Poradna duly
Jana Čurdová
berusenka66 píše:Flooa píše:až ti já dr dá
Děkuju za info a jinak se ještě zeptám, kdy se nosí zaměstnavateli žádost o mateřskou? Nějak těsně před nástupem nebo v den nástupu? To víte, jsem negramotjá se na to právě tec ptala té paní-protože mě jde o to,že se může stát že mě přeplatí na rodičáku pro malého a zároven pošlou mateřskou-to bych pak musela peníze vracet a to nechci
takže zažádat u dr pokud možno co nejdřív o ten papír na mateřskou-ale ikdyž u tebe je to vlastně i jedno si myslím
![]()
Jako že je to moje první mateřská? ![]()
marki ja mam taky nahore 10 kilo, mala mela pri posledni kontrole 1300 a bricho mam teda velky, takze u me je asi jasny, kam ty kila sly ![]()
vzdycky potkam nekoho, kdo mi nezapomene rict teeeeda ty mas tak veeelikansky bricho, nebo si vsichni myslej ze rodim uz za tejden ![]()
janiii;-) píše:
flooa to u nas se vsichni rozplyvaji nad miminkembabca, ktery je uz 90, tak se tesi snad ze vsech nejvic a furt se strachuje, aby se toho dozila.
no a ohledne veci na mimco, tak z toho jsou taky vsichni hotovi, mamka ma pokazdy kdyz vidi nejakej novej kousek ve skrini, skoro slzy v ocich jaky jsou dneska nadherny vecicky, ze za nas nic takovyho krasnyho nebylo a co nam sama neusila, to jsme nemeli.
takze pak s babcou sedej nad novejma obleckama a skoro brecej obe. kdepak kanyrky, krajecky a pleteny
Jééé, tak to se máš. U nás se nad tím nejvíc asi rozplývám já a pak manžel, ale to musí mít slabou chvilku ![]()
flooa pritel se s tim vzdycky „ponucha“ a jak je to vsechno hezky, ale myslim si ze moc chytrej z toho neni ![]()
marki 8.8. ![]()
janiii;-) píše:
flooa pritel se s tim vzdycky „ponucha“ a jak je to vsechno hezky, ale myslim si ze moc chytrej z toho nenimarki 8.8.
Flooa píše:janiii;-) píše:
flooa pritel se s tim vzdycky „ponucha“ a jak je to vsechno hezky, ale myslim si ze moc chytrej z toho nenimarki 8.8.
![]()
![]()
no…tak jen aby mu ten zajem vydrzel i do budoucna ![]()
Flooa píše:berusenka66 píše:Jako že je to moje první mateřská?Flooa píše:až ti já dr dá
Děkuju za info a jinak se ještě zeptám, kdy se nosí zaměstnavateli žádost o mateřskou? Nějak těsně před nástupem nebo v den nástupu? To víte, jsem negramotjá se na to právě tec ptala té paní-protože mě jde o to,že se může stát že mě přeplatí na rodičáku pro malého a zároven pošlou mateřskou-to bych pak musela peníze vracet a to nechci
takže zažádat u dr pokud možno co nejdřív o ten papír na mateřskou-ale ikdyž u tebe je to vlastně i jedno si myslím
![]()
mě vysvětlování nikdy nešlo
no myslela jsem to tak že když je to tvá první mateřská tak je to jedno jestli to odevzdáš v ten datum,nebo malinko před
oni prý dr ví jak to dávat aby to bylo odevzdaný včas ![]()
zvizatinka píše:Ivet23 píše:Aicuul psala, že jí taky brali krev z prstu, viď?
