TP srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
8.6.11 21:18

kolisku ja jsem s tim pocitala, ze proste strie budou. poctive jsem mazala, ze to aspon trochu zmirnim, do toho mamka ze ona moc strie nemela, tak ze bych to mela mit dobry.
no a dlouho nic, tak jsem si rikala pohoda a jak rikam, pred par tydnama to zacalo, ale uplne silene…
navic to priserne svedi nebo pali - asi tak jako kdyz mas podrazdenou kuzi od cedulky na obleceni.
paaani, 27 kilo…nestras me! :lol: moje kamaradka pribrala 32 kilo, to si nedovedu predstavit, to uz by me fakt museli valit jako sud :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
8.6.11 21:20
koliska píše:
Mondík píše:
koliska píše:
Mondíku já to asi špatně pochopila :-) a už jsi se měřila??Jani jak to tak čtu tak máme asi stejné postavy taky mi těch 13 kilo vlezlo do zadku a do bříška :mrgreen:
Me vzdycky meri brisko doktorka a rika, ze dobre, tak ji verim, ale zkusim se zmerit i sama… A jak se to spravne meri?
kolem pupíku dokola :lol:

Mne ho doktorka meri kolem pupku, ale i zvrchu dolu (nebo zvrchu nahoru?), proto jsem se ptala :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
8.6.11 21:26
janiii;-) píše:
mondiku ja jsem si tak do zacatku unora prala umrit, jak mi furt bylo zle, nechapu to ale v praci jsem jako zazrakem prezivala a doma umirala. a ani kdyz to prestalo, tak jsem nezacala nejak vic jist. kolikrat si rikam, ze pred tim jsem se ladovala vic a od rana do vecera, oproti tomu co ted. no a co jsou ty horka, tak to uz do sebe nedostanu skoro vubec nic. tak fakt nevim, kde jsem nabrala ty kila :mrgreen:kolisko ja bych to ani nejak moc neregistrovala, ale posledn tak dva tri tydny se mi zacaly delat strie na bocich a na stehnech a v trislech, ale jaky teda… tuhle jsem si uz trochu pobrecela, ze nevim co s tim, ze at mazu jak mazu, vecer jdu spat a rano se vzbudim a jsou zase vetsi a je jich vic…

No, ja jsem mela hormony tak vysoko, ze se mi poprve zacalo natahovat z nejakeho jidla uz nekdy ve 4. tydnu (tusim, ze ani to ne) a to jsem si pak 4 dny na to delala testik, ktery byl pozitivni… A nejhorsi to bylo zhruba v 6. - 7. tydnu, to jsem nebyla absolutne schopna niceho, jsem jen zvracela, brecela a spala tak 16 hodin denne… Prace vubec nepripadala v uvahu, jsem nedokazala ani vstat z postele a sejit schody, pritel pro me delal vsechno, za to jsem mu vdecna. No, hlavne, ze se mimiskovi darilo :-). Jinak ja strie nemam zatim zadne, ale jeste nemam vyhrano. I kdyz, ono je to dost ovlivnene dedicnosti, moje mamca taky zadne nemela, no, uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
8.6.11 21:26

Jani… no příjemné ty kila nebyli ale zařínala jsem na 50kg tak se to vcelku dalo :-)co se týče těch strií jak jsem čekala syna tak u toho jsem přibrala 16 kg a srtie žádné a ted taky ještě nic..docela tě chápu že je to nepříjemné

Mondíku..mě teda doktor neměří nic..jen mi vyšetří čípek a udělá ultrazvuk..ten mi dělá pokaždé jak tam jsem což mi příjde divné ptž jsem četla že se dělá max 5 ultrazvuků za celé těhotensví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
8.6.11 21:27

vítám evu
tak u prvního těhul sem přibrala jen 5 kilo a asi 14 dní před porodem mi pěkně popraskalo břicho a to sme si taky pěkně mazala ale po porodu jak sem trochu zhubla nešlo nic vidět a v létě už vůbec nic takže se neboj Jani bude to dobrý :-D
jinak já sem řekla že mimčo přes 3 kila nerodím to sem říkala i poprvé a Larča měla necelá 3 kila tak snad mi to vyjde i ted :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
8.6.11 21:30

mě doktorka měří od pupíku dolů kolem vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
8.6.11 21:31
Kačkka píše:
mě doktorka měří od pupíku dolů kolem vůbec

mě taky nikdo takhle neměří to jen já pro mou informaci se tak měřím abych věděla jak už je veliké :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.6.11 21:32
Kačkka píše:
vítám evu
tak u prvního těhul sem přibrala jen 5 kilo a asi 14 dní před porodem mi pěkně popraskalo břicho a to sme si taky pěkně mazala ale po porodu jak sem trochu zhubla nešlo nic vidět a v létě už vůbec nic takže se neboj Jani bude to dobrý :-D
jinak já sem řekla že mimčo přes 3 kila nerodím to sem říkala i poprvé a Larča měla necelá 3 kila tak snad mi to vyjde i ted :-D

kacko ja jsem taky prohlasovala jak maximalne tri kilicka :lol:
nejvic se v tom vyziva ma „draha tchyne“. oba kluci, jak muj pritel, tak jeho bracha byly mimina pres 4,5 kila, takze ta na me vzdycky - no jen pockej, ty si to uzijes. vzhledem k jeji super povaze si ale nejsem tak uplne jista, jak to mysli :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
8.6.11 21:35
koliska píše:
Jani… no příjemné ty kila nebyli ale zařínala jsem na 50kg tak se to vcelku dalo :-)co se týče těch strií jak jsem čekala syna tak u toho jsem přibrala 16 kg a srtie žádné a ted taky ještě nic..docela tě chápu že je to nepříjemnéMondíku..mě teda doktor neměří nic..jen mi vyšetří čípek a udělá ultrazvuk..ten mi dělá pokaždé jak tam jsem což mi příjde divné ptž jsem četla že se dělá max 5 ultrazvuků za celé těhotensví

Moje znama pribrala za cele tehotenstvi 40 kg, taky si to teda nedokazu predstavit…

Tady maji svoje teorie, na nektere se tvarim neduverive, ale v necem asi maji pravdu. Kdyz nejsou komplikace, delaji minimum ultrazvuku (vlastne jen ve 12. a 20. tydnu), protoze to rusi miminko,pokud mas ale problemy, krvaceni nebo cokoliv jineho, tak te kontroluji casteji. Jinak na kazde kontrole poslouchaji srdicko miminka pres sluchovy monitor. Delozni cipek nekontroluji vubec kvuli tomu, ze by se zena mohla zacit predcasne otevirat. To se mi nejak nezdalo, ale slysela jsem, ze v CR je mnohem vic samovolnych potratu a predcasnych porodu, tak na tom mozna neco bude, kdo vi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.6.11 21:36

jinak me teda taky dr nemeri, merim se sama (a hlavne kvuli tomu, abych to maly mohla psat do denicku).
ultrazvuk mam taky pokazdy, ale za to jsme si priplatili na zacatku, protoze pri kazdym ultrazvuku dostavame i obrazky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
8.6.11 21:37

Já před druhým těhu změnila gyndařku.Při prvním těhu jsme utz viděla max.2×.nevěděla jsme jak je miminko velký nebo kolik váží,udělat foto z utz byl pro paní dr.obrovskej problém atd.A tahle paní dr? nebe a dudy.Miminko mi ukáže při každý poradně,fotek z utz mám víc než za celý první těhu.Paní dr.mi všechno vysvětlí.No prostě paráda.
Holky jste mě nahlodali taklže jsme si změřila pupík.Krásnejch 107 cm a nahoře mám 10kilo.A strie se mi doufám vyhnou jako poprvé.jen aby se mi podařilo pak všechno schodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.6.11 21:37
Mondík píše:
Moje znama pribrala za cele tehotenstvi 40 kg, taky si to teda nedokazu predstavit…

…eh… 8-o
na to se da rict jediny - zlatejch mejch 11 kilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
8.6.11 21:40

Mondik40kilo? 8-o 8-o 8-o .To je mazec.Petr říkal že jeho kolegyně v práci když byla těhu,tak byla schopná sešrotovat naráz kotel polívky a bochník chleba. :poblion: .nechápu.Já jím normálně a mám pocit že se mi toho do žaludku moc nevejde jak mi ho malá utiskuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.6.11 21:45
marki77 píše:
Já před druhým těhu změnila gyndařku.Při prvním těhu jsme utz viděla max.2×.nevěděla jsme jak je miminko velký nebo kolik váží,udělat foto z utz byl pro paní dr.obrovskej problém atd.A tahle paní dr? nebe a dudy.Miminko mi ukáže při každý poradně,fotek z utz mám víc než za celý první těhu.Paní dr.mi všechno vysvětlí.No prostě paráda.
Holky jste mě nahlodali taklže jsme si změřila pupík.Krásnejch 107 cm a nahoře mám 10kilo.A strie se mi doufám vyhnou jako poprvé.jen aby se mi podařilo pak všechno schodit.

marki ja taky zmenila dr, toho myho predchoziho jsem teda samozrejme pri tehotenstvi nezazila, ale co jsem slysela, tak to bylo neco obdobnyho.
mne stacilo, ze mi temer na vsechno vzdycky rekl ze - no a co, to ma dneska kazda a absolutne neresil nejaky moje vlekly zanety a podobne.
vrcholem pak byla moje posledni cytologie u nej, kdy jsem mu volala o vysledky a on jestli mam jako nejaky potize zrovna ted. tak jsem mu rekla ze jako v podstate porad a on mi opet rekl ze to nic neni.
pak jsem po prechodu k novymu zjistila, ze jsem mela na ty cytologii pozitivniho nejakyho streptokoka :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
8.6.11 21:50

Marki, presne, ja mam teda silene chute a casto hlad, ale zda se mi, ze jim cim dal mensi porce, ze mam nejak omezenou kapacitu zaludku… A jinak mi to nedalo, popadla jsem metr a premerila si brisko - 107 jako ty :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí