Poradna duly
Jana Čurdová
kači31 píše:
holky jak často chodíte na gyndu? a taky - ve 30.týdnu je zase nějaký větší utz, nevíte? nebo už jen běžné kontroly až do konce?
díky za infokrmar píše: …
Aciul tak držím pěsti, ať to nějak moc neřešej - tu cukrovku, mě říkala moje MUDr., že jen prosedět dopoledně v té dia poradně je děs. Tak snad se Ti to vyhne. Já teda chodím do Polabin, tak by mě nejspíš posílalali i do dia poradny tam, jinde to třeba tak hrozné nebude ale i tak, někam lítat, stačí, že se nám pomalu začnou zkracovat intervaly u gyndaře. …
Kačí někdy ve 30 až 32tt se dělá velký ultrazvuk
a já nevím,chodí se jak uzná dr za vhodné-já chodím skoro od začátku na kontroly po 3 týdnech.ale vím jistě že po tom 30tt dělá Tůma monitory-myslím že první sem měla nějak v 32-33tt si to přesně už nepamatuju
a pak sou kontroly častější-po 14 dnech
aciul já mám taky zvýšnou tu poslední hodnotu,zítra jdu na kontrolu tak jsem zvědavá,co mi řeknou,ale do telefonu mi řekli že mám radši držet dietu-ale já sem jiný případ než ty.Držím palce ať je to ok ![]()
janiii;-) píše:
a muzu jeste jeden velikostni dotaz?![]()
kamaradky co uz maji mimca a odrostlejsi mimca mi rikaji at uz zacnu zkupovat plenky, kdyz uvidim nekde v akci, ze tim hrozne usetrim.
taky mam slevovy kuponky do dmka kde jsou i pliny - jejich platnost je do 30.6., takze pocitam ze v prubehu cervna me to uz nemine obihat drogerie a poradat hon na zlevneny plenky.rady od kamaradek at kupuju plenky jsou hrozne hezky, ale copak vim jak veliky? koukala jsem konkretne na sortiment pampersek pro newborn nebo jak se to jmenuje, tam jsou dve velikosti, pricemz se trochu vahove prekryvaji.
nemuzete mi tu nejaka z vas zkusenejsich poradit?
ale copak ja vim a copak ja budu vedet treba za tri tydny, kolik bude mala vazit az se narodi?
tech kuponku je tam celkem „dost“ a stvalo by me nakoupit x baliku plen a pak zjistit ze nam nejsou
Janicko, vitam te
. Ja ziju v Anglii a tady je to cislovani obleceni trosku jine - novorozenec, pak 0-3 mesice, 3-6 mesicu apod. Jak jsem tu psala holkam, my mame strasne moc obleceni, protoze ja jsem pracovala s detmi a dost jsem toho dostala a taky se tu daji koupit temer nove veci za minimum. Ale nejvic toho asi mame 0-3 mesice, tu nejmensi velikost mam par kousku, do porodnice si vezmu neco z mensi i vetsi velikosti.
Co se tyce plenek, tak dite ze zacatku spotrebuje tak 8 - 12 plenek denne a bylo mi porazeno, ze mam koupit ty nejmensi Newborn 1 (2,5 - 5 kg) a ze jich ale mam koupit zhruba 100 ks a pak se uvidi, jestli bude mimco potrebovat vetsi velikost… Ja jsem koupila i vic znacek, abych zjistila, co malicke nejvic sedi.
berusenka66 píše:
Kačí někdy ve 30 až 32tt se dělá velký ultrazvuka já nevím,chodí se jak uzná dr za vhodné-já chodím skoro od začátku na kontroly po 3 týdnech.ale vím jistě že po tom 30tt dělá Tůma monitory-myslím že první sem měla nějak v 32-33tt si to přesně už nepamatuju
a pak sou kontroly častější-po 14 dnech
Vy jste se zase rozepsaly
. No, neco jsem docetla, neco uz ne… Ale jak tak koukam, tak je to s temi plenkami asi opravdu hodne individualni. Fakt zalezi na velikosti miminka a kazdemu sedi neco jineho. Kolikrat jsem na nejake plenky slysela kritiku a byly dobre nebo naopak. My jich nemame nejak moc, ale mame vic znacek a pak se uvidi
.
Pajo, nadherne vecicky
.
