TP ÚNOR 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
286
13.1.20 19:01

Tak jsem dnes byla na dalsim ultrazvuku (33+5) a maly ma 2.136g, je sice tak o tyden mensi, ale to pry nevadi, bude krasne 3kg mimco v terminu. Za 3 tydny jdu na dalsi velky ultrazvuk a pak uz prevod do porodnice. Poslednich 6tydnu bude narocnych, ale zvladnem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
13.1.20 21:58

@kokli2 ahoj, tak super, to je pekna vaha :) a jak se jinak citis?
Ja dnes byla taky na utz a prohlidce, jsem 33+6tt a uz malou nevazil ani nemeril. Jen si poslechl srdicko. Vysetreni trvalo max 2 minuty a nazdar 8o
Dostala jsem prasky na krecove zily. Tvrdne mi porad bricho, pry je to uz ke konci normalni. No ale je to neprijemny :?
Tak snad uz tech par tydnu doklepem v poradku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
13.1.20 22:24

@stihacka já na tvrdnutí beru už dlouho Magnesolv, sice mi začalo tvrdnout trochu až minulý týden, ale dostala jsem ho preventivně v 21tt kvůli zkrácenému čípku, abych prý zbytečně neriskovala. Někdy beru jeden pytlík denně, někdy žádný a když mi přijde, že mi víc tvrdne, tak 2 pytlíky. Chutná to dobře, jako rozpuštěné citronové Cčko a je to lepší než polykat hromadu tabletek.

Jinak se cítím dost unaveně, ale to spíš souvisí s tím mým pitomým klidovým režimem, kdy jsem od začátku října prakticky furt ležela, takže svalstvo a energie jsou téměř na nule. Dneska jsem si ale z kontroly došla do centra do cukrárny pěšky, abych měla trochu pohybu. Mám to trochu komplikovaný. Stále mám klidový režim, i když už né přísný, ale nemám se nikde moc courat a hlavně ležet. Bohužel mám teď k tomu paradox, kdy mi na chirurgii pro změnu napsali po operaci rehabilitaci: dlouhé procházky :-D Mám ale pocit, že se projevuje i moje podmíra cukru, takže když zaparkuju auto v garážích a jdu pouze přes silnici a autobusové zastávky na převaz na chirurgii, tak se musím stavit po cestě koupit fruko, jinak bych tam snad ani nedošla :nevim: Vím, že mám jíst hroznový cukr, ale cosi budem nalhávat, hroznový cukr a magnésko a nebudu schopná vylézt ze záchodu, obojí má projímavý účinek.

Mě doktorka dělá ultrazvuk v ordinaci každých 14dní, prvně změří čípek a pak udělá i měření přes břicho pupíku a nožičky malého. Teď jsem byla ale 23.12. na velkém ultrazvuku u ní v jiné ambulanci, kde mají v centru mnohem kvalitnější ultrazvuk a tam se mnou chodí i manžel a syn, protože na televizi naproti lehátku je všechno krásně vidět, je to ostřejší a přesnější než ten co má u sebe. Protože jsem skrz zdravotní problémy přes svátky zhubla a malý nerostl, tak jsem měla dnes dojít na kontrolní velký ultrazvuk a rovnou jsme se domluvily, že za 3 týdny uděláme po poradně ještě i další velký ultrazvuk. Minulý týden měl prcek jen 1650g, ale já jsem v podstatě 7 dní sotva jedla skrz bolesti a následně jsem zvracela pro změnu dalších 7dní z antibiotik, než se na chirurgii rozhodli, že to evidentně nemá cenu mi je dávat, když je udržím sotva hodinu a to mám co dělat, abych to tak dlouho zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
14.1.20 07:49

@kokli2 ty brdo… No máš toho teda hromadu za sebou. No holky prostě do toho února to už nějak dáme.. Musíme.. Já jdu na kontrolu 20.1. Budou mi dělat i ster..

Jinak mě holky nikdo nemeril ani břicho a pánev.. Po prvním porodu mi napsali že úzká pánev oproti velikosti mimčA. Studovala jsem porodní zprávu.. Tak uvidím jak to nakonec všechno dopadne. A taky ta jizva po tom prvním císaři, mě bolí čím dál tím víc..

A začala jsem už prat a žehlit.. Takže paráda.. Už se mi to ubývá.. Tak je to super. A s tím tvrdnutim to mám taky tak.. Daleko neujdu.. Jen opravdu nutný nákup, doktor a to je vše… Pak jsem totac k o. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.1.20 13:56

Ahoj holky, našla jsem tuto diskuzi a musím se přidat. já mám termín porodu 8.2., ale prej už půjde ven hned na začátku února, jsem 36+5 a ve 34tt malá vážila 2500, tak snad to dame do těch 3 kg.. dr mi řekla že asi ne. břicho mi tvrdne už od 20tt a taky už teď moc neujdu,..jinak já už mám vše vyprané a naskládané ve skříni, postýlku složí partner až přivezem malou z porodnice…jsem pověrčivá :lol: a tašku do porodnice jsem si chystala minulý týden, jsem prvorodička a začínám být trošku nervózní může to přijít každým dnem :D je tady některá z vás z Brna? a kam půjdete rodit? a co vše máte nabaleno v porodní tašce? a jaký máte kočárek? já si nakonec koupila britax b motion tříkolku, a vše v riflové i když to bude holčička😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
16.1.20 14:59

@Bonbonka89 ahojky. Vítám tě.. Tak ty to budeš mít za sebou asi první :) já ještě nachystano nic do porodnice nemám. Taky mi břicho tvrdne už od půlky těhotenství.. Je to strašně nepříjemné.. A taky problémy se stydkou kosti.. Takže chodit nemůžu a nedojdu skoro nikam.. V pondělí mám kontrolu. Tak jsem zvědavá jak na tom budu.. Jinak já budu rodit po druhé.. První porod byl už před 10 lety.. Ale obavy mám stejne jako kdybych šla poprvé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.1.20 15:10

