TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
209
17.12.22 13:51

Ja se take hlasim do fronty, TP 27.12. holcicka, tak uvidime, kdy to na nas prijde. 😄 zavidim a gratuluju vsem, co uz to mate za sebou a preju hodne zdravicka a spinkajici mimca 😍 😄 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
17.12.22 14:03

Dva dotazy prosim ????

Ahojik a ptam se asi maminek co uz maji deticky :) mazu prcka kremem tenkiu vrstvu, i tak se mi zacal louoat. Je to normalni? Verim ze ano ale radeji se ptam :)

A druhy dotaz- jsem 9dni po porodu. Vcera ve druhe polovine curani me to zacne bolet podobne zacinajicimu zanetu Mocovych cest. Jine obtize nemam. Netrpim na to, mela jsem to jednou a to jsem nastydla od chladne podlahy. Tak nevim zda se mam obavat zacinajiciho zanetu s nebo proste ke to jen podrazdene.
Preci jen po sesiti me to jeste trochu boli nebo tahne. :nevim: :nevim:

Moc dekuji :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Ennela
17.12.22 14:46
@Dada 123 píše:
Ahojik a ptam se asi maminek co uz maji deticky :) mazu prcka kremem tenkiu vrstvu, i tak se mi zacal louoat. Je to normalni? Verim ze ano ale radeji se ptam :)

A druhy dotaz- jsem 9dni po porodu. Vcera ve druhe polovine curani me to zacne bolet podobne zacinajicimu zanetu Mocovych cest. Jine obtize nemam. Netrpim na to, mela jsem to jednou a to jsem nastydla od chladne podlahy. Tak nevim zda se mam obavat zacinajiciho zanetu s nebo proste ke to jen podrazdene.
Preci jen po sesiti me to jeste trochu boli nebo tahne. :nevim: :nevim:

Moc dekuji :srdce: :srdce:

S druhým dotazem ti neporadím já jsem po porodu zatím 5 dní a bez šití a nástrihu ale ten prvý já malého nemazu vůbec zatím ale i skrz toho že malý měl po narození druhý den vyrážky a odporucili mi jenom dělat 2× denně zásyp s pudrem Devilan

• Citovat
  • Upravit
Dada 123
17.12.22 15:17

@Ennela dekuji uvidim co dalsi maminky :) jo kdyby prcek nemel pry pri porodu pred ocima tak taky bez poraneni. Ale tak nastesti to byl tak 1,5cm. :)

• Citovat
  • Upravit
Ennela
17.12.22 15:37
@Dada 123 píše:
@Ennela dekuji uvidim co dalsi maminky :) jo kdyby prcek nemel pry pri porodu pred ocima tak taky bez poraneni. Ale tak nastesti to byl tak 1,5cm. :)

Jo a vzpomněla jsem si malému se jedině loupu dlaně a chodidla a máme potírat Infadolanom

• Citovat
  • Upravit
147
17.12.22 15:57

@Em84 Kazdy porod jiny, to je asi normalka, ze si pripadas jako prvorodicka :) Noo ja mam porodnici hodinu i bez snehu :roll: pac musim do FN, no nejsem z toho klidna :D Kazdopadne mam za sebou jeden porod, taky po terminu 11 dni po terminu, ale nakonec spontanni (akorat teda 36h od prvni kontrakce), tak asi doufam, ze kdyby to na me prislo, tak to taky potrva a bude dost casu na cestu 😅 Tak snad si jeste uzijeme doma Vanoce :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
17.12.22 16:00

@kri.g ja 30.12..snad to vydrzime :) :srdce: A budu jeste o Vanocich placla na gauci s cukrovim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
17.12.22 16:09

