná a nebulet jako minule
doufám v to že bude čistá plodovka a nebudu muset elžet
protože když si nemůžeš nijak pomoct je to prostě hrozný, ségra si mohla ulevovat jak potřebovala a měla porod během 3 hodin za sebou. Takže se modlím a věřím v podobný průběh ![]()
@wewa nn, já mám pleny z akce v kauflandu. měli tam Pampers ty bílé za 260kč balík. Víc budu řešit asi až později:) na tom fcb objednáno nemám, protože vidím, že ta paní rozjela něco, na co evidentně nestačí a není zatím schopná zajistit. Až se jí to rozjede, tak klidně objednám i u ní…
@jasna.s tak to je dobře, aspoň to máš raz dva:) Já zas mám dojem, že vybrat kočárek je poměrně věda:) Ale já mám požadavky hlavně na terénnost, takže když už se mi něco líbilo na netu, tak naživo vůbec, bylo to naprd do ruky, tuhé atd… takže jsem vybírala poměrně dlouho, četla recenze, zkoušela naživo…
@Nikki5 propíchnutí vody a oxytocyn se dává skoro všude, takže se nestresuj, že jen u vás. osobně nemám proti oxytocynu nic, pokud se nedá zbytečně. Když rodila moje fenka, tak jí to zachránilo před císařem a udušením štěňátka. takže pomoct to může - a nejen lidem. Ale zbytečně se tím cpát taky nenechám, když nebude důvod:)
Tééda, jsem z té mateřské a rodičáku dost zmatená… ![]()
Z výbavičky toho máme už docela dost, aspoň ten základ máme. Ještě jen vaničku s lehátkem z toho důležitého. Jinak oblečků máme dost, hlavně darovaných, kupovala jsem jen asi 3 věci. A kdyby nám ještě něco scházelo, tak to dokoupím za chodu ![]()
Jinak mi dnes kamarádka poradila, ať si koupím maliník a začnu z něj pít čaj, že ho taky pila tak od 7. měsíce a že jí to pomohlo. Prý to připravuje porodní cesty… ![]()
@Marry.Lili Tak dobrá tedy, už to asi trochu chápu. Máš pravdu, ta mateřská se dá vypočítat, protože je to vlastně 196 dnů. A pokud to počítám dobře, tak když nastoupím na MD 17.10.(cca 6,5 týdnu před porodem), tak by mi to mělo vyjít do 30.4.2016. Esli jsem se nesekla v nějakém dnu. To si ještě musím přepočítat, aby to bylo 196 dnů. Pak bych teda čistě teoreticky mohla nastoupit na RD 1.5. a zároveň si od tohoto data zažádat o čerpání řádné dovolené (to musím pozjišťovat, kolik jí budu mít). A jelikož jí mám nejspíš dost, tak bych si tu výplatu rodič. příspěvku mohla nastavit od 1.6.2016. Takže bych vlastně ušetřila další měsíc a bez peněz bych nebyla:) na kolik měsíců si vyplácení toho příspěvku nastavit, ještě nevím. Protože nevím, zda půjdem do druhého, nebo ne. Ale o to se stejně žádá až někdy v průběhu mateřské, tzn. někdy po porodu, to si ještě můžu rozmyslet myslím:)
@VickyV čaj z maliníku budu pít určitě taky. ale nesmí se pít moc brzo. někde se uvádí 32tt, někdě 34tt a někde až od 36tt. Osobně si myslím, že když v 34tt začnu pít jeden čaj denně, nic se nestane. od 36tt už ale budu pít 2 x za den:)