Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Odjakživa mám nedostatek hořčíku, brávám si při únavě občas MagnesLife od Nutrendu, teď i v těhotenství. Jsem si říkala, že hořčík jako hořčík, a tenhle se dobře vstřebává. No a teď jsem na internetu narazila na info, že není určen pro těhotné. Jsem z toho jelen… přitom v magnesolu je mnohem více mg magnesia, nechápu, čemu může vadit. Asi budu muset probrat s doktorem, taky to beru, protože mi k večeru pravidelně tvrdne břicho… ![]()
@vivianr To jsem četla na více zdrojích, že RD nesmí být vyšší, než 70% výdělku. Já zas četla, že pokud je příjem nízký, pak si nemůžeš zvolit délku pobírání toho rodič. příspěvku a automaticky dostaneš rodičák na 4 roky a nejnižší částku. Ale nechci tě strašit, pozjišťuj si na úřadě…
tam asi nejde tak o dávku toho magnesia, ale možná o nějakou pomocnou látku, která by se v těhu neměla..není tam jako sladidlo aspartam? Přítel má magne B6 a tam je také varování pro těhotné právě pod zmínkou o aspartamu, nevím jestli je to přímo tím, ale může být..
Tak jsem dnes byla na krásné 12km dlouhé procházce:) Akorát jsem teda sebou jednou sekla
Ale vše OK, sedla jsem si vlastně jen na zadek
podjela mi noha z kopečka na kamínkách…
@Marry.Lili hm, sakryš… a to si to takhle v klidu beru až doposud, tak snad mu to nějak neuškodilo. Přitom sestřenka si to samé dávala taky i při kojení… musím to nějak pořešit
![]()
@loves já jsem dneska ujela na kole 6 km
ale spíš z praktického hlediska, mám sestřenku ve vedlejší vesnici a o víkendu jsou spoje dost naprd… ![]()
@loves Tam se posuzuje příjem obou rodičů a bere se ten vyšší.
http://www.penize.cz/…ky-prispevek
No prostě proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Zlatě před sedmi lety. Jsem si řekla že chci do 3 let a hotovo.
@vivianr Jo vlastně, máš pravdu. Můžeš si vybrat případně díky příjmu otce ![]()
http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp
U mě i u přítele lze stanovit denní vyměřovací základ a tak si můžu vybrat dobu a výši.
Já jak jsem se v tom začala šťourat, tak jsem si v tom udělala takový bordel, tak doufám, že to zase nějak nezmění
Zas pozitivum tohoto dne: zjistila jsem, že mám nárok na dovolenou i za leden-březen. Pořád jsem přemýšlela, jak to bude letos a příští rok mi nějak unikl.
Ahoj holky, nevite zda pomuze magnezko? Byli jsme ted ve meste se projit na zmrzku a podivat se u nas na namesti na folklorni festival. Hodinu a pul jsem tam stala a divala se na vystoupeni souboru.Tam to bylo v pohode a ani mi nevadilo, ze stojim, ale ted me silene boli bricho.Ale ne uvnitr.Je to spis takova bolest jak namozene svaly, vazy atd.
@loves Ja jsem taky v Brne na MotoGP spadla. Ujela mi noha na svahu a odrela jsem si cele koleno
Ale nic vaznejsiho se nestalo.
Tak hlavne, ze jsi v poradku.Kde jste byli na prochazce?
@Ivca99 to nevím teda jestli by pomohlo. Já když dlouho stojím nebo tak tak mi bříško stvrdne, malej se nacpe nahoru k žebrům a jak je ta kůže napnutá tak pne a palí a bolí i kolem pupku…včera na té pouťi jsem naštěstí pořád chodila tak mě bolej jen nohy ![]()
Nepomohl by ten podpůrný pás? Včera jsem to měla taky. Takový ten pocit těžkého břicha, tak jsem o něm začala uvažovat.
@Ivca99 Sice už je pozdě, ale jednorázově bych si magnézko klidně vzala
Já si po včerejší procházce taky radší vzala. Ale nechci to brát pravidelně…
Jinak byli jsme na Kohútce a z tama šli na Malý Javorník a zpátky, krásná procházka moc:) Jsem ráda, že se ti taky nic nestalo, když si spadla. člověk holt musí dávat pozor. Mi se trochu v noci špatně spalo, protože jak jsem ten pád namířila na nohu, tak ji mám poměrně napuchlou(v místě, kde jsem na ní dopadla) a trochu bolela, no
Ale pak sem si ji podložila polštářem a bylo to lepší:)