Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo jinak teda jsem dneska volala do porodnice a už jsem objednaná na říjen do první poradny jdu tam už 6.10. to to letí to je hrozný
za chvíli budu zase bez pupíku a jak mi to kopkání bude chybě ![]()
@loves tak podle BMI můžu přibrat ještě 6kg, vím, že se to ještě může „zvrtnout“ a můžu přibrat o dost víc, ale tak uvidíme, sama jsem zvědavá jaké bude hubnutí po porodu, manžel už mi totiž plánuje dietu a jak budu cvičit (chudák ještě neví, že mu to nejspíš nevyjde
) jinak jedna moje hubená kamarádka měla strašně malé bříško a druhá hubená se pomalu nenatáhla na konci ze sedačky na stůl pro hrnek
ale obě mají po porodu zase krásnou postavu ![]()
@wewa zajímavý, já se raději moc nehýbu, do obchodu to mám z kopce, ale zpátky se snažím vychytat MHD (jede jednou za hodinu
), domů už to totiž pomalu fakt nedávám, jelikož vede z parku před barák asi 100 schodů, fakt mazec
jednou to asi spočítám a pak už je nevyjdu nikdy ![]()
No je fakt že teď se mi nic nechce, jsem ospalá a unavená, v noci spím docela špatně, Lukáš teď dělá od 16:00 do 2:00 ráno a i proto usínám blbě a až třeba kolem jedné ráno…a zítra jedu do poradny, přijedu odpoledne a fakt se netěším na to že mi chlap odejde do práce a já tu budu s Vojtíkem sama on je poslední dobou jak kdyby mi upíjel kafe ![]()
@wewa jak ráda bych tady měla nějaké rozptýlení, já už se hrozně nudím, když tu není muž. Ten zase odjel v pondělí ráno a vrací se 2.9. večer, ale taky jen proto, že mám ultrazvuk, tak aby byl u toho. Momentálně vymýšlíme jak to udělat, aby na mě dostal ošetřování po porodu, jelikož se to dává jenom, když má žena po porodu problémy a já tady nechci zůstat sama s novorozencem. Alespoň na 2-3 týdny, než se trošku rozkoukám…
@Nikki5 Tak můj je v nové práci a mají podnikovou dovolenou 14 dní v létě a 14 dní na Vánoce
takže já tu budu sama s novošem a tříleťákem
pokud mu neprojde dřívější dovolená což nevím nevím, prej bude problém i na ten týden co budu v porodnici takže je taky možný že starší bude buď u tety nebo babičky. Taky jsem připravená na možnost že budu brát třeba 14 dní jílo z hospody abych nemusela vařit a nebo se ze mě máma pose.re a navaří mi kvanta jídla do mrazáku ![]()
@wewa
vaření je to poslední co mě trápí, já si moc nevařím, protože mě nebaví vařit pro jednoho, zase je fakt, že to máš asi horší s 2mi dětmi bych si sama šla asi hodit mašli
a na dobu v porodnici si může vzít ošetřování jelikož se o něj ty nebudeš schopna starat
jemu nějaká ta dovolená zbývá, ale ta taky padne na dobu, co budu v porodnici…je to na nic s tou prací, měli by to nějak domyslet ![]()
@Nikki5 holka až bude prcek na světě tak vařit budeš muset, z vařených věcí je samo víc a lepší mlíko že jo
no musím to u nás nějak pofackovat, nehroutit se a obávám se že kluk asi ochutná i párek ![]()
Tak děvčatka malej má odhad 1240g, opět ruka před obličejem
je hlavičkou dolů a tu křivku cukru jsem měla 4,3 po hodině 5,0 a konečnou 4,7 takže negativní hurá
,mám nahoře 8kg
ale jsem štastná jako blecha
a přidám foto.
@wewa prdelka malinká
já měla váhový odhad 1 350 g 19.8. (30 tt.), aby z toho našeho nakonec nebyl buřtík
vždycky jsem chtěla takový malinkatý miminko a na začátku se mi dokonce zdál sen, že jsem měla miminko, které vypadalo tak na půl roku a koukala jsem v porodnici se závistí do ostatních košíků
a 8kg je hezký, nezapomeň, že vždycky může být hůř
mě dneska nějak tvrdne bříško a to jen ležím, ale zatím jsem relativně v klidu, začnu se stresovat asi až zítra jestli to nepřejde (mám to tak po 10ti minutách)
@wewa pěkné, akorát škoda, že na tom 2D toho zas tak moc vidět není… já už se na 3D nedostanu a platit se mi nechce /dělali mi to zdarma u předchozích dvou screeninzích, ale to jsem byla ve fakultce, teď budu příští týden na posledním UZ jen na gyndě)
@Nikki5 Ten váhový odhad je dost nepřesný… dokonce u předporodních výpočtů je to vždy plus minus 0,5kg, takže vlastně to moc směrodatné není, nakonec může být všechno úplně jinak /tím nemyslím hůř, nebo líp, prostě jinak
/ To bříško ti dost možná tvrdne z toho vedra, příští týden už má začít podzimní počasí, tak snad se ti uleví. Já jsem to tak měla při těch minulých vedrech, pak to s ochlazením přestalo. Teď jen doufám, že to zas nezačne ![]()
@jasna.s já ten 3D nechtěla, nemám ani u prvního a většinou mi to přijde spíš strašidelné než hezké
(hlavně když je to foto třeba 12tt a tak ) @Nikki5 on nám prdka vyšel o týden mladší už při prvním screenu ale počítám se standartně velkým mimčem
Vojtí měl 50cm a 3400g a obvod hlavy 38 cm ![]()
@wewa tak to měl ukázkové míry, já taky počítám s nějakýma takovýma, protože tatínek měl 3.10 a já 3.80, takže průměr je okolo těch 3.50
a ten 3D mi taky příjde takovej strašidelnej ![]()
@jasna.s jsi mě alespoň trošku uklidnila, no uvidíme jak to nakonec dopadne
my jak máme ten kamenný barák, tak je tu sice přes vedra hezky chladno, ale jakmile se venku ochladí, tak je tu na umření, jelikož se to vytopilo a dlouho trvá než to zase zchladne…
@Nikki5 tak co bříško? Oni to můžou být opravdu poslové ale kdyby se to nelepšilo tak si zajdi do porodky, udělaj ti monitor a s největší pravděpodobností uklidněj že to nic není ![]()
@wewa řekla bych, že se intervaly posunuly a teď jsem si dala teplou koupel, to prckovi podle kopání asi dělá dobře
vylezla jsem tak před 15ti minutami a zatím nic, tak třeba to pomohlo. Akorát mi během koupele přišla kamarádka vrátit sešit a tak mlátila na okno, že jsem myslela, že ho vysklí
samozřejmě mi trvalo delší dobu než jsem vylezla a doplazila se k onomu oknu, celý den je klid, a když si udělám relaxační koupel, tak mě nutně potřebuje nahánět…i když to by ještě nic nebylo, ale jak jsem vstala a vana byla kluzká, tak mi podjela noha a málem jsem sebou švihla, no krve by se ve mě v tu chvíli nedořezal…naštěstí jsem to ustála, ale klepu se pomalu ještě teď