TP ÚNOR 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
443
16.12.19 10:18

Ahoj maminky, tak jsem dnes byla na kontrole a Adelka ma uz 1500g :D vse v poradku a 1.1 nastupuju na materskou. To nam ten novej rok krasne zacne :) od zitrka uz nebudu na neschopence, jeste si chci vybrat dovcu co mi zbyla. Takze pres svatky muzu normalne fungovat bez vychazek. Coz je super. Obcas mi teda dot ztvrdne bricho, ale pry je to v tomto tydnu v poradku :think:
Tak at se nam vsem dari :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
16.12.19 11:43

@stihacka juuu paráda.. Naše Terezka měla 1490 g už minulý týden v pondělí.. :palec: taky mám problém s tím tvrdnutim, ale když to cítím tak si prostě lehnu. A hotovo.. Tak mě ty vánoce bez vycházek nevyjdou. Marodim až do konce prosince.. Ale to už nějak prostě doklepu. ;) holky opatrujte se.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
20.12.19 12:34

Ahoj holky, tak my jsme dnes byli na kontrolním měření a v 30+5 tt má malý 1770 g. Prý trochu větší než průměr, ale vše v pořádku :*
Cítím se dobře, mám se prý šetřit, nepřehánět to s vánočním úklidem a mytím oken… Tak jsem panu doktorovi radši neříkala, že nás tohle čeká nejspíš za měsíc v novém domě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
22.12.19 09:46

Holky, tak dnes se mi stalo poprvé to, na co si z prvního těhotenství pamatuju dobře jako nepříjemnou věc. Malej je evidentně otočen nohama nahoru a zarejva se mi šlapičkama pod žebra. Kopání mi nevadilo, aspoň vím, že tam je vše OK, ale mám ráda svy žebra a plíce. A když začal už teď, tak si to fakt užiju.
Vím, že mimule mi doktorka říkala, že to souvisí s tím, že mám malý bříško (první těhotenství jsem nabrala 6kg)a on se tam skládal všelijak, ale asi bych měla radši o kilo víc než nožku v plicích.

Musím se zítra na ultrazvuku pořádně kouknout, co s ním a zkusit ho namotivovat, aby mě ošahával radši močák jak kopal žeber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
22.12.19 18:21

Ahojky :) Tak Vam vsem preji krasne Vanoce :andel: at se tem nasim malickym milackum dari :)

@kokli2 me zase mala utlacuje mocak, takze co chvilka jsem skoro pocurana. Bojim se i kychnout :D tak to si moc nevyberes :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
23.12.19 13:15

Tak mám za sebou dnes krev, velký ultrazvuk i poradnu. Malý má kolem 1650g, velikostně odpovídá, má se čile k světu a prozměnu leží naštorct zleva doprava páteři k břichu. Je to ale stydlín, minule si přes obličej křížil ruce a dneska na nás vystrkoval zadek a záda, takže fotka zase nic. Ale aspoň ho viděl malej na ultrazvuku a furt teda tvrdí, že nevi jestli to bude brácha nebo mám v sobě vetřelce (to jsou ty filmy s tatínkem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
24.12.19 12:01

Ahoj holky. Já jdu do poradny ještě i mezi sbateckama.. 27.12. Tak jsem zvědavá jak Terezka vyrostla. Pac kope jako fotbalistka :lol: přeju Vám nádherné prožití svátků vánočních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.1.20 18:10

Zdravim v novem roce 😀
Jake jste meli holky vanoce?
My letos v poklidu, hlavne s rodinou.
Dnes jsem byla na velkem utz. Jsem 33tt a mala uz ma pres 2kila. Pry to nebude malinke miminko. No tak jsem zvedava :) syn ve stejnem tydnu vazil necelych 1900g. A narodil se jako 4kilovej. Tak opozdene preji krasnej novej rok :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
2.1.20 19:00

@stihacka ahojky.. Tak to je super. mám radost. My už měly 2 kg minulý týden v pátek. Jsem byla na kontrole.. Terezka bude taky asi velká holka. Jinak jsem měla opět zánět mocaku. A zase antibiotika.. Ale dneska jsem už o. K. A opět kontrola 6.1. Teď už musím chodit častěji..

Jinak holky porizujete monitor dechu? Já pořád přemýšlím.. Nevím jak moc je to důležité. U prvního syna jsem jej neměla.. Tak opravdu nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.1.20 19:17

@Hedit ahooj, teda to budou velke holky :) to musis chodit na kontroly kvuli tomu zanetu casteji? Me doktor pozval az za mesic. Jinak ano, monitor dechu porizuji stopro. Na syna jsem ho mela a byla jsem klidnejsi. Prave premyslim nad odsavackou mleka, zda poridit predem nebo az v prubehu :think: jinak bych rada malou nosila obcas v satku, tak ted vybiram jeste satek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
3.1.20 08:58

Ahoj, nas malej mel minuly v pondeli 1650g :) Byla jsem v nemocnici na operaci s akutnim zanetem, tak mi delali denne kontrolu na ultrazvuku a srdecni ozvy. Za me letosni svatky plne bolesti az do okamziku, kdy me konecne osetrili na chirurgii. Pak to melo rychly spad zakončeny narkozou a ted uz dobry. Uz jen prevazy.

Ja chodim na kontrolu kvuli cipku ted uz co 14dni, je stabilizovaný kolem 2cm, tak nemusim kazdy tyden. Ale i kdyby, hlavne ze vim, ze je maly ok.
Jinak je to docela divoch, o jeho pohyblivosti nemůže byt pochyb, obcas mam pocit, ze tam dela kotrmelce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
3.1.20 19:28

@stihacka a myslíš, že koupit použity je blbost? Nebo by jsi volalila raději nový. Ja na to koukala a jsou i monitoru na inzerátech ještě některé i v záruce.. Tak by to mělo být o. K… Jinak já mám zase odsávačku. Elektrickou. Pac já měla poprvé s tím šílené problémy.. Tak jsem to už pojistila.. Mám ji taky použitou. A myslím že to bude o. K… @kokli2 a s čím jsi byla na operaci? A hlavně že mimisek je v pořádku.. Jinak já chodím na kontroly co tři týdny. Akorát teď kvůli tomu zánětu to bylo častěji…

Holky začínám se bát i porodu… No ale nějak jít ven musí.. To je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
3.1.20 20:53

@Hedit no ja prave nevim, cetla jsem, ze kdyz s tim monitorem nekdo spatne zachazi tak muze blbnou. Ja asi koupim novy, ted bych jeste rada nakoupila zasobu plen. No koukam, ze toho jeste hodne nemam :think:

@kokli2 tak hlavne, ze jste v poradku :pankac:

Ja se asi ani porodu nebojim, spis me desi ta cesta do porodnice. Nemam rada, kdyz si to nemuzu naplanovat predem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
3.1.20 21:56

@Hedit monitor dechu jsem řešila na jiné diskuzi a skoro všichni mi tam psali, že mají použitý a je to ok. Nakonec jsem sehnala použitý Babysense za 800 Kč a paní k němu přidala i certifikát, že ho nechávala v září 2019 překontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
3.1.20 23:41

Ha asi taky zvolím variantu toho staršího.. Vyzvednu si ho osobně. Je na něj dooonce záruka ještě do května 2021.. A pan ho prodává za 1500 Kč.. Tak snad to bude o. K. Mají ho po jednom dítěti a prý ho neprenaseli.. Tak snad… Jinak celkem už připravena jsem… Jen oprat tu hromadu haderek pro terezku.. To bude pro mě nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí