Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem tu snad dva dny nebyla a jen 5 stranek? No, to koukam
. Ja jsem vcera byla na kontrole, mimco v poradku, ale v ranni moci jsem mela zbytky cukru, tak nevim, jestli to je tim, ze jsem se cely den a vecer cpala sladkym (a pak jeste ve 4:30 rano sladkymi piskoty, jsem mela hlad…) a nebo jestli je neco spatne. Za 14 dni tam jdu znovu a to uz by me poslali na test cukrovky, tak uvidime. Radsi ted nejim sladke a ze to je teda tezke… Krome toho se mi doktorka snazila vzit krev, zkousela to na obou rukach, no, mohla jsem pumpovat, jak jsem chtela, zily absolutne zadne, tak i na to asi budu muset jit znovu
. Ale jinak snad zadne problemy nejsou…
Jinak vubec nevim, jak se ma delat masaz hraze, jen jsem o tom neco malo cetla, ale ja jsem si koupila ten balonek Epi-no, jak jsem tu o nem driv psala a zatim jsem teda spokojena a docela mi to zveda sebevedomi a snizuje strach z porodu… Ma se s tim zacit taky tak 3 tydny pred terminem, ale to mi prijde dost pozde (vzdyt hodne zen uz v tuto dobu rodi), tak to zatim neprehanim, ale i tak jsem na 6 cm
. Ma se dojit max. na 10 cm (zhruba velikost hlavicky), vic se nedoporucuje. Mam z toho aspon dobry pocit
.
Tady v Anglii je nemozne sehnat normalni zeli a koupit houskovy knedlik, ale priteluv kamos poslal balik i s knedlikem v prasku, tak jsme koupily aspon polske zeli ve sklince a udelala jsem knedlo zelo vepro, jsme si konecne zase posmakli na nejakem ceskem jidle
.
Tak ja uz mam sbalenou i tasku do porodnice a pro mimco mame taky vsechno hotove a nachystane, akorat o vikendu se jeste chystame na dokonceni pokojicku a bude to
.
Jity Tobě těhotenství vyloženě sluší. Moc hezký fotečky.
Hani taky máte krásný fotky. Můj manžel by se mnou asi na focení nešel - ale je fakt, že já sama po tom taky neprahnu, taky se fotit moc nemusím a ani neumím, ale je to pak krásná vzpomínka na těhotenství.
mondi ja taky koukam, jakej je tu ted klid ![]()
my jsme se k masazi hraze jeste vubec nedostali a kdyz jsem tuhle priteli vypravela o tom epi-no, tak mi rekl ze neco podobnyho prodavaji v sexshopech a ze mi to koupi tam a usetrime ![]()
koukam, ty furt tak tesknis po ceskym jidle
by ti az jeden poslal balik s navarenejma kastrulkama ![]()
No holky, tak to skoro vypadá, že největší drbny jsme tu my tři. Jak nemáme čas my, tak je tu hned míň příspěvků
.
Jitule, tak zacpa je ted snad to jedine, co me netrapi
. Koukala jsem na tvuj pupicek, je krasny, ja bych nerekla, ze je az tak maly, spis ho mas hodne dopredu, kazda to mame jinak
.
Hani, tak to sis teda uzila s temi krecemi, cloveka to vyplasi, co? Ja jsem teda taky jeste nerodila, ale cetla jsem prave docela podrobnou diskusi, kde presne, jak psaly i holky tady, kazdy psal, ze nekomu odejde zatka tesne pred porodem a nekomu i nekolik tydnu pred tim, pak se v tom vyznej, ze? Mne se ted zase zvysil „odtok“ mleziva (kdyz se mi posune prsni vlozka, tak jsem cela mokra - i prosteradlo) a taky se mi zhorsil vytok, nekdy mam uplne mokre kalhotky, ze se kolikrat bojim, jestli to neni plodovka. Jinak pupicek mas krasny
.
Ivet, preji vse nej male k narozeninam!
Zuzlinko, opravdu to moc neprehanej, ja te teda obdivuju, ja nemam energii uz vubec na nic, ja kdyz treba jen chvilku delam nejaky uklid, tak pak sotva lezu, takze se radsi neprepinam…
Jani, kdyz to neni tchyne, tak zase sousedka, to je porad neco, ze?
A jinak mi taky ted v tehu dela jizda autem docela problemy, se mi porad chce
.
Peggysko, souhlasim s Hancou, vaha je to posledni, co me ted zajima… Neboj, ono to zase pujde dolu
. Jinak s temi pohyby je to sranda, uz jsou fakt dost intenzivni, kolikrat koukam, jak mi z briska trci nozicka
.
