Poradna duly
Jana Čurdová
@alexa37 mě u prvního těhu taky tvrdlo břicho atd
od 24tt mi hrozil potrat, pak předčasný porod
nakonec jsem ležela 2 měsíce v nemocnici a rodila ve 33tt
malá zdravoučká a moc šikovná, ale bojím se, že to dopadne stejně
Dr. říkala, že se bát nemám, že nemám větší pravděpodobnost komplikací než všichni ostatní, ale nevím no vzpomínky jsou dost živé a teď ještě doma malá… vše prostě musí být o. k. už jen kvůli ní.
@smileee11 jj to znám
já už mám období čučení na testy 100× za den za sebou teď se jen modlím, ať už je mi konečně líp a můžu normálně fungovat…
@Petty4 píše:
@smileee11 jj to známjá už mám období čučení na testy 100× za den za sebou teď se jen modlím, ať už je mi konečně líp a můžu normálně fungovat…
jasné, tak držím palečky, mně zatím zle není, jen únava, zima a bolest v podbřišku
@Petty4 z nemocnice jsem měla taky strach, když sem čekala Elišku a ted doufám, že to zvládnu bez ní, neumím si představit, jak by totu zvládali s Eliškou na krku, ale asi by si poradili, co by jim zbylo
Holky, já dneska vygruntovala celej byt včetně oken, ted už se tu bude dělat jen udržovací pořádek, na okna už vlezu až po porodu, ale jsem pěkně vyřízená, ještě sem chtěla žehlit, ale to už nechám na zítra, zada bolí jak čert
@alexa37 teda máš můj obdiv to mě teprve čeká
ale měla bych taky pohnout vzhledem k tomu, jak to bylo minule ![]()
Ahoj,
jsem dnes 7+0 a byla jsem na druhém ultrazvuku.
Doktorka dlouho hledala vhodný obrázek až našla, gestační váček s ohraničením, kde by mělo být miminko je prý někde hodně nahoře ale dodala, že odpovídá 6 týdnům. Má pocit, že vidí srdeční akci, ale není si jistá.
Ani fotku mi nedala, prý až za týden, pokud to bude lepší ![]()
V této chvíli to není ani dobrý ani špatný, ale stát se může cokoliv.
Myslíte, že je normální, že v 6 -7 týdnu je ultrazvuk tak špatný?
Já to ten týden nevydržím ![]()
@Janulika kamoška šla i na „odstranění“, že mimi nerostlo a
nikde a tam jí řekli co blázní, že bije jako zvon, možný je asi vše mohla jsi mít i ovu později ![]()
@Janulika nejhorší je to nekonečný čekání
ale naděje, ještě je ![]()
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala
Já jsem teď v devátém týdnu a TP mám 27. listopadu. O těhotenství ví akorát přítel, jeho rodina a nejbližší přátelé. Mojí rodině to budeme říkat až po ukončení prvního trimestru, dodělávám školu a nechci aby se s tím stresovali a tím stresovali mě..
Jinak je mi 20 let.
S přítelem jsme se „snažili“ jen měsíc, otěhotněla jsem hned
Na kontrole u doktorky jsem byla asi v šestém týdnu, teď půjdu až 2. května a to už na klasickou poradnu a dostanu i průkazku. Jinak to, že jsem těhotná, vnímám na 100% už to jde na mě i vidět
Klasické příznaky jako nechutenství na nějaké jídla, nebo naopak bych se teď živila jen vším pomerančovým..
Také když si čistím zuby, se mi strašně navaluje.. pak velká únava, ta ale postupně odchází, nejhorší byla tak v tom 6-7tt to jsem usínala i na záchodě.
Jsem moc ráda že jsem vás objevila, jako prvorodička si ráda napíšu s maminkami, které mají podobný TP. ![]()
@Blackyyy Ahojky, ta to vítej, já mám TP 24.11.
Měsíc snažení je paráda, máš výhodu (podle mě), že budete mít na tuhle dobu mimi relativně mladí, mě je teď líto, že jsem malou neměla už dřív ![]()
Já jsem na první kontrole už taky byla, ale zatím bez průkazky a na další jdu koncem dubna, tak uvidíme ![]()
Já mám pocit, že už to na mě jde taky vidět a to má mimi cca 1-1,5cm, tak nevím co jde vidět ![]()
S únavou jsem taky hodně bojovala a už se to sice hooodně pomaličku, ale zlepšuje.
Tak já jdu pro průkazku 9.května a 16 jedu na krev na genetiku, kde mě budou objednávat na ultrazvuk, tak snad se i dovím co to bude. U Elišky jsme se to na 1 genetice dozvěděli.
@alexa37 vážně už v tom 12-13tt Ti to řekli? Mě až v 16tt a to se tvářili, že je ještě brzo…
@Petty4 jo věděla jsem to od 14.července a termín jsem měla 19.ledna, ale dělala mi větší vyšetření kvůli věku a umělému, neřekla to s jistotou, ale řekla že to je asi holka a byla