Poradna duly
Jana Čurdová
taky nosím cukle ale mám je už povolené na maximum a někdy tlačí docela dost…taky máme baráček takže chodím nejraději bosky,manžel mi nohy občas namasíruje ale jsem lechtivá tak je to spíš boj než požitek ![]()
Tak mě třeba nohy občas pálí a bolí, ale otoky jsem nezažila a jsem zvědavá, kdy to příjde.
Vítám Evu **i **kolisku.
Holky o otokách mi ani nemluvte.Dneska mám nateklý nohy od rána.A to skoro celej den poctivě skoro nic nedělám.jen dávám do linky pár posledních kousků po stěhování.
A co se týče porodu,tak pokud to bude jako poprvý,tak se snad i těším.Adi měla 52cm a 3500gr.Fakt pohodička.
Taky nosím poslední dobou sportovní sandály.Jso prostě nejpohodlnější a nemusej se hlavně šněrovat.nechápu jak se prostorově výrazný lidi můžou obout.Já si stěží navlíknu ponožky.Naštěstí je teplo takže vklouznu jen do bot.
Taky mám desetiletou slečnu, ale ta je parádnice. Má víc věcí než my ostatní dohromady. Fůry naučnic atd. Děs… Je teda částečně rozumná, ale už začala mluvit řečí mimozemšťanů a komunikace je občas těžká… Epi-no, nevím, jestli to popíšu správně… Taková pomůcka před porodem, zmenšuje to možnost porodního zranění… Je to drahé, ale dobré. Já našla maminu, co rodila v 37. týdnu císařem kvůli komplikacím. Používala ho čtyři týdny. Takže já ho budu mít z druhé ruky. Na tuto pomůcku mě upozornila má PA. Je skvělá a je mou psychickou oporou. Pokusím se najít odkaz na stránky - aha, to nebylo těžký: www.epino.cz
Přesně, začínám mít pocit sloních nohou… Mám sandále od Apli-ne pro - tenkrát mě stály necelých pět stovek, mám je už pět let a kupodivu drží… A to je často peru v pračce. Mám jeden problém, šíleně se mi potí nohy…
Děkuji za přivítání… Já přišla, abych přišla na jiné myšlenky.
Ahoj, vítám nové čekatelky.
Mě nohy nenatýkají, ale minule mi natekly až po porodu. Málem jsem se nevešla do bot při propuištění z porodnice.
Ahoj maminky, vítám nově příchozí ![]()
Tak jsem dnes dokončila uklízení a mám příjemný pocit, že je doma zase krásně… ovšem jak dlouho ![]()
Dneska mě malá kope pěkně už od rána. Po obědě jsem si lehla na bok a pozorovala, jak se to bříško krásně hejbe - asi bude akrobatka ![]()
No s tou porodní váhou to zatím moc neřeším. Minulý týden (v 27tt) jsme vážily 1100g. No a já při porodu měla 3,5kg a přítel 3,25kg, tak uvidíme jak malá.
Dneska už je tady po dešti, kráááásně se mi dýchá - ale prádlo mi zmoklo, jak jsem si chvíli lehla ![]()
ahoj holky, tak já se odpoledne trochu natáhla…a ted čekám na tu studenou frontu jak na smilování, a furt hnusný dusno
![]()
Jinak vítám Evu ![]()
A já byla minulý týden na KO ve 30+0tt a mimčo mělo 1600g, doktorka říkala, že odpovídá, tak snad velká nebude…
A otoky, ani mi nemluvte, ráno mě to tak bolí, že se mi blbě našlapuje. Boty jsem si koupila o číslo větší baleríny před 3 týdny a už mi taky nejsou, takže chodím jen v žabkách, dneska mám nateklý i ruce a přijde mi,ž ejsem snad celý nateklá, takže furt si dávám studený sprchy, doufám, že po porodu splasknu.
Holky, jak se ten porod blíží, tak se docela začínám bát… ![]()
Jsem ráda že v tom nejsem sama
pan doktor mi říkal co mám dělat jako podkládat nohy,masírovat a dávat oblady a další rady ale nic mi nezabírá,nejhorší je takové počasí jako dnes dusno to mám pak nohy jak papuče a nedá se ani chodit ![]()
Ahojky, děkuji za přivítání. Hanah - uklidnila jsi mě, dík moc…
Na ty nohy, holky zkoušely jste ten chladící gel na nohy od fy, co dělá Elasti-Q? Holky si ho dost chválí a já o něm uvažuji kvůli pocitu svěžesti…
Ale pantofle nosit můžeš? Chudáčci, myslím na Vás, jak trpíte…
Eva - jo o tom gelu na otoky přemýšlím, ale myslím, že jednoduché to asi nebude…ještě přežít těch 9 týdnů a snad to splaskne
![]()
Jani, to koukam, ze se teda nenudis a jsem rada, ze kontrola byla v poradku
.
Kolisko, vitam te
. Mne natykaji jenom nohy, hlavne kolem kotniku, ale jen kdyz dlouho chodim nebo stojim. Pouzivam chladivy sprej na nozky
.
Kacko a Flooa - jo, ja jsem taky porad unavena a obdivuju ty, co jeste dokazi stehovat a starat se o starsi deti. Ja nezvladam nic, ale ted, jak beru to zelezo, je to trosku lepsi. Posledni dny me taky docela boli brisko a mam v nem tlaky, ale to bude asi roztahovanim a tim, jak se tam prcek hybe. **
Hannah** - ja jdu ke kadernici zitra, uz vypadam jak vrabcak
.
Evco, taky vitam
. Ja mam uz ted nahore 13 - 14 kg a to jsem oproti mnohym jinym dost stihla, je to asi dost individualni. A nemas tehu cukrovku, kdyz se tve deti rodi tak velke? Ale na to by urcite prisli, vid… Zrovna pred par dny jsme tu resili Epi-no, ja jsem se ptala, jestli ho tu nekdo bude kupovat. Mne ho doporucila kamoska a taky si ho chci koupit. Od ktereho tydne s tim zacinas?
Jani a Flooa - ja jsem se narodila asi jen o 10 dni driv s vahou 2,5 kg, tak ja mam naopak strach z maleho mimca, kdyz cekame holcicku… Pritele mamka prenasela a hlavne hodne meril, neni se cemu divit, ted ma skoro 2 metry! ![]()
Holky, ja vam docela zavidim ty ultrazvuky, kde se dozvite, jak mate velke miminko. Tady pokud nejsou zadne komplikace, tak uz se zadny UTZ nedela. Taky bych chtela vedet, jak rosteme
. Ale dneska jsem byla na predporodnim kurzu, bylo nas tam jen 5, ale zhruba ve stejnem veku a taky ve stejnem tydnu - ja jsem z nich mela jeste tak nejvetsi brisko, tak me to uklidnilo
.
Mondíku děkuji za přivítání
já mám někdy pocit že ráno vstanu a už jsem nateklá a kolikrát to ani není můj pocit
po porodu to určo přejde ale ještě vydržet tu dobu ![]()