Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@stihacka cítím se perfektně. Akorát nějak delší chuze mi nedělá moc dobře. Tvrdne mi bricho. Tak musím jen tak lehce. Jinak břicho, ano. Trochu se začíná kulatit. Zatím je to takový ještě se to schová. Jinak s těma kg to máme stejné.. Mám 3 nahoře.. A doufám, že to uhlidam. Pac by mě kleplo deset a víc. To bych se ani nepohla.. A taky snad ta cukrovka dopadne dobře.
Jinak ty články a diskuse už nečtu. Vždycky mě to rozhodilo.. Takže se na to taky vykasli. Budeš klidnější. A co Ty? Jak se cítíš?
Včera večer malá asi tancovala.. To bylo boxivani.. Je to fajn. Zatím jsou to takový drbci a co už dokážou. ![]()
@Hedit no s tim tvrdnutim jsme na tom stejne. Taky mi obcas tvrdne, tak spis popochazim a snazim se odpocivat. Ale s malym se moc odpocivat neda, po skolce jsme casto venku a blbnem. Nechci ho nejak omezovat
mala se mi ted usadila na mocaku, tak porad chodim na zachod, vcera vecer taky mela party
skakala tam jak na trampoline. A normalne me vytlacovala pupik, uplne to bylo videt, jak ho asi 10minut tlacila ven
no koukala jsem jak blazen. Uz nic cist nebudu. Je to fakt na nervy, pak si clovek rika co by kdyby.
Juuu to je malinká silanda
tak mě se boulicky ještě nedělají. Mám tam takový tukový polštář
takže vidět to ještě není. My jsme zase vášnivý rybáři. Takže každou neděli teď chodíme na stiky a candaty.. A kolem toho rybníka nachidim taky hromadu km. Ještě si to chci užít dokud to jde.. Pak si asi delší dobu žádnou rybu nechytnu
ale je to čím dál tím víc náročné. Buď mi tvrdne břicho nebo mě bolí záda.. Ale to si vždycky někam sednu na pařez a odpočívám ![]()
@Hedit Ty joo
rybu bych si ted dala ![]()
My zaciname doma tridit a vyhazovat veci. Uz jsme dnes vytridili obleceni po synovi. Premyslim kam s tim. Vyhodit se mi to nechce.
Ta nase princezna v tom brichu hraje asi hokej
porad me stoucha do mocaku. Takze bomba.
Holky ja byla take na screeningu ve 20 + 2 a mimi melo odhadem 330 g, neni to málo? je u toho napsano ale ze odpovida 20 + 1 tak by to asi melo byt vse v poradku ze? kolik melo vase mimi?
@aria11 ahojky. Já si myslím, že váha miminka pasuje dobře.. Já byla o týden později. Tedy 21+2 a mimčo mělo 404 g. @stihacka já se ještě do věciček vůbec nepustila.. Musím udělat taky místo pro to všechno.. Ale kdy vůbec netuším.. Pořád něco dělám..
Jinak holky na cukrovku jdu 18.11. Jsem šťastná, že se to dělá přímo u mého gynekologa. Před těma 9 lety jsem musela na pilikliniku a to byl teda hnus.. Šílené množství lidí a nebylo si ani kde sednout..
@aria11 mala mela cca 25cm a 400g. A odpovida presne tydnu. Syn byl zase o 10dnu vetsi a vazil v tom 22tt o dost vic. Tak bych rekla, ze je to v poradku. To by ti asi doktorka neco rekla. ![]()
@Hedit ja se musim teprv objednat, u nas ae chodi na polikliniku. Ale minule to bylo dobry, akorat nesnasim brani krve tak se teda netesim.
My delame prave poradek kvuli te rekonstrukci, at se zbavime co nejvic veci. Dnes jsem odnesla do skolky i puzzle a stavebnice se kteryma si malej uz nehraje a jsou porad moc pekne.
To by clovek nerekl, kolik zbytecnych veci doma ma ![]()
@stihacka ano to věřím.. A Ty děcka toho mají pořád málo..
můj syn ten je blázen do Lega.. Kdykoliv něco má svátky narozky vždy tam musí být to lego.. A hraček máme taky hromady a zbytečných.
A jinak s tou cukrovkou no já se jen modlím ať je to o. K.. U prvního jsem problém neměla.. No ale čím je člověk starší tím je to horší.
Pekne podzimni odpoledne
koukam, ze nam to tu trosku ve psani upada.