Zvizatinko, asi ten hmyz ted nejak pritahujes
. A uz je to dobre? Ja bych se asi nejvic bala alergicke reakce… Byla jsem citliva i driv, natoz ted v tehotenstvi
.
Berus, presne, jak pisou holky, na kotnik studene a stahnout, ale to neni novinka, vid? Co vim, tak v CR se na otoky hodne pouzival i ocet. Ja jsem si sice kotnik nezvrtla, ale uz taky nevim, co s temi otoky mam delat
.
krmar neee ja neeee ![]()
ja mela dohodnuty foceni s kamaradkou, ktera se tim ted zivi a foti vazne nadherne, ale nejdriv ona nemela cas - nekam odcestovala, ted jsem zas nemela cas ja… tak nevim, jestli to jeste zvladnem ![]()
janiii;-) píše:
mondi ja taky koukam, jakej je tu ted klid![]()
my jsme se k masazi hraze jeste vubec nedostali a kdyz jsem tuhle priteli vypravela o tom epi-no, tak mi rekl ze neco podobnyho prodavaji v sexshopech a ze mi to koupi tam a usetrime
koukam, ty furt tak tesknis po ceskym jidleby ti az jeden poslal balik s navarenejma kastrulkama
Jani, klidne posli - svickovou, rajskou, apod.
No, tak my jsme dost usetrili na jinych vecech a i ja jsem porad premyslela, jestli do toho ty penize investovat a pritel do me hucel, ze at si to koupim, kdyz mi to jakkoliv pomuze - treba i psychicky, tak jsem si to nakonec koupila a zatim me to bavi
.
mondi s tchyni ted nastal zasadni obrat, ale moc to tu rozepisovat nebudu. no mame od ni klid a vypada to ze mozna i mit budem do budoucna ![]()
a sousedi…to je kapitola sama pro sebe. ona si mysli ze kdyz jeji otec byl vysoce postavenej papalas za min.rezimu a ona par let zila v italii (hehe kvuli „zamestnani“, domysli si co to bylo za zamestnani, kdyz si odtamtud privezla prirustek do rodiny
) tak ze ji patri cela ulice…
ale mame tu taky jedny dobry sousedy, ty jsou jsou slusne hrabli
baba permanentne nenapadne za oknem a jeji nej cinnost je uklid, ta normalne i luxuje normalnim vysavacem travnik ![]()
Mondíku určitě je fajn, že ti to pomáhá, kdyby jen po psychické stránce, tak i tak je to hodně a určitě to stojí i za ty peníze.
Jani no tak právě proto, tchýně dala pokoj, tak začali sousedi, ty prostě asi nemůžeš mít klid. Tebe pořád musí někdo udržovat v permanentní „naštvanosti“
mondi ja ani nemela v planu to epi-no kupovat. nejak proste mi to prijde - pro me - zbytecny…
ale je jasny ze i kdyz by ti to melo pomoct jen k psychickymu klidu a pohode, tak je to super ![]()
Já se s Vámi pro dnešek loučím a přeji dobrou, klidnou a kontrakcema nerušenou noc. ![]()
krmar jezis jestli tady pusobim ze si permanente stezuju na neco a na nekoho, tak potes teda
ale ne, tohle bylo jen proste chvilkovy, jinak je tady fakt klid ![]()
holt kdyz je nekdo zakomplexovanej blbec, kterej musi hned zacit tykat a nadavat az do nevim ceho…proste srazka s blbcem no ![]()
janiii;-) píše:
mondi s tchyni ted nastal zasadni obrat, ale moc to tu rozepisovat nebudu. no mame od ni klid a vypada to ze mozna i mit budem do budoucnaa sousedi…to je kapitola sama pro sebe. ona si mysli ze kdyz jeji otec byl vysoce postavenej papalas za min.rezimu a ona par let zila v italii (hehe kvuli „zamestnani“, domysli si co to bylo za zamestnani, kdyz si odtamtud privezla prirustek do rodiny
) tak ze ji patri cela ulice…
ale mame tu taky jedny dobry sousedy, ty jsou jsou slusne hrablibaba permanentne nenapadne za oknem a jeji nej cinnost je uklid, ta normalne i luxuje normalnim vysavacem travnik
Tak to hledim, snad se tchyne umoudrila
. Pro zmenu sousedi
. No, vsak ja pochazim z vesnice, ale jsou tam panelaky a to mas taky videt, jak nekdo prijede, hned jsou vsichni vylepeni v oknech a jen pomlouvaji, tohle mi tady opravdu nechybi, tady si vetsinou lidi ani nepamatuji, jake auto ma jejich soused
.