Dobré ráno maminky. ![]()
Kači, to bohužel nevím, do kdy bude v Globusu ta sleva na plínky, ale doufám, že příští týden ji ještě stihnu. ![]()
Pavli, ta růžová sada je naprosto úžasná.
Já byla včera v Bystřici a tak jsem se musela držet, abych nezašla do dětskýcho obchůdku. Nakonec jsem jen tak prolítla DM, ale naštěstí mě tam nic nepadlo do oka, takže jsem ani nic nekupovala. Jen jsem pak zašla do lékárny pro ty poporodní vložky a kalhotky. Pavli, kolik si budeš kupovat těch poporodních vložek do porodnice. Hana říkala, že na nadstandardu byl ve skříni celej balík, takže si ho vypoužívala a jestli pak měla ještě svůj, to nevím. ![]()
Dobré ráno! ![]()
Ta akce na plíny (koukám do mailu) je 20.-26.květen + předložit kartičku mimiklubu. Cena za jedno balení je 313,65 Kč (běžná cena 369,–).
Dobré ráno ![]()
Teda Vás dočíst po půl dni, to je nadlidskej výkon ![]()
Já teda zatím, žádné věci z drogerky nemám. Asi bych o tom měla začít přemýšlet
Já mám teda i pár látkovek s kalhotkama, chtěla bych je zkusit používat, ale myslím, že jen na látkovkách nebudem.
Kači31 u nás dr. dělá velký UZ kolem 30 týdne, a pak poslední měsíc se chodí každý týden na monitor. Ženský tomu říkají na pásy. Kolem bříška jim sestra naistaluje pásy, jeden monitoruje miminkovo srdíčko a druhý stahy dělohy, tak mi to aspoň bylo vysvětleno, tak snad nekecám ![]()
Mascha píše:
Dobré ráno
Teda Vás dočíst po půl dni, to je nadlidskej výkon
Já teda zatím, žádné věci z drogerky nemám. Asi bych o tom měla začít přemýšletJá mám teda i pár látkovek s kalhotkama, chtěla bych je zkusit používat, ale myslím, že jen na látkovkách nebudem.
Kači31 u nás dr. dělá velký UZ kolem 30 týdne, a pak poslední měsíc se chodí každý týden na monitor. Ženský tomu říkají na pásy. Kolem bříška jim sestra naistaluje pásy, jeden monitoruje miminkovo srdíčko a druhý stahy dělohy, tak mi to aspoň bylo vysvětleno, tak snad nekecám
nene, je to tak, jak píšeš ![]()
Heleď, neukazuje Ti ten ticker blbě??
17+1 určitě nejsi ![]()
Zvízatinko, ono je to 27+1, ta dvojka je taková maličkatá a blbě vydět ![]()
Mascha píše:
Zvízatinko, ono je to 27+1, ta dvojka je taková maličkatá a blbě vydět
jo ahááááá
promiň
já si říkala, že je to nějaký divný ![]()
zvizatinka píše:Mascha píše:jo ahááááá
Zvízatinko, ono je to 27+1, ta dvojka je taková maličkatá a blbě vydětpromiň
já si říkala, že je to nějaký divný
dobre rano holky ![]()
tak nam se vcera grilovani moc nevyvedlo, teda bylo to fajn, ale meli jsme s pritelem tichou domacnost
takze vecer na kterej jsem se tesila byl dost na houby ve finale.
dneska jedem na kontrolu, pry bude nejaky vetsi utz, tak jsem na tu nasi berusku zvedava. jestli zas budu cekat v cekarne hodinu jako minule, tak si alespon prectu co pekneho jste tu vcera vecer psaly ![]()
Janii, to znám, většinou když se na něco hodně těším, tak se to pak nevyvede
Držím pěstičky uz.
ahoj holky, teda vy jste se fakt rozjely, půl dne a několik stránek…
Co se týká těch kontrol, tak já chodím každý 4 týdny od začátku, teď jdu příští týden ve 30.tt a bude mi dělat velký utz, říkala, že změříme, zkontrolujeme, hmotnost odhadneme, prý podobně, jako mi dělali ve 20tt s tím, ale že mi to udělá rovnou doktorka a pak jdu na další kontrolu za 3 týdny, to mám i krev a pak za 14 dní na poslední, pak prý mě předá do porodnice, to budu tuším ve 35tt…
Mascha - já mám taky několik látkových plen a kalhotek, taky to chci zkusit ![]()
Jako dnes se mi tak blbě spalo, už mám ty boky pěkně otlačený ![]()