@Hedit ahoj, mám z porodu taky obavy, ale i jsem zvědavá sama na sebe jak to zvládnu😀nechci být vystrašená a tak, jsem kliďas. jen člověk neví do čeho jde a když vám v okolí vypraví co zažili oni, tak na to člověk chce hned zapomenout…na předporodním kurzu jsem nebyla..myslím že je to zbytečné, něco jsem načetla, doufám že to bude rychlé a bez problémů😀a to přeji i tobě..ono 10 let je dlouhá doba, mám bráchy o 9 let mladšího a mamka měla taky obavy prej po 9 letech😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
16.1.20 16:07

@Bonbonka89 jj. Na ten předporodní kurz mám stejný názor. Nebyla jsem tehdy a nepůjdu ani ted.. Realita je stejně jiná.. A omlouvám se všem, doufám, že nikoho neurazim, ale i ten porodní plán mi přijde ujetý.. Pac každý porod je jiný a doktoři či asistentky musí postupovat podle aktuálního stavu rodičky.. Ale je to můj názor.. Můj první porod dopadl nakonec sekci.. Užila jsem si až až.. Ale jak píšu. Každá z nás má porod jiný.. Takže nikoho strašit nechci.. Jo a ti sourozenci. Mám ségru. Jsme obě v jednom roce narozené a dvojčata nejsme :lol: a pak máme 22 let pauzu a ještě bráchu. :mrgreen: ;) :lol: teď mu je 14 let.. 8o :D a jsem za něho ráda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.1.20 16:27

@Hedit tak to je supr, taky jsem za bráchy ráda👍 👍 👍ano stím porodním plánem taky nevím no, přijde mi, že každá je originál a průběh je jiný a člověk může napsat na papir co chce, ale realita je jiná no😉četla jsem jeden úžasný článek od PA a ta tam stručně a jasně napsala, že každá žena by měla poslouchat své tělo, i když jsem slyšela i jiný názor, že má člověk poslouchat co mu sestry a dr říkají, ale já teda osobně si myslím, že všeho s mírou, je to naše tělo a my ho známe nejlépe❤️️😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
16.1.20 17:27

@Bonbonka89 ja jsem z Brna a mam pokyny k porodu od sve doktorky nasledovne - pred ukoncenym 36tt jet rodit na Obilnak, protoze male by tam prevazeli po porodu, je tam lepsi neonatologie zamerena prave na ty predcasne narozene. Po 36tt uz mam jet do Bohunic, kde jsem rodila uz pred 9lety a ted tam byla i na operaci, kterou s tamni porodnici konzultovali. Pred 9lety jsem si zasla porodnice projit v ty jejich ukazkove dny a je to vesmes stejne, jen v bohunicich jsou pokoje 6nedeli lip reseny. O personalu to neni, vsude byli mili a na cloveka s blbou naladou muzes narazit vsude.

Protoze jsem stresar a po neplanovane hospitalizaci v prosince jsem si uz nachystala veci do porodnice pro sebe i prcka. Na doporuceni sestry z porodniho jsem to sbalila do maleho kufru vsechno, je to takova ta prirucni velikost do letadla. Stoji v chodbe vedle kocarku, koupila jsem starsi Cam dinamico a jsem nadsena.
Obleceni na prcka mi vypere a vyzehli mamka, prece ji v tom nebudu branit, kdyz me o to pozadala, ze prijde na jine myslenky a udela ji to radost. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.1.20 18:57

@kokli2 👍tak to je maminka moc hodná, jś si to vše už nachystala, kdyby to přišlo dřív, a jak člověk pral a žehlil a objednával, tak zjistil, že to má vše připravené. Děkuji za vyčerpavajíci odpověď na ty porodnice, uvidím chci jít k Milosrdným moje dr mi to pochválila, že prej tam to mají nejraději..uvidím za 3 týdny až 14 dní budu chytřejší👍 :wink: 😀 😀 😀 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
16.1.20 19:14

@Bonbonka89 K Milosrdným chtěla kámoška, ale po konzultaci tam, před 4,5lety, kdy jí řekli, že o víkendu tam není anesteziolog, kdyby byl potřeba císař, tak by jí převezli jinam. Nakonec rodila v bohunicích. Ono je to ale o štěstí, každý je spokojený tam, kde mu pomůžou nebo už pomohli. Hlavní je, aby se prckové narodili v pořádku a všechno bylo bez problémů ;-) Kde se ve finále porodí je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.1.20 19:25

@kokli2
Přesně tak, hlavně ať jsou zdraví a vpořádku a my taky😉 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.20 23:46

Ahoj holky trochu vam tu vazne komunikace mame stránku na fb únorcatka 2020♥️️🤰 kdybyste se k nam chtela některá připojit:) jsme tam aktivní kazdy den :D

• Citovat
  • Upravit
1193
20.1.20 11:06

Ahoj holky. Tak před chvílí jsem dojela od doktora.. Takže malá má přes 2600g jsem 35 tt takže nakonec říkal, že odhat do termínu je opět ke 4 kg.. Což mě asi vzhledem k předchozímu císařském řezu tak nenechají.. Jinak dneska bylo krásně vidět pohlaví opět potvrzeno že to bude holčička.. Teď už budu chodit každý týden. Příště mě už čeká i ktg u svého gynekologa. A pak mě už převezme porodnice v Uherském Hradišti. A jak jste na tom vy holky.. Pochlubte se. Budu ráda ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí