Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky Medul držím palečky
,napiš prosím jak jsi dopadla ,dnes jsem byla na poradně mam už konečně průkazku .V červnu jdu na odběr plodové vody ,ptala jsem se dr.na ten screening a nedoporučuje mi ho že je tam pořád velké riziko potratu ,že mám jít až na plodovku v 15 týdnu .Tak holky zvašte, jestli raději nepočkat než riskovat potrat je to celkem brzo si nechat něco dělat ve 12 týdnu .když jsem se postavila ne váhu tak jsem málem omdlela moje umělé oplodnění a ty hormony co do sebe cpu skoro 4 měsíce mi dali 9 kg na víc ,tak jsem zvědava kolik ještě přiberu ,všem držím palečky ať kontroly dopadnou dobře zatím pa
![]()
Počkej, Štefi, ten screening by ale měl být jen odběr krve + spec. ultrazvuk, jen podrobnější, najdou nosní kůstku a změří rozměr někde na šíji, pak všechny údaje naládují do programu ještě s věkem, atd., a vyskočí číslo pravděpodobnosti, je to neinvazivní, jen UTZ
A jestli se můžu zeptat, proč musíš na plodovku?
Já právě se bojím, že bych asi na plodovku nešla, to až v krajní nouzi, tak jestli si spíš nenajdu tohle ve 12 tt… prý je to o dooost přesnější než triple test.
Jo, je to zmatek a nejhorší je, že ani doktor neporadí - na internetu píšou něco, můj doktor o tom neví a Tvůj říká že nebezpečný
.
Já to buď nechám jen na triply, nebo zkusím najít tenhle screening jako samoplátce (pro jistotu kdyby nevyšly triply, tak bych nemusela plašit..)
Jinak v diskuzi „mých“ snažilek na tomhle screeningu byly všechny 3 těhulky!
Meduleinko, dej vědět, držíme palečky, moc moc moc moc moc moc… a velké pozdravení všem!
já bych šla na plodovku taky v krajním případě moje kamarádka která rodí v červenci na ni musela jít asi před dvěma měsíci protože ji vyšly myslím blbě ty triple testy a je prý u ní riziko potratu ,říkala ,že to dost bolelo a pak musela doma ležet a nic nedělat.A já si taky myslím ,že ten screening není riziko vždyť je to jen krev a utz a chodí na to skoro každý.
uff, to jsem se lekla, na plodovku by se mi moc nechtělo jít…
Díky Luu, také jsem si teď něco hledala na netu, abych se uklidnila:-).
Ahoj zdravím těhulky!
Medu, prosím ozvi se, jak jsi dopadla!
Luu máš pravdu, ten screening je abslolutně bez jakéhokoliv nebezpečí. Je to pouze podrobnější ultrazvuk, kde se zjistí zda má miminko nosní kůstku a pak hodnota šíjového projasnění + krevní náběry. Spolehlivost těchto testů je 90% a těch triplů jen 70%.
Pokud tyhle testy vyjdou blbě, tak se musí na plodovku a tam je pak 1% možnost potratu. Takže já na ten test určitě půjdu.
Mokki, o tom screeningu 90%jistotou mi prý gynekolog řekne s další návštěvou (2.6.) a stojí 1000,–-, předtím mi prý udělají ten ultrazvuk se 70% jistotou (i když co je dnes jistéto, nic). až budu vědět od dr. více, napíši, Mokki.
Meduleinko, stále nic? nebo se to dozvíš opravdu až zítra? Myslím(e) na Vás.
Ahoj holky. Nejdřív bych se chtěla omluvit za ten anonym. Jsem v 11 tt a zatím to tajíme, takže proto… Po screeningu se k vám ráda přidám doopravdy. Někdy jsem si vás pročetla a teď mám nutkání reagovat na příspěvky o screeningu a plodovce - já na screening jdu za 2 týdny, byla jsem i u prvního těhu a jdu zas - můj doktor je naštěstí rozumný a vše mi vysvětlil - proč už se nedělají triple testy a pod. Ovšem kamarádce doktor skoro vynadal, co to po něm chce a že triply jsou zcela běžné, co si to vymýšlí. Tak nakonec šla na screening k mému doktorovi. No, některé doktory zabít málo… Štefi, ten prvotrimestrální screening je nejpřesnější diagnóza ze všech (hezky už ho popsala Luu) a je úplný nesmysl, že by mohl způsobit potrat. Omlouvám se, jestli jsem tvůj příspěvek špatně pochopila. Naopak odběr plodové vody představuje poměrně velké riziko. Já jsem z Ostravy (ty tuším taky?), můžu se zeptat, kam chodíš na gyndu? Já na Gynetcentrum, tam mají nejmodernější přístroje a ten screening tam stojí 650 Kč - což je poměrně dobrá cena.
Omlouvám se, nechtěla jsem nějak poučovat, jen přispět se svým názorem, že ne vždy je dobré slepě věřit doktorům, ale je lepší si o dané věci něco zjistit sám. Přeju pohodové těhotenství a dobré výsledky všech možných testů. ![]()
L.
ahoj Anonymní, děkuji za info, které se vždy hodí:-). Víc hlav, víc ví:-).
Tak my budem asi taky prosincoví
Podle poslední MS 25.3. mi vychází TP 30.12. ale to se ještě pokrátí určo ![]()
ahoj Cassiopeo, zdravím a vítám mezi námi:-). napiš nám něco o sobě a mimi:-). děkuji, přidáme si tě na první stránku mezi nás:-).Ji ![]()
holky já na stom screaningu byla taky a teď půjdu znovu mám super dr. a co si pamatuju u malé ani jsem ho neplatila
a malou jsem v pohodě do termínu donosila ![]()
Jupí Casiopeo ![]()
Anonymní, díky za upřesnění. Kdybych nechala na doktorce, tak se o tom screeningu (a to i po zeptání!) ani nedozvím. Teď jen najít, kde by mi ho udělali jako samoplátci a samozvědavci (a taky abych pak neplašila při kdovíjakých výsledcích triplů).
Prosím, je to jednorázová akce, nebo nadvakrát (krev + UZ)? Jestli jednorázová akce, vyjedu kamkoli ![]()
Holkí, přeju ať je vše v pořádku!
Stejně mám pocit, že je to „nad námi“, ten malej človíček už musí bojovat svůj život, od nás chce jen lásku (a nekouřit a tak). Hezký den a pardon že píšu romány
, ale ty doktory moc nechápu ![]()