Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobre rano ![]()
Tak jak se vede? Holky to tak leti, jeste par tydnu a budou ty nase miminka tady s nama
ja dnes byla na kontrole. Mala ma uz pres 1kg
takovej obrik. Doufam, ze je u vas vsech vse v poradku. Mejte se krasne..
Ahojky.. Jj. U mě zatím o. K.. Já měla minulý týden v pondělí prcicka velkého 960 g. Takže teď bude mít princezna určitě taky kilco.. Taky pěkně boxuje.. Tak ASPon o ní vím.
jinak dneska mě čeká ta diabetologii. Holky mě se tam taaaak nechce.. Ach jo… Jsem zvědavá co mě čeká. Když prý můžu být i naobedvana.. Tak uvidím.. Pak pisnu.
@Hedit Budu ti drzet palce at ti ta diabetologie dobre dopadne ![]()
Ja uz jsem se dnes objednala na velky ultrazvuk ve 30 tydnu. Uz meli volno az 2. Ledna. Tak sem zvedava a tesim se az malou zase uvidim ![]()
@stihacka tak byla jsem tam. Brali mi cukr ve 12:00 hod. A pak ještě i ten dlouhodobi.. Všechno v naprostém pořádku. Tak jsem jim řekla, že teda chodit už nemusím. No a doktor říkal, že nene.. Už si vás tady necháme.. Že vzhledem k tomu že to mám fajn se mohlo prostě jednat o jednorázovy vykyv.. Naštěstí ten test mi znovu dělat už nebude. Ale jdu tam až po novém roce. Říkám tak ještě jednou a pak už nedojdu.. Tak doktor se zase smál.. No každopádně tam budu muset asi ještě dcakrat.. Ach jo.. A pak po porodu. Půl roku.
Od pátku mi vyrostlo břicho a to vážně, věděla jsem, že roste skokově, ale nějak jsem to nečekala. Samozřejmě s tim souvisí i zhoršení pálení žáhy. Už mi nepomohly žádný pastilky, tak jsem zkusila mléko a pro jistotu to zajedla mandlema. Prej to pomáhá, tak uvidím, ale zatím ten pocit uplne nemám. Malýho dnes dost cítím až trochu nepříjemně, ale lepší trocha nepohodlí než nic necítít a být z toho nervózní.
@kokli2 přesně tak.. Já mám taky už pupík. Ale dá se ještě schovat. Teda krom večera. To ho mám jak soudek
jinak malá taky kope. A boxuje i do mocaku.. Takže mám pocit že se pocuram a když běžím na WC tak nic
hlavní je že ji cítím. jak říkáš.
Jinak holky dneska u nás konečně sněží.. Sice to zůstává jen tak zřídka. Ale konečně. Moc se těším na vánoce.. ❄️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ ❄️️ 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄 🎄
Ahojky ![]()
Jak se mate? Vanoce se kvapem blizi a ja uz se taaaaak tesim
holky uz pecete? Ja se k tomu letos nemuzu dokopat.
Ted mivam v noci krec v noze. Beru horcik ale nic nepomaha. Rano nemuzu poradne chodit. Tak se bojim, ze to uz bude az do porodu ![]()
Ja napekla se synem pernicky a pak si jednu krabici objednala.
Jinak je to cim dal lepsi, uz nemam prisny klidovy rezim, ale jen klidovy rezim. Kazdopadne pry porodim kolem 38tt, tak to uz je za chvili. Tedy kdyz vezmu, ze jsem uz 8 tydnu odlezela a ted jsem v 29tt, tak to uz dam. Stejne furt lezim, ale aspon mam klidnejsi pocit, kdyz treba chvili stojim, davam nadobi do mycky nebo vysavam. Kazdopadne jsem rada, ze to vypada dobre a z rizikove poradny me hned po 1 navsteve vratili k me doktorce.
Jinak maly je o tyden napred, vazi 1300g a je podle meritek 30tt.
V Tescu ted maji akce na ClubCard, tak jsem koupila vlhcene ubrousky a jeden balik plen do porodnice. Posledni darky mam zabaleny, nakup na Tesco s rozvozem objednan na 22.12., kapra a stromek kpupi manzel se synem 20.12.
Holky ahoj. Tak já mám už 7 druhů. Jak jsem na to nikdy neměla čas tak letos si to vynagrazuju. A to jsem ten typ, který to pečení úplně nesnáší.. Ale nějak mě to chytlo..
Už to musíme s těma briskama nějak doklepat. Sak se to blíží velmi rychle.
Ahojte tak se taky přidám
termin mám sice v březnu ale snad to nevadí
já pečení nesnáším, minulý rok jsem napekla nikdo to nejedl a ještě jsem dostala krabici od své mamky a druhou od pritelove mamky
takže tento rok na to kašlu úplně poslední vánoce bez Mimi tak si odpočinu a další Vánoce už péct budu, i výzdobu neřeším ale s malým to bude jiné
![]()
Vyzdobu uz mame az na ten stromek hotovou. Malej pod mym gaucovym dohledem delal adventní venec. A úklid nema cenu hrotit, ten je stejne permanentní 🤣
My mame akorat adventni venec a malej ma svetylka v pokojicku. Ted o vikendu se chci vrhnout na vyzdobu. Loni to bylo hekticke. Mamku 25.12 operovali, prasklo ji strevo a nasledky ma dodnes.Tak jsme meli po svatkach
ani jsem si tu vyzdobu a stromecek nestihla uzit. Snad to letos ve zdravi vse prezijeme. Ted se chystam se synem na Mikulasskou. Snad nezmrzneme
termosku caje mam pro jistotu sebou ![]()
Ahoj holky.. Tak dneska jsem byla na kontrole. Váhový odhat prcka je 1490 g. Hurá.. Jsem moc ráda.. Snad to bude všechno v pořádku. Akorát jsem pořádně nachlazena a samozřejmě byla i bílkovina v moči. Tak snad to bude vše ok.. Příští jen kontrolu moci a tlaku mám za týden.. Tak snad to nachlazení přejde..
A jak se máte vy holky? ![]()
Ahoj holky,
já se cítím dobře, mám před sebou poslední týden v práci, po Vánocích začnu dokupovat ještě nějaké věci a nějak vše chystat. Pokud vše půjde dobře, tak bychom se snad v půlce ledna mohli stěhovat do nového ![]()
Co přesně znamená bílkovina v moči? Mně naposledy sestra napsala výrazně do průkazky k moči do kolonky „B“ dvě pluska, ale nikdo mi k tomu nic neřekl
Uvidím teda příští pátek v poradně.
Jinak dnes mi přišel těhu polštář a i když jsem nad koupí váhala, tak je super. Budeme se o něj určitě přetahovat s přítelem ![]()
@Zuz90 tak ta bílkovina může znenat nějaký zánět nebo onemocnění, ale také začínající preeklapsie.. Já tam proto jdu opět za týden na kontrolu. Divím se, že ti nic k tomu neřekli. Teda.. Mě to doktor hlídá pac jsem měla s tím v prvním tehu problémy. Ale preeklapsie se projevuje i vyšším tlakem a rychlým pribytkem na váze.. Což způsobí samozřejmě voda, která se ti začne v těle usazovat. Hlavně v nožkách a rukách.. Takže se na to určitě zeptej.. Není to žádná sranda.
Já doufám, že to mám jen z té nemoci. Mám i antibiotika. Takže doufám, že pak to buďe o. K.
A super že se budete stěhovat do nového. Paráda. Já začínám mateřskou 1.1.2020 takže mi to tak krásně vyjde..