Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak já probrala věcičky po Anetce..od veliksoti 68 toho mám až až..ale těch pidivelikostí moc nemáme, takže pomalu začnu doplňovat ![]()
Jak se někdo ptal na pás po porodu, tak budu kupovat tento http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
doporučila mi ho kamarádka
Na kontrolu chodím každé 3 týdny a na UZ ve 30.tt se už těším..ve 20.tt bylo mimi obřík, tak jsem zvědavá hlavně na velikost ![]()
já chodím na kontroly každé 4 týdny. Ale ke konci těhu se myslím chodí každý týden, právě proto, že se chodí na poslech ozev (poslech srdíčka miminka).
Ahoj. Tak s kontrolami je to u nás tak, že se chodí po 4 týdnech, po 30tt po 3 týdnech, pak po 14ti dnech a poslední měsíc po týdnu + pokaždé monitor (kardiotokograf) - kontrola srdeční akce + kontrakcí. Ten má doktor vedle, takže asi proto se u nás předává do porodky až do rizikové poradny, takže buď v případě komplikací nebo při přenášení. Ten monitor se točí asi půl hodiny, je to docela hezký, krásně slyšíš jak tluče to srdíčko, potom monitor točí i v porodnici před porodem, to už tak skvělý není, ptž. když už máš bolesti a musíš ležet pořád ve stejné poloze, tak to je nepříjemný, ale to nebudu strašit - taková hrůza to zase není. A na utz kolem toho 30tt zase posílá naše MUDr. na jiná pracoviště, kde mají kvalitní utz přístroje. Měří zase všechny orgány, velikost plodu, množství plodové vody atd. - podobně jako ve 20tt.
Já jdu na utz ve 30tt 10.6. a už se taky moc těším, ptž. naše doktorka běžně utz nedělá, takže jsem malou viděla naposledy ve 20tt a to ještě jen fotku. Já byla na speciálním genetickém utz a tam doktor kouká do monitoru sám, ale komentuje to krásně:-).
Teď to bude lepší tento doktor má ještě zvlášť jednu obrazovku. Taky jsem zvědavá na vážení a měření. Já čekám, že to bude spíš drobek, ale ve 20tt odpovídala přesně.
Elis 1 píše:
Dobré ráno maminky.
Kači, to bohužel nevím, do kdy bude v Globusu ta sleva na plínky, ale doufám, že příští týden ji ještě stihnu.
Pavli, ta růžová sada je naprosto úžasná.
Já byla včera v Bystřici a tak jsem se musela držet, abych nezašla do dětskýcho obchůdku. Nakonec jsem jen tak prolítla DM, ale naštěstí mě tam nic nepadlo do oka, takže jsem ani nic nekupovala. Jen jsem pak zašla do lékárny pro ty poporodní vložky a kalhotky. Pavli, kolik si budeš kupovat těch poporodních vložek do porodnice. Hana říkala, že na nadstandardu byl ve skříni celej balík, takže si ho vypoužívala a jestli pak měla ještě svůj, to nevím.
Ahoj Eli, no s těma vložkama - bylo mi řečeno od holek, vem si 2 balení
a když jsem si objednávala ten „Porodní balíček“ z netu, tak tam právě taky byly dvoje. No a ještě mi pak mamka kupovala jedny, protože co kdyby to bylo málo ![]()
Ahoj holky, no s těma kontrolama - já chodila do 21. týdne každé 4. týdny a teď už mi doktor píše po 3 týdnech kontroly a poslední měsíc to je, že se chodí po 14 dnech - vidím to podle kamarádky - má termín 22. 6.
No a 30.-32. týden bych měla jít opět na UTZ ![]()
Ahoj holky, už jsem konečně tady a než jsem to všechno dočetla, uff. Tady zase klasika-vedro k nevydržení
Já jsem teda chodila na gyndu po třech týdnech a teď kvůli tomu hrdlu chodím po dvou týdnech, v úterý jdu zase. Ale jsem ráda za tu péči. Já jsem včera na manžu vybalila ty věcičky, co jsem koupila, tak na mě koukal jak na prdlouše, prej na co tolik věcí
A to mu říkám, že to je pakatel a tak šel do mdlob
Holky, kolik stojí ty jednorázový kalhotky, jestli jste je některá kupovala?
Floa - ty jednorázový síťovaný kalhotky stojí průměrně 20 Kč, já mám dojem, že jsem je kupovala za 16 Kč, ale nevím - každá lékárna to má jinak.
AICUUL- je ten vypada moc pekne, tak to si asi objednam
ja o noch hodne slysela ale co jsem koukala na netu se mi moc nelibili
Jinak dobre rano maminky
tak vcera jsem byla v dia, neotesila me doktorka
Tak od dnes drzim dietku tedy spis dodrzet pravidelnou stravu. takze rano jen kousek chlebiku se syrem a ted kedlubnu, pak malej obed
holky co mate cukrovku jak moc to dodrzujete???
Jinak na kontroli jsem chodila jednou za 4tydny a ted sem objednana za 3tydny nebo pujdu na krev
na ozvy se moc tesim
pupik v 27tt
paja2110 píše:
Floa - ty jednorázový síťovaný kalhotky stojí průměrně 20 Kč, já mám dojem, že jsem je kupovala za 16 Kč, ale nevím - každá lékárna to má jinak.
A to prodávají po jednom nebo v sadě??? Asi obojí, viď?
Ivet23 píše:
Jinak na kontroli jsem chodila jednou za 4tydny a ted sem objednana za 3tydny nebo pujdu na krevna ozvy se moc tesim
pupik v 27tt
Krásné bříško, Ivetko!
A nesmutni, já vím, že je to hrozný to dodržovat a všemu odolat, ale počkej, že ve finále za to budeš ráda, že nebudeš mít tolik nahoře jako my, co pořád hřešíme ![]()
JA si asi obcas taky zhresim
to nejde vydrzet
no vcera jsem dostala prouzky na moc a vcera sem byla bez omezeni jeste a dnes sem ranoo testovala a nic moc byla negativni. ted tu dcera dlabe bily jogurt s kakem, mnam to primo zboznuji a nemuzu ![]()
Ivet23 píše:
JA si asi obcas taky zhresimto nejde vydrzet
no vcera jsem dostala prouzky na moc a vcera sem byla bez omezeni jeste a dnes sem ranoo testovala a nic moc byla negativni. ted tu dcera dlabe bily jogurt s kakem, mnam to primo zboznuji a nemuzu
A co ti vlastně doktorka řekla??