No pani mi rekla po zkusenosti z Prahy, tam se specializuji na tehotne s cukrovkou, ze test se dela tak, ze tehotne odebiraji krev z zily ja to mela z prstu, ta sladka voda by mela bejt do troky ja dostala pullitr!!!!to je divný, co to tam máte za manýry
… nám berou normoš ze žíly a to jsem byla s Any jinde a teď taky jinde
berusenka66 píše:Flooa píše:mě vysvětlování nikdy nešloberusenka66 píše:Jako že je to moje první mateřská?Flooa píše:až ti já dr dá
![]()
![]()
no myslela jsem to tak že když je to tvá první mateřská tak je to jedno jestli to odevzdáš v ten datum,nebo malinko před
oni prý dr ví jak to dávat aby to bylo odevzdaný včas
Já zase pomalu chápu
Ale dobrý, pochopila jsem. Já jsem teď na neschopence, tak nevím, jestli v tom bude nějaký rozdíl ![]()
kači31 píše:
Prosím Tě, kde jsi byla na tý cukrovce? Tůma mě nahnal k nim do lékařáku, já nevím, čeká mě to tento týden.. dík za info..zvizatinka píše:Ivet23 píše:Aicuul psala, že jí taky brali krev z prstu, viď?
No pani mi rekla po zkusenosti z Prahy, tam se specializuji na tehotne s cukrovkou, ze test se dela tak, ze tehotne odebiraji krev z zily ja to mela z prstu, ta sladka voda by mela bejt do troky ja dostala pullitr!!!!to je divný, co to tam máte za manýry
… nám berou normoš ze žíly a to jsem byla s Any jinde a teď taky jinde
Byla jsem normálně na pol.Jih - s Anetkou na Severu
Ale tam v Lék.domě to dělaj taky, je tam taky laborka, ne? Možná tam bude větší klídek. S nimi teda zkušenost nemám, tak nemohu soudit ![]()
berusenka66 píše:Flooa píše:berusenka66 píše:Tak to je super, Beru, že si můžeš vybrat
teda holky co to tu čtu za horory s tchýněmato je mazec teda!!!!!!!!já mám tchýni naprosto super-naštěstí,ale ona je hodně mladá-tak snad se nezmění až zestárne
![]()
ale snad nee
jinak mám za sebou volání po úřadech-a s tím rodičákem a navazováním je to tak jak jsem si myslela jápokud mám nárok na PPM tak mám nárok i na volbu délky rodičáku
nevím co mě ta mamka tak straší.i my paní vysvětlila jaký běhání mě čeká tak se na to fááákt těším
Nevíš náhodu, jaký příjem musí být pro dvouletou variantu??? Teda čerpat dvouletou nechci, ale jen jsme na to včera tak náhodou narazili.
tý jo nejsem si jistá ale myslím že to musí dát nějak 15-16tis.čistýho??
Příspěvek upraven 30.05.11 v 11:41ted fakt nevím,to bych ti kecala.já být váma bych do toho nešla-je pak šílený problém s jeslema a školkama-mno ikdyž to je i u 3 a 4 letý varianty taky v dnešní době
holky, já četla na jiný diskuzi 16,5 tis. čistýho tuším…
Jinak všechny zdravím - už malujeme ![]()
Holky, já nechápu, že ten zátežák na cukr nedělají všude stejně
Např. moje kamarádka otěhotněla ve 25 a na tom vůbec nebyla, švagrový dávali glukozu do litru čaje a brali ji krev 3× ze žíly, další kamarádka pila půl litru a krev ji brali z prstu a já měla třetinku a krev mi brali před a po z žíly. Tak nechápu, proč to nedělají všude stejně ![]()
Flooa píše:
Holky, já nechápu, že ten zátežák na cukr nedělají všude stejněNapř. moje kamarádka otěhotněla ve 25 a na tom vůbec nebyla, švagrový dávali glukozu do litru čaje a brali ji krev 3× ze žíly, další kamarádka pila půl litru a krev ji brali z prstu a já měla třetinku a krev mi brali před a po z žíly. Tak nechápu, proč to nedělají všude stejně
to já taky nechápu, proč v tom mají takovej bordel
![]()
A chtěla jsem napsat - ať žijou tchýně ![]()