Jak se vam holky tehuli? Co briska? Na me uz je to konecne videt, hlavne k veceru. Uz nemuzu lezet na zadech, spatne se mi pak dycha
Holky uz mate za sebou cukrovku? Me to ceka pristi tyden. Tak se mi nechce. Nesnasim brani krve ![]()
Tak ja jsem od minuleho tydne v klidovem rezimu. Byla jsem na velkém ultrazvuku a všechno v pohode, v sobotu me bolelo břicho, jela jsem v noci na pohotovost a doktorka, docela mlada, me sice prohlídla ale rekla, ze se mnou stejne nic delat nemuze, ze nic nevidi za problem a poslala me domu, ze si mam v pondeli zajít za svoji doktorkou, ze jsem teprve 22tt a to je stejne v pripade dalsich problemu potrat a nepomuzou mi. Takze jsem jela domu a docela vydesena.
V nedeli jsem jen lezela, dost mi tvrdlo bricho a v pondeli se doktorka zdesila, ze se mi od stredy zkratil cipek na 1,6cm, meli na to přijít uz ba te pohotovosti. Ale uklidnovala me, ze ona sama s timhle nalezem vylezela 5m s dvojcaty az do terminu. Takze klidovy rezim, max. na zachod, jinak lezet a lezet. K tomu magnesium na to tvrdnuti a utrogestan na cipek. Ve stredu volala, ze mi posila erecept na antibiotika na bakterie, co ten cipek obtezuji. Dnes znovu kontrola a vysledky moci, kde mam jine bakterie nez u cipku a vlastně na ne skoro nic nemuzu. Dostala jsem dalsi antibiotika na mocak (ty jsem měla tyden predtim, nez to vsechno zaclo) a pak Blourimu, ze mi pomuze se zbavit i toho, na co nemuze dat antibiotika, ze prej ta obali vsechny špatné bakterie a vyplavi je z tela.
Každopádně se nalez zlepsil a cipek se protahl na 2,15cm. Sice nesmim polevit v klidu, abych se neohrozila predcasnym porodem, ale mam uzasny sefy, takze pracuju z domu, abych zamestnala hlavu.
Jako moje doktorka me dost uklidnovala, protože prvni den jsem mela pocit beznadeje a jen brecela. Pak jsem zacala googlit diskuze a ptat se, nakonec jsem zjistila, ze klidovym rezimem to půjde. Takže sice musim ležet, ale manzel se synem (9let) se snazi, dokonce i prali, mamka mi dovezla zasoby omacek ve sklenicich, ktere si behem pár minut dodelam na sporaku a nemusim nic varit dlouho.
Ono to pujde, jen nebudu tak aktivní jak v prvním těhotenství hold, ale udelam pro prcka max. v lezeni.
Pokud chcete radu, neprepinat se zbytecne a radsi s kazdym problémem k lekari.
@stihacka já jdu tento týden na ten test. Mně krev sice nic nedělá, ale to čekání 3h bude na houby
to dýchání máme stejně, a jak bříško roste už se mi i hůře zohyba. Vybavičku už kupujete? Já si furt říkám, že koncem listopadu a v prosinci budou všichni bláznit a shánět po všech čertech dárky na poslední chvíli, takže bude všude hafo lidí. A v lednu už s tím břuchem to bude náročnější lítání po obchodech ![]()
@kokli2 tak hlavně, že se to zlepšilo, to je dobré znamení. Drobek si asi přeje, abys pořádně odpočívala a nechala se opečovavat. Držím pěsti ať se z toho dostaneš a vše probíhá v pořádku ![]()
@kokli2 odpocivej a odpocivej.. Bude to dobrý uvidíš. Jen se musíš víc šetřit.. To je jasný.. Já bojovala s bolestí v krku.. Ale co to je s porovnání s tvyma problemama.. Nakonec mi zabrala slivovicovopropolisova tinktura. Sem si dělala doma
bude to dobrý. Hlavně že se čípek dal dokupy. Uvidíš..
Jinak holky mě čeká cukrovka 18.11. Já tam budu 2 hodiny. Píchání jehel ní nevadí. Hlavně ať je vše o. K..
Jinak já mám spíš problém, jako i v prvním tehu, ale tam to přišlo až ke konci. Začíná mě Bolet stydka kost nebo ten upon.. Chuze mi dělá problémy a zvedání nohou.. Nevíte co je na to dobrý? Beru mg.. Ale to asi na tohle vliv nemá..
Ahojky holky, byla jsem na kurzu „O miminku“ a strašně moc mi dal. Je tam vše od těhotenství, přípravy věcí pro mimi, porod, monitor dechu, šestinedělí, vývoji miminka, kolikách, refluxech, teplotách, průjmech, spolknutých hračkach, pádech, úrazech, popaleninách až po resuscitaci. Čerpala jsem z kurzu minimálně první dva roky.
Je online takže si ho pustíte v klidu doma a proskolite si i partnera případně hlídací babičku aj..
Je od dětské doktorky a trojnasobné maminky, normálně stojí 1890 a dnes jako poděkování za 10000 odběratelů na IG má slevu na 890 Kč.
Mám slevový kód, tak pokud byste chtěly, dejte vědět, ráda se podělím
kód platí do zítřejší 22hodiny.
Krásný den, Zdeňka