Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak já mám děti tři a teď jsem víc opatrná než dřív, když vidím co se děje. Náhoda je blbec. Vyběhnu z auta na vteřinu, spadnu a něco se stane. Než někdo zjistí, že tam máte dítě. ![]()
To platí i pro odchod z domu. Pokud už jdeme všichni pryč, tak jen k sousedům a máme chůvičky na mobile. A mám jistotu, že hned doběhnem. U auta je to jasný, nikdo neví jestli do vás někdo nabourá, když jedete jen za roh.
Já jela tenkrát jen za roh
Do zatáčky vylítl chlap na motorce a za ním seděl jeho malý syn.Ten pohled, když jsem otevřela dveře a na zemi leželi botičky ![]()
Pak jsme měli havárku, když jsem čekala první dcerku. Zezadu do nás napálila dodávka. Já jsem nebyla vzadu připoutaná a letěla jsem až na přední sklo.Syn byl naštěstí v autosedačce. A víte co mi řekl můj otec před cestou? Vždyť je to jen za rohem, pás vytahovat nebudem.
@Petrussee přesně, každého věc a teda jen pro upřesnění, nenechala bych Ell samotnou běhat po bytě. Když jsem šla, bylo to jen na chvilku, měla jsem jí na kameře a i kdyby se probudila, z postýlky by nevylezla 🙂 a jak jsem psala, můj muž měl 24h směny, to bys s venčením prostě nepočkala 😅
@kambalaka ze začátku bych kojila co nejčastěji, na požádání. Pokud je spavá, tak bych třeba každé 2 hodiny a klidně prostřídej obě prsa. Je malinká, asi bude potřebovat trochu přibrat 😁 Ell právě moc nepřibírala, tak doktorka říkala, ať kojim na požádání nebo každé 2 hodiny a z obou prsou. Za pár týdnů přibrala 1,7 kg 😅
@Nikča2020 ja ho nechala když byl miminko taky, měl zaply monitor a sešla jsem s košem nebo pro balík, teď bych šla už max jedny schody pro balík, otevřené dveře a rychle zpět, když by spal, už máme i ty popelnice teď dal..a on už je v te větší posteli, takže muže jít z ni..ale taky bych brala kameru, kdybych šla vencit..ale my teda kameru ani chuvicky nemáme, ale ja jsem porad s nim..takže chápu
, ale to auto a bez sedačky, to by mě nenapadlo..ja ho nenechám ani v autě minutu, proste se bojím ![]()
Díky holky, no musíme na tom zapracovat. V porodnici mi ukázali základní kojici polohu, tak kojím v ní, ale ráda bych se naučila i v leže nebo bez kojiciho polštáře.
V jake poloze kojite, když jste mimo domov? Počítám, ze s se už kojici polstar furt netahate s sebou…?
@kambalaka já v leze nekojila, jednak mi to moc nešlo a taky jsem třeba kojila malou a do toho prohlíželi s druhým knížku nebo něco. Jinak já nepoužívala ani kojící polštář nic
@kambalaka pockala bych tam a poslala ho domu pro autosedacku.
Jsou situace, kdy se nevyplati riskovat. Auto je jedno z nich. Dite bys ani pri jizde 50 km v hodine neudrzela ani nahodou. Sorry, pro tohle mam nulovy pochopeni ![]()
Jinak Barta doma nechavam jen na chuvicce a jen kdyz jdu treba dolu pro balik a musi spat. Jinak jde se mnou. Bydlim ve 3. patre bez vytahu a mam dva psy
Vecer venci manzel. V aute nenechavam Barta nikdy. samotnehi. Psy nekdy ano, ale ne jakmile teplota venku vyleze nad 20 nebo klesne pod 5.
@kambalaka ja jen vleze na boku jakoby, výjimečně vsedě, když to jinak neslo
@kambalaka určitě to je náročné, ale věř, že kojení má své benefity. Já se po císaři nerozkojila, zkoušeli jsme snad 4 měsíce a nepovedlo se…doteď mě to mrzí protože doteď mám trochu mlíko, když je třeba náročnější den, tak se mi spustí ale mala nechce. Buď ráda, že Beatka chce
to si snad sedne. Ale UM můžeš dát kdykoliv. Opačně už to málokdy asi jde.
Sedačku to bylo blbý, ale já taky pos*ala převoz. Měla jsem to málo nastudované (nemáme auto a Kačka je moje první mimi) a měli jsme ji špatně usazenou. Ale stalo se. Hlavně ať jste všichni zdraví a co nejméně stresu.
My máme za sebou víkend cestování, jeli jsme vlakem Brno- České Budějovice, samotná cesta 4h15 min, plus 2*30 min přes město. Jen já, Káťa a batoh. No bylo to náročnější ale Kačka to zvládla skvělé
Cest tam spala jen hodinku, ale o to líp pak spala tam v noci
jeli jsme jako překvapení k narozeninám babičky a dědy
měli Desnou radost
tak jsme si to tam užili, Kačka sežrala na co přišla (bohužel
) a jeli jsme zase domů. Od Jihlavy do Brna spala ![]()
A teď jsme už doma a furt chodí že chce sůšu a myslí si, že výměknu ![]()
Jako nemít auto je blbý, musím na tom zapracovat
ale když já si po 10 letech neřízeni nevěřím ![]()
@Martii6 jeeee, tak to je hezký překvápko 😁 hele, když si zaplatíš kondičky, tak do toho zapluješ jak nic. Moje máma začala řídit po 20 letech, musela, přestěhovala se na vesnici 😅 párkrát jsme s ní jeli a teď jezdí už asi 5 let úplně v pohodě 😁
@Martii6 tyjo vlakem jsme s Mareckem ještě nejeli, ale taková dálka lepší vlakem, my jeli včera na výlet autem 40 minut, bylo to peklo, usnul nám cestou zpátky, šel spat až v půl 10
a to spal tak 15 minut..pak se vzbudil asi 2× a stejně vstaval v 6
, ja autem jezdím, ale jen kratší vzdálenosti s Mareckem..
@Nikča2020 Mas s tim nejaky tkusenosti s tema kondickama? Ja delala ridicak az nekdy v 27 letech a pak jezdila jen velmi velmi sporadicmy na kraticke vzdalenosti, kdyz jel nekdo se mnou. Pak se nam neco stalo s autem a ja uz ridit nechtela, pak byla tehotna, pak malej Bart a ja uz nezacala. V lete si chci predplatit nejake kondicky ale furt se bojim ze to nebude stacit. ![]()
@Martii6 to je super, že jste zvládly takhle dlouhý výlet
asi taky nějaký kratší zkusím, ať máme změnu zase 🙂
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat