Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ten druhý obrázek byl začátek a tam prý na to jak se malá vrtela tak křivka nic moc a taky dost vysoká hodnota..
ja jsem z toho jelen…
@Hedit ahoj, s tim obrazkem neporadim. Ale drzim palce at je vse v poradku. Hlavne se setri a odpocivej ![]()
Ja si myslim, ze jen podle utz a poslechu srdicka cca 1 minutu nemuze ten dr poznat zda je vse v poradku. Asi si do porodnice radeji zavolam. Me se taky dnes tam dole stoural az to bolelo
konecne mi bral ster na toho streptokoka.
Holky taky vas tak strasne tlaci ty mrnousove? Me na leve strane pod prsem uz asi treti den strasne boli jakoby,,deloha". Tak jsem se ptala doktora a pry tam nic spatneho nevidi. Pry mam malou stouchat at me tam netlaci. Ale to je obcas takova bolest, ze se ani pohnout nemuzu. Tak nevim
Ten dr je takovej bez zajmu ![]()
@stihacka mě malej ošahavá intenzivně močak
takže chodím i 4× za noc, fakt paráda. Občas mě pobolívá podbřišek jako při MS, ale většinou to přejde po chvíli.
Já jdu v pondělí na kontrolu, doktorka točí monitor těch 20min a pak mě vezme ještě na další kontrolní velký ultrazvuk, jestli malý hezky roste.
Včera jsem brala naposled na noc utrogestan a teď už dame šanci cestám se připravit a porod. Tak jsem na tu pondělní kontrolu zvědavá, jestli se za ty 3 dny něco s čípkem stalo
Ahojky, tak já jsem už 38+6 zítra začínám 39tt a mám za sebou druhé ozvy, malá tam řádí, tak mě po 10 minutách pustili, křivky tam mám velký😉je to dračice, v pondělí mám 1.termín porodu podle ultrazvuku a dr už mě poslala na další kontrolu do porodnice😉jinak před 14 dnama jsem si myslela, že mě vše tlačí, ale teď je to mnohem intenzivnější..zlatej 36tt, v noci mi tvrdne břicho tak 6× a kolikrát jdu v noci na záchod… to už ani nepočítám a ty bolesti a píchání na stydké kosti taky paráda👍 poslíčky už mám, tak uvidím, kdy se jí bude chtít na svět, každopádně se držte…Sláva únorčátkům❤️️👍 ![]()
@Hedit kdyby jsi chtěla můžu ti vyfotit můj záznam pro srovnání, ale být tebou tak se z toho moc nestresuju, může spinkat atd… nevím no😉
@Bonbonka89 tak to ke super
k_hand: budeš to mít za chviličku za sebou. Ja při tom ktg právě malá šílené kopkala a byla aktivní. A právě ta křivka tomu nenasvedcovala. Takže ja to už vyřešila jinak..
V úterý jedu do porodnice na Vsetíně. Mám tam známou kamarádku. A ona mi doporučila zavolat jednomu dr. Aby me vzal. Holky ja vám řeknu. Tak skvělý přístup doktora jsem ještě nezažila.. Byl milý, empaticky a strašně příjemný jen po telefonu.. A ujistil mě, abych se nestresovala.. Ze v úterý vše probereme.. A naplánujeme aby to bylo pohodlné jak pro mě tak pro miminko.. ![]()
@Hedit tak to je supr, já to říkala..je to o lidech… hlavně vklídečku a nenechat se vystrašit, když budem vklidu my, tak mimi taky😊 👍
@Bonbonka89 no přesně tak.. A ty odpocivej a hodně spí.. Kdyby se ti to rozjelo ať máš hlavně sílu a jsi odpočinuta. ![]()
Holky, nevím, jak vy, ale i když se na prcka těším, tak se začínám trochu děsit porodu. Jak to vnímáte Vy?
První porod před 9lety byl super, rychlý a jen s jedním stehem, i když byl vyvolávaný. Pěkně jsem si od 34tt masírovala hráz, celý těhotenství chodila 2× týdně plavat a 2× týdně cvičit.
Tentokrát kvůli zdravotním problémům nic z toho. S masáží začnu snad v pondělí po domluvě s doktorkou, ale už teď jsem 36+3 a budu tak mít 2 týdny skluz.
Vím, že to zvládneme nějak a prcci vylezou ven, ale říkám si, že tohle těhotenství bylo oproti prvnímu extrémně náročný a počítám tak i s horším porodem. Jak se to blíží a všichni se furt ptají „tak co, jak se cítíš? Neboj, to půjde apod.“ tak mě vlastně jen stresují a já pak googlím, nesmyslné rady k jednoduššímu porodu a následnému hojení.
@kokli2 Ahoj, mě čeká první porod a zatím to nějak neřeším. Asi je to tím, že nevím do čeho jdu
Ale pořád si říkám, že to bude v pohodě a nějak se ven dostat musí.
Celé těhotenství můžu dělat více méně cokoliv a nemám problémy (ťuk ťuk), tak doufám i v takový porod. Ale aby to pak nebylo o to horší ![]()
@kokli2 no máme to nastejno. První porod před 10 lety a tehdy vyvolavany taky.. Skončil císařem.. Takže jsem si užila od všeho trochu. Nebudu děsit holky, které jdou rodit poprvé.. Ale mám strach taky. Doktor mi napsal císařský řez rovnou, kvůli preeklapsii v prvním těhotenství. Teď už taky beru 2 dopegyty na tlak.. No a už to na me taky doléhá..
@kokli2 ahoj, no me spis nez porod desi ta cesta tam. Abych tam nejela zbytecne a tak. Jinak uz se na porod i tesim. Pred peti lety byl malej za 8hod venku. Jen dva stehy. Tak si rikam, ze by to mohlo byt ted stejne. Kazdopadne ven ty deti vylezt nejak musi ![]()
@stihacka ano přesně tak, v noci mě budí tvrdnutí břicha a mám taky strach abych nejela zbytečně
@Hedit děkuji, no prej se nemám vůbec šetřit, doktrorka mi řekla, že večer musím padnout únavou a vyřízená😀
Kdyby to bylo jak u prvniho, tak jsem happy. Ja jsem cestu neresila, byla jsem uz 2 dny v porodnici kvuli zvraceni a cekalo se na uvolneni boxu na vyvolani. Ale bylo to pohodove, hopsala jsem na mici, polehavala a po horke sprse do 30min malej venku a skoro bez bolesti. To jsem rikala, ze muzu rodit na zakazku. Ale treba to klapne i ted.
Ja se ted snazim pres den nespat, ale stejne nemuzu vecer usnout. V noci pak furt zachod a rano me budi ten prvni rarach.
Ted jsem se starsim prckem stavěla postylku a kosik, manzel az se vrati pro jistotu poutahuje srouby. Malej testoval monitor dechu a funguje na obe desky (jedna v postylce a druha v kosiku), budu si prendavat jen ten pisklak.
Ani nevim, jestli se vic tesi malej nebo ja, az budeme mit miminko venku. Kazdopadne dnes mame vse nachystano a staci porodit. Kufr do porodnice mam nachystany a premyslim, ze si ho dam odpoledne do svyho auta, kdyz nekde jezdím, tak kdyby nahodou. Prendat pripadne do manzelova auta nebude problem nebo me muze vest i mym. Uvidime.
@Bonbonka89 a muzes v noci spat? Ja vubec, spim tak 4 hodky a to se porad budim
a pak cucim a cekam az zase usnu. Pres den uklizim, litam se psem, balim veci a venuju se malemu tak jsem vecer k. o. A stejnak neusnu ![]()