Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hedit Ahojky
my se mame tak vselijak, tak jsem se tesila, jak si budem s malou uzivat vychazek, klidu, slunicka a leda prd. Malej je doma ze skolky a nudi se, tak vymysli blbosti. No narocne to je ![]()
Ale jinak Adelka je zlaticko a peknej jedlik
porad teda kojim. Nastesti prdiky nema. V noci krasne spi, jen jednou se nakoji a spi dal. Takove dite za odmenu.
Uplne me fascinuje jak se po mesici ten clovicek zmenil. Uz to neni miminko ale kus,,zenske" ![]()
My jdeme do poradny az 7.4 a to teda nevim jak to bude. Ale mame jit na rotaviry tak bych to nerada promeskala.
Kazdopadne jsem zvedava kdy to rouskove obdobi skonci ![]()
Tak se opatrujte a hlavne hooodne zdravi a sil ![]()
Ahoj,
Malej je uzasny uzlicek, co spinka hezky papa a roste. Bohuzel zrovna vcera jsme meli krizovy den, kdy po 2 dnech na vigantolu se maly zablokoval a mel desny bolesti bricha. Ze zkusenosti jsem tusila, ze je to vigantol, tak jsem si udelala vylet do lekarny. Koupila jina Dcko a rovnou i kapky na brisko. Vcera se vsechno nakapalo a dnes rano usmevave miminko, ktere prdi jak o zivot. Takze uz se k vigantolu vracet nebudem, nemek ho ani starsi syn, kteremu delal problemy i fenykl, coz dela i Robikovi. Ja si dala po prichodu z porodnice kojici caj s fenyklem a oba jsme malem druhy den posli na bolest bricha.
Co se kojeni tyka, tak je to tak 30%. Koupila jsem si el. odsavacku a snazim se dostat na tech 50% umele a 50% moje, ale jsem rada i za těch 30%. Nemam v planu bych matka, co koji do 5let ditete, ale chtela bych vydrzet aspon s necim nez prejde ve 4mesici i na kase.
My meli dokonce problem s dudlikem, malej zadny nechtel. Ja mela doma od Mam, Nuk a Sauvinex s ruznymi savickami a nic. Paradoxne kamaradka prinesla z lékárny uplne obycejny dudlik, jaky jsme mely i my jako mimina, a maly se chytil. Podudla sice parkrat, pak vyplyvne a usina bez nej, ale trochu ho to uklidni.
Za me je tohle miminko na odměnu a jsem rada ze ho mam. Starsi syn sice nezavre zobak a ja to nedam asi 3 mesice s ním, ale strasne pomaha, uz i prebalil a je do maleho zamilovanej.
@kokli2 ahojky. No přesně jak píšeš. Ten vagantol je pěkné svinstvo. Malá ma přesně to samé. Takže dneska jsme taky koupili jiné kapičky. A přidávám taky espumisan do mlicka. a je to o moc lepší.. Prdi akorát to umělé mleko ji zablokovalo kakani.. Po mateřském zase kakala a teď musím někdy použít i rourku..
Jinak holky Terezka váží 4620g a máme 57 cm.. No a za 14 dní očkování.. Mám z toho obavu.. Ze budou horečky. Už si nepamatuju jak to bylo u syna..
Ahojky zdravím vás, tak my vážíme skoro 4 kg, 55cm plně kojím párkrát jsem večer dala pár ml umělého, ale zatím mám svoje, jinak vigantol mám a problém nám nedělá asi zatím, spíš má prdíky když sním něco co jí nesedí, třeba po rajské mi plakala celý den a ani kapky na bříško nezabírali, už mám za sebou teploty 39 zánět prsou, moučnivku, ale už jsme se ustálili😉už jen čekám kdy mi začnou padat vlasy, zůstalo mi po porodu 9 kg, ale jelikož kojím tak jím normálně..dieta nehrozí, měli jsme jít teď k dr na kontrolu, ale kvůli koroně to má jen pro akutní, a to samé bílý dům ortopedie, taky zavřeno, ale jsme vklidu, přibilráme na váze, hlavičku mi už drži nahoře dost dlouho když je na bříšku, je to čiperka. teď šiju roušky
. jinak co se týče kojení..bylo to velmi těžký období, chtěla jsem to mnohokrát vzdát že to nedám, ale přečkali jsme ho, ale to už by byla samostatná kapitola
Tak tohle období nějak přečkejte ve zdraví a držte se ![]()
Holky co dáváte za umělé mleko? Ja ještě nenatrefila na nic co by mslej úplně sedlo.
Ja mam klasicky Nutrilon 1, ten nam davali i v porodnici a doktorka rikala, ze jsou ta umela dost podobna, ale jestli je maly ok, at davam dal nutrilon, hlavně moc nemenit. Snazim se skrz odsavacku trochu zvysit mnozstvi mleka, ale nehrotim to. Prospivat prospiva a to je hlavni.
Malej taky hezky pase konicky, otaci se mi na zadech z leva do prava a smejdi ocima neustale kolem sebe. Na kontrolu a ockovani je objednanej 9.4. a doktorka ma pro tyhle prcky vyhranene hodiny, navic to dela tak, aby jsme se tam s nikym nepotkali.
Malej uz mel zanet v oku, prvne v pravem a to jsme rozehnali volne prodejnyma kapkama z detske nemocnice, ale po 4dnech se mu udelal v pravem a tam uz nastoupily klasicke antibioticke kapky a za 2 dny ok. Ale preventivne jsem kapala 5dni.
Jj. S ocickama jsme měli taky problém. První klasické kapky jak pisesa pak nás do levého taky ty antibioticke neminuly..ale někdy když hodně pláče tak ho ma pořád takové víc ospalkove.. Jinak ja mám taky nutrilon.. Ale mám koupenou i beba.. Pac malá se mi nemůže po tom nutrilonu vykakat.. Je taková zacpana chuderka. A pak pláče. Jinak naše doktorka ma taky pro miminka vyhrazeny ranní hodiny, kdy je tam vše vydesinfikovano, čerstvé.. Zítra nás čeká kontrola kyčlí. Tak snad tam nebude plno jiných lidí. Tam se to prý bude řešit na místě.. Tak mi to doktor napsal do zprávy, když jsem se chtěla objednat. To se mi zdá teda ujeté..
@Hedit my byli na kyčlích hned den po propuštění z porodnice, když už jsme se jeli ukázat pediatričce. Vzali nás v dětské nemocnici i bez rodného listu na to provizorní rodné číslo z Bohunic. Příště jdeme až 28.4. na kontrolu, ale poprvý měl všechno OK.
Já taky byla na kyčlích hned v porodnici, moje dětská dr to zavřela, má to jen pro akutní a po telefonické konzultaci, já jsem teda ráda, protože nikam bych teď nechodila, mám z toho respekt, jinak na 1.kontrolách jsme byli a vše bylo oka, málá prospívá, tak se nikam neženu, tak nevím. musím dr ještě zavolat co a jak s očkováním, nevím jak se to teď bude řešit, jste mě docela zaskočili že vaše dr ordinují v tomto období
Holky tak hlasim zjisteni - 3 dny na kapkach bioGaia a jinem Dcku a malej je dokonale spokojene miminko, co prdi jak o zavod a nic ho neboli. Vzhledem k tomu, ze vic davam nutrilon nez kojim a on mel kazdou chvili hlad, tak jsem na doporuceni zacla pridavat o jednu odmerku nutrilonu do vody vic a svete div se, malej ji min casto stejne množství a je spokojeny.
Ahoj holky, jak se mate v teto korona dobe? Ja uz se strasne tesim az vyrazim s detma normalne na vychazku
ted chodime jen okolo bloku a vencime psa. Nebo jdeme na zahradu. Starsi syn se uz tesi do skolky, nemam kvuli Adelce na nej tolik casu
Holky budete ockovat rotaviry? Malou to ceka ted v pondeli, tak uz se modlim, at nema zadnou reakci.
Tak pekne dny preju ![]()
@stihacka taky chodíme kolem bloku na procházky, pak zahrada a jinak doma😉my se doktorkou na očkování domluvili až na květen😉taky hezký dny přeji😉
My chodiem k rybniku nebo vedle do mesta po cyklostezce. Nachodime cca 7tis kroku za 2 hodiny. Jinak doma na dvorku a z toho starsiho mi brzo svihne, jak moc maji skoly a on je uz otravenej.
Jdeme zitra na 6ti tydenni prohlidku a rotaviry dame. Starsi je ma a byl v pohode, neter je nedostala a od nastupu do skolky uz byla nekolikrat v nemocnici i na kapackach pro prubeh rotavirove infekce. Doktorka naposled rikala, ze kdyz je zdravy a nikam nechodime, tak nema cenu odkladat. Navic rotaviry se daji ockovat jen v urcity obdobi a nechci to prosvihnout.
Tak v 6tydnech ma 4.780g a 55cm
hezky roste, rotateq spapal. Pristi ockovani i s tim povinnym a prevenarem 30.4.
Ahoj holky, tak jak mimísci rostou?
Tobík bude mít ve středu 4 měsíce, má cca 7 kilo a 67 cm. Je to hrozný, jak to uteklo a jak už je z miminka velkej kluk
Zatím se snažím plně kojit, ale přijde mi, že mléka už není dost, tak občas dám UM, ale moc to nechce. Chci se s MUDr poradit ohledně příkrmů. Jinak je zlatej, v noci spinká, probudí se na rychlý nakojení cca každé 3 hodiny. Ve dne je vzhůru 2 hodiny, pak si schrupne a pořád dokola. Ve 3m se začal přetáčet na břicho, tak máme veselo, nechce být vůbec na zádech a nejradši už by lezl
![]()