@Dada 123 Ja mazala jen olejickem, ale zezacatku si ty deti proste loupou :) ja prenasela a to malej vypadal jak oschly dedousek :D Kuze se obnovuje, za chvili bude krasny hladky miminko :)
No se zanetem tezko rict, pokud na to netrpis, tak to bude asi jen po porodu..ja teda byla bolava jeste dlouhou dobu po porodu..Ale paleni si nevybavuju. Pozoruj to :) pripadne doporucuju uz preventivne nasadit Blokurimu, jako kojici bys nemela mit problem, nevstrebava se :) a udrzuj se v teple pekne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
17.12.22 16:11
@EmmaRose píše:
@kri.g ja 30.12..snad to vydrzime :) :srdce: A budu jeste o Vanocich placla na gauci s cukrovim :mrgreen:

Snad jo, nevadilo by mi porodil pred Vanoci, ale to bych brala bud dnes a nebo zitra, pak uz je to moc blizko vánocům a to uz spis budu doufat v to, ze to prijde az po svatkach 😄 😄 za posledni tyden mam ale nahore 1.5 kg, tak snad to ted nepujde v tehle rovine dal 🤦‍♀️ 🤦‍♀️ 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
17.12.22 16:14

@EmmaRose dekuji moc. Ted o vikendu ho asi nikde nesezenu ale sleduju se a kdyz jsem jednou mela zanet Moc cest tak mi to vygradovalo dost rychle. Tady je to u den stejny. Tak doufam ze to bude jen porodem. Nekdy mi prijde ze si ty stehy snad trham :D sezeni nebo sunuti se po gauci je nekdy za trest.

Dekuji moc za to loupani, ja si myslela ze je to bezne ale nebyla jsem si jista. A jak casto mazete? Staci 1× denne nebo radeji vicekrat. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11840
17.12.22 16:20

@Dada 123 ad 1 mazala sem telovym mlékem pro novorozence od HiPP. Určitě loupání kůže je normální ale jestli se ti to nezdá tak to ukaž doktorce ;)

Dcera měla po narození toxický erytém tam se nedělalo nic sám zmizel a později seboreu tam sem mazala krémem s ureou

Malemu taky nabíhá teď ten toxický erytém a rovnou i má i seboreu. No uvidíme jak se to bude vyvíjet. Jestli se to upraví samo nebo budeme něčím mazat.

Ad 2 zkus urologický čaj a brusinky, když se to nezlepší asi bych šla k lékaři…může to být jak mocak tak to podráždění…u mě to byl mocak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
17.12.22 16:56

@kri.g ja se radsi nevazim…jen v poradne :lol: a tu mam v tydnu. Ale jinak nemam prehled kolik priberu za tyden. Bohuzel znam konecne skore a to neni dobre :lol:
Me desi byt ve spitalu na Stedry den.. 8o Ale to si nevyberem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
17.12.22 17:04

@Dada 123 Neni zac :) No ty stehy jsou hrozny, ja mela i vnitrni..to bylo taky hnusny. Manzel mi sel koupit detsky kruh do vody a na tom jsem sedela, to fakt pomohlo :wink: 😄
Tyjo, ja mazala jen zezacatku po koupani a koupala jsem 3×tydne. A postupne jsem uz mazat prestala (spis na to zapominala, protoze maly uz mel hezkou kuzi). Uplne nejsem zastance kazdodenniho koupani a mazani, spis pak bude kuze zavisla jen na mazani (jinak bude vysusena). A v porodnici mi rikali, ze uz se dnes koupe 2-3× tydne, ale chapu, ze nekdo to ma jako rezim s miminkem :) Ale to je muj nazor, at si kazda maminka dela podle sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
17.12.22 17:09

@xantypa80 Gratulujuuu :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11840
17.12.22 17:30

@EmmaRose taky jsem nekoupala denně…taky tak 3× tydne..v létě teda denně ale to to měla spíš jako osvěžení během horkého odpoledne (nemáme zahradu ani jiný prostor kam bysme si dali bazének)
U malého to plánuju tak že je budu koupat zatím na střídačku jeden den toho a druhý den toho…protože oba naráz bych ted asi nedala…to až budou větší a budou si spolu ve vaně třeba hrát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí