Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, tak ja si udelala vylet do porodnice. Cely odpoledne mi tvrdlo bricho a slo to do krize, ale neprikladala jsem tomu zadnou vahu. Kdyz jsem sla v 22 spat, tak jsem sla jeste curat. Něco ze me vypadlo (asi hlenova zatka), bylo to i docela ulevny. Ale pak ze me sla cista krev, chvili docela dost, tak jsem si vzala vlozku, vzbudila manzela a vyjeli jsme. Malej se uplne prestal hybat a prestalo i to bricho. Ted sedim na monitoru, ozvy tam jsou, ale furt citim, jak ze me trosku tece neco. Klidne bych brala porod, jsem 37+1tt, to uz je ok
ale uvidím, hlavne chci mit jistotu, ze je malej ok.
@kokli2 tak každopádně jsi udělala dobře, ze jsi hned jela. To krvácení není úplně asi ideální.. Může být placenta nízko nebo se odlucovat.. Každopádně by ti měli říct co se děje. Moc držím palečky ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ A dej vědět. Ať jste oba v pořádku.
Tak rodit nebudu prej, ale zustavam na pozorování a jeste mi budou za hodku delat dalsi monitor. Zitra se pak uvidi, co dal. Jestli domu nebo na sal.
Tak tu preventivně zustanu, rano jsem jeste znovu krvacela trochu pri curani, ale je i mozny, ze mam krev v mocovych cestach. V tech porodnich po ni pry stopy nejsou.
Klidne at mi uz vyvolaji porod a mam klid. Tohle je těhotenství ukazkovych neduhů. Mit takove to prvni, tak snad do druheho ani nejdu.
@kokli2 jejda, ty mas teda opravdu to tehotenstvi slozite. Hlavne, ze jste ale v poradku. A je super, ze si vas tam pohlidaji.
me od vcera tvrdne bricho a boli jako na MS a mam prujem
Za chvilku jedu na kontrolu tak jsem zvedava co a jak. Uz bych taky radeji byla v porodnici. Tady ta nejistota me hrozne stve ![]()
@kokli2 kočko drž se.. Hlavně aby jste byli v pořádku. Kdyby bylo něco v nepořádku určitě by to doktoři rychle řešili.. Odpocivej a buď v klidecku.. A ozvi se.. ![]()
Jinak jedu holky na ktg opět zítra.. Tak snad to bude taky o. K a ještě to nějak do toho příštího týdne vydržím.. V podbřišku me taky poboliva. Jako na mences.. Občas.. Už se nám to holky krátí.. Za chviličku budeme mít prcicky vedle sebe. Držte se ![]()
Tak u me nic, vse zamcene. A pristi tyden dalsi kontrola. Pry se to chysta. Tak se mozna dalsi kontroly ani nedockam. Dnes ani malou nemeril, tak nevim jak povyrostla ![]()
Kazdopadne holky drzim nam vsem palecky i na nohach ![]()
Ja uz jsem i pro jakoukoliv formu porodu co nejdriv. Zmenili mi tu program. Z porodnice me predali do ambulantní pece chirurgie, protoze se zjistilo, ze krvacim z rany po tom zanetu. Sice je to divny, ze to mam jen po curani a navic dole a ne vzadu, ale zase je strach, aby se to nezaneslo do pochvy a nezpusobilo zanet. Mit takoveto těhotenství to prvni, tak nad druhym uz ani neuvazuji.
@kokli2 tak to ke opravdu hodně divné. Vždyť by měli něco poznat alespoň z krve. ![]()
@kokli2 a kde v Brně jsi? jestli se můžu zeptat😉jestli teda jsi Brně. Třeba se potkáme když mě chytne porod😊…;.…;;Včera mě chytla bolest do levé strany břicha i zad, jen levá strana, vana nepomohla, ráno průjem a divný tlak v břichu, ale nikam nejedu, zatím se to dá snést, asi se to chystá, pohyby malé fakt už bolí, dnes 39+5tt, byla jsem nervózní ale uklízím pořád si něco dobaluji do tašky do porodnice…asi už hnízdím😀 😀 😀
Já jsem dnes měla první kontrolu v porodnici. 37+4 a odhad 3250g. Asi se nic nechystá zatím
Nic mi k tomu moc neřekla, dělala jen UTZ a za týden mám zase ozvy a vyšetření u svého gynekologa. No už aby byl radši na světě ![]()
@Bonbonka89 byla jsem v Bohunicich, naprosto super pristup. Doktor me vysetroval na porodnim v noci asi 35min na ultrazvuku nez nasel nozicku. Prcek mu je nechtel ukazat a vrazil mi je az pod zebra
ale odhad 2.900g. Vcera i dnes vsichni mili, i na te chirurgii az na to cekani super.
Jinak je fajn, ze se da zajet zadem (i kdyz je tam zakaz vjezdu, pro sanitky a pacienty vjezd povolen) az k budove porodnice a parkovat tam. Cenu maji stejnou jako na parkovišti vpredu, ale tam je brana vecer zavrena a i pres den by pak clovek musel kus pesky.
Uz jsem dojela domu, ale uz behem cekani na te chirurgii jsem pro zmenu pri utirani na papire mela bile hrudky, jak kdyz se odlamuje tvaroh. Bricho mi tvrdne, to ukazaly i vsechny 3 monitory (22:30, 00.10 a 6.20). V pondeli byl cipek tuhy a uzavreny, proste az na zkraceni vsechno bez znamek zmen. Dnes uz polotuhy, kratsi a spravne natocen na porod.
Bricho mi tvrdne furt, ale vystreluje mi to do zad, docela mazec. Malej ma neuroticke pohyby, kdy chvilema je i ten jeho pohyb hodne bolestivy. Uz bych byla rada kdyby mi to vyvolali a byl by fakt klid.