Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky @Zuz90 Tak naše Jolanka má 64 cm a váží 6 kg, plně kojím a teď v sobotu jsme začali s příkrmy.. raději dám příkrm než UM jelikož se na nás kouká mlsně když jíme, ta by jedla už totiž od 3 měsíce klidně:-D,, spinká mi celou noc, usne v 8 večer sama v postýlce
a vzbudí se v 5 až 6 hod ráno na krmení, přes den jak kdy, většinou si schrupne a pak 3 hod bdí, mám ruce jak opičák, jelikož je hrozně zvědavá a nechce mi nikde ležet, budu si asi pořizovat nosítko, v kočárku mi chvilku vydrží, a přetácet se mi teprve začíná, máme 4 měsíce a týden…nechali jste se očkovat tou bexserou?
@Bonbonka89 Já už taky zvažuji příkrmy, asi pomalu začnu dávat něco ochutnávat. Taky se olizuje když jím a sápe se na lžičku. Nosítko mám, ale zatím se mu v něm bohužel moc nelíbí. Na rukách je to asi lepší, má větší rozhled ![]()
Bexsero jsme nechali dát první dávku ve 3,5 m. Má zatím první hexu a první bexsero a asi nebudu dávat Prevenar, aby toho neměl tolik. Na ten jsme šli původně minule, ale doktorka říkala, že jestli chceme bexsero, tak by bylo lepší ho píchnout hned a Prevenar chtěla dát příště dohromady s hexou, což já nechci dvě injekce najednou. Celkově to očkování je takové rozporuplné, každý má jiný názor ![]()
@Zuz90 my zase dali hexu a prevenar 13 a uvažovala jsem na bexserou, ale nakonec ji nedám, přesně jak píšeš, nechci do ní dávat takové dávky najednou, no my začali s mrkvičkou s trochou olejíčku, dala jsem ovesnou kaši od kendamilu ta jí chutná!!!a na zítra mám nachystané čerstvě vyryté brambory, vše dávám s odstupem, koupila jsem si knížku s recepty pro miminko a zavařuji na zimu přesnídávky z ovoce co je na zahrádce:-) ![]()
Holky, tak nas malej je uz macik, kdy v 5m ma neco malo pres 7kg, hezky papa prikrmy a k tomu se plazi s naznaky lezeni - peruje na vsech 4 a pak se snazi posunout, ale většinou se jen natahne dopredu.
Jinak naockovala jsem rotaviry, pneumokoky a meningokoka navic k povinnym. Jeste nas ted ceka TBC mimo plan a bude klid. Jen po tom bexseru mel horecku do 2 hodin, ale stacil jeden cipek a dobry.
Jak to zvladate vy?