Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Marry.Lili s tím ojednávání opravdu záleží na porodnici. Já bud rodit ve FN v Olomouci a tam se neobjednává.
Jinak holky, asi jsem dost zhřešila - včera jsem se totálně přežrala sushi se syrovým lososem a tuňákem. Po tomhle bych se ubila! Ale třeba milovaný tatarák bych neriskovala. Ale zase nejím sushi každý den, za těhotenství zatím tak 3×…jedna známá v těhu jedla sushi furt, až si dělali srandu, že malé bude mít žábry. A narodil se zdravý chlapeček. ![]()
@jasna.s Já mám na sushi neuvěřitelnou chuť celé těhotenství, ale zatím si ho stále odříkám.
Ale už jsem si taky říkala, že jednou bych zhřešit mohla. Asi fakt budeme muset zajít ![]()
@Ivca99 fotky moc pěkné
oni tam ti prckové dávaj pořád něco ruka, noha, pupečník
jinak @jasna.s ty prostě přijdeš ve 36tt na monitor a poradnu bez objednání a ok? Chápu že registrace se dělá málo kde ale objednání do poradny funguje všude ne? Nebo vám dělají i monitor vaši lékaři, naše posílá od 36tt do porodky…
@wewa u me treba dela vse, krome prvniho a druheho screeningu, muj doktor i monitor dela on.
@wewa já se do porodnice taky objednávat nebudu a monitory dělá do porodu gyndařka, akorát budu muset do nemocnice kvůli porodnímu plánu, jen jsem takovej strašpytel, že mě s tím vyhodí
nebo jsem si říkala, že se na to doktoři ani nepodívají a stejně to udělaj podle sebe, abych jim co nejdřív zmizela z oči, jak to tak bývá ![]()
@wewa Pokud jsem si všimla, tak se dělají ozvy přímo u mě na gyndě - jednou tam ležela maminka na lehátku s těmi pásy kolem břicha, tak je ten monitoring, ne? Jinak sestřenka měla jiného gynekologa a ten jí prostě řekl, ať se už napříště objedná do porodnice na ozvy - taky rodila u nás ve fakultce…takže stačí tam zavolat cca týden předem.
@Ivca99 dvakrát jsem si dělala sushi doma, tak to můžeš taky zkusit. To má pak člověk větší jistotu, že je to čerstvé. A lososa jsem koupila chlazeného v Makru, to je značka kvality ![]()
@Ivca99 No vidíš, je to holka a taky usměvavá
Pěkné fotečky:)
@Marry.Lili Jednou jsem si dala jen melír, aby odrost nebyl vidět a teď asi před týdnem už jsem si řekla, že je miminko v podstatě hotové a ty vlasy mně už tak štvaly, že jsem se nabarvila taky. Jak píšou ostatní, když to neděláš co měsíc, tak by to mělo být OK
Ono je důležitá i psychická pohoda těhotné a já jsem se teda na sebe už nemohla ani podívat do zrcadla
Na barvení nehtů ale kašlu, na tom si tak neujíždím ( i když v létě to mám radší, hlavně na nohách, na rukách mít v práci lak stejně nemůžem, takže to mi ani nepřijde…). ale nechce se mi to čuchat ty smrady z toho… ![]()
@jasna.s Souhlas, losos v makru je špička. lepší aspoň u nás sehnat nejde:) Ze sushi z lososa bych velký strach neměla. ale nedostatečně tepelně upravené třeba hovězí bych si nedala… Třeba steak či tatarák…
Holky, znám dodavatele ryb od Makra a nedodává jen tam, ale i jinam…bohužel já ryby nejím, takže si ani nepamatuji kam ještě dodává. Je to fajn starší pán, co si sám postavil loď a jezdí do zahraničí pro ryby jen tak, sama si to nedovedu představit, ale je to zajímavý ![]()
@jasna.s jj to je ono, oni jsou gynekologové kteří to dělají a v jiných městech to asi není problém teda ale v praze je to standart a chtějí kvůli vytíženosti už kolem toho 30 tt aby o sobě dala rodička vědět a nečekalo se tam celé odpoledne
@Ivca99 moje lékařka je akreditovaná i na tato vyšetření (srcreen ve 12tt a 20tt) a přes to posílá do porodky, ono je i fajn seznámení s prostory, lékaři atd…takže já jsem určo spokojená takto
Tak jsem holky zjistila že kočár po starším má zaseklou konstrukci a nejde skládat takže asi budu hledat novej kočár ![]()
Ahoj holky,
zdravíme po čase, poslední týden prázdnin, tak se dohání co se nestihlo, aby bylo dítě happy;-)
Min. týden jsem byla na 4D UTZ a bylo to krásné a trochu šokující řekla bych. Že je živá vím, ale to co jsem viděla na UTZ v době, kdy břicho bylo v klidu a i bych si řekla, že spí, tak fakt nevím co tam dělá, když tam cvičí. Pořád si hrála s ručičkama, šermovala, prostě pohyb. I jsem zvažovala, že si dám colu, abych jí probrala. Dr řekla, že by větší pohyb už UTZ nedal. Jsem moc zvědavá co se nám narodí
Je stejná jako byl syn, tak už máme představu jak bude vypadat, což je hezké.
Řešily jste váhu…tak já mám 10 kg…, ale neřeším to. Co se váhy miminek týče, tak syn měl přesně o pul kila víc než byla předpověď v den porodu. Takže se tím hlavně nestresovat.
Barvení vlasů - mám melír, byla jsem 2× a chci stihnout ještě před porodem, protože potom se nedostanu nějaký pátek nikam, že;-)
@Nikki5 Já to myslela, že u nás, ve Zlíně, se tam dá koupit nejkvalitněji:) Ale je určo možné, že dodává i jinam. Losos z makra na grilu je totální špička
hned bych si dala ![]()
@loves tak to je jasný, že záleží i na dostupnosti
já jsem ráda, že něco jako ryby jsou pro mě neznámou, jelikož bych nejkvalitnější u nás ve městě sehnal asi v Kauflandu (či jiném supermarketu) ![]()
@Kviiitko a nemáš fotečky?
ještě by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi 3D a 4D? Jinak já doufám, že naše prdelka nebude dělat Zagorku a taky se hezky příští týden ukáže, když už si ten tatínek bere volno ![]()
jinak holky, asi jsem nějaká divná, ale já si pořád tak nějak neuvědomuju, že budu mít miminko, jakože těším se na něj a povídám si s bříškem, ale i tak mi přijde, že si nějak neuvědomuju to, že pro někoho budu máma. Ze začátku mě to přišlo normální, ale teď už se toho trošku děsím…asi mám dlouhé vedení a přijde to až po porodu ![]()