TP ÚNOR 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1193
4.11.19 09:22

Holcinky tak jak se vám daří? Jak to všechno zvládáte?

Pořídila jsem si už i elektronickou odsávačku. Měla jsem poprvé problém rozjezd laktaci. Tak jsem připravena..

Jinak je mi docela fajn. Akorát už ty procházky musím jen pomaličku. Bříško tvrdne..

Tak doufám, že jste všechny o. K… Když písnete, budu ráda ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.11.19 13:58

@Hedit ahojky, u nas vse v poradku. Mala krasne kope :lol: obcas mi taky tvrdne bricho, tak musim vzdy zvolnit. Zitra jsem presne 24tt. Tak se mi ulevilo, ted uz kdyby neco tak by to dopadlo snad dobre.
Doktor mi napsal uz ty vychazky na 6hodin, tak muzu konecne na delsi vylet :) Syn mel ted o vikendu asi strevni chripku tak se modlim at to nechytim taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
4.11.19 17:09

@Hedit Ahojky, zase trochu povyrostlo bříško (dnes jsem 24+1). Malý měl od čtvrtka do včera nějaký kopací útlum, cítím ho tak nějak jinak jakoby vevnitř, tak se tam asi různě točí.
Jinak už mám spoustu oblečení, objednaný set do postýlky, ve středu se mám jet podívat na kočárek a autosedačku.
Měla jsem to v plánu později, ale říkám si, že za chvíli budou Vánoce a v lednu už bych to chtěla tak nějak mít pohromadě a hnízdit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
4.11.19 17:23

Ahoj, sice stale lezim, ale uz jsem dobrala oboje antibiotika a po minulem tydnu, kdy sice doslo ke zlepseni u cipku, nic nenechavam nahode a radsi furt lezim. Aby tam broucek vydrzel co nejdyl, aspon do konce ledna by bylo fajn. Zitra me čeká test na cukrovku a pak kazdotydenni kontrola. Mam test donluvenej na novy klinice, takze si tam budu hezky lezet v klimatizovane místnosti a bud poslouchat audioknihu nebo pracovat pres notas.
Doufam, ze zitra zase dopadne kontrola dobře a cipek bude aspon tak dlouhej jako minuly tyden. To jsem konečně i zjistila, ze to bude zase kluk, ale i presto, ze jsme oba s manželem strasne chteli holku, kluk je taky fajn a hlavne, aby to dopadlo vsechno dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.11.19 19:17

Holky asi blba otazka ale ten cipek se da zkontrolovat normalne pres ultrazvuk? Nebo jen,,spodem". Me tohle nikdy nezajimalo, ale ted si rikam co by kdyby :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
4.11.19 19:42

@stihacka meri mi to vzdy tim ultrazvukem zespodu, takovy ten, jak zavádí spodem. Merila mi ho kazdou mesicni kontrolu, ted po problemech kazdy tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.11.19 21:55

@kokli2 diky, tak to me ho delal naposledy v cca 12 tydnu. Ted jen pres bricho. Tak se asi doktora zeptam. Obcas mi dost tvrdne bricho. Tak radeji at neco nezanedbam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
5.11.19 09:36

@stihacka u mě to zase zkouší rukou.. Vždy se musím svléknout a říká, že čípek je o. K a pak mi dělá ultrazvuk přes břicho.. Tak snad je natolik zkušený že to v pohodě pozná. Teď jsem si na chvilku sedla. A malá po včerejším klidném dní, dneska skotaci to je mazec.. Každou chvíli je otocena jinak. Když poslouchám srdíčko, každý den ji hledám :lol: mají v bříšku dětičky ještě dost místa. Tak skotaci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
5.11.19 14:07

Tak jsem byla na te cukrovce dnes a byl to sakra rozdil nez pred 9lety v prvnim těhotenství. Tehdy jsem vypila rozpustenou glukozu v ciste vode a navalovalo se mi hned po prvnim loknuti, pak 2h sezeni v cekarne a odber. Dnes jsem byla na spevializovane klinice, byly jsme tam 4 na 6.30, vzaly krev a podle vysledku zhodnotili, zda muzem test podstoupit. Mohly jsme si vybrat prichut - pomeranc, visen a limetka. Chutnalo to jak silna stava. Po 1 a 2 hodinach odber krve. Jinak ja jsem lezela a spala napul se sluchátky s audioknihou. Mely jsme kazda lehatko s polstari a dekou.

Pak jsem byla na kontrole s tim cipkem a uz jsem na 3,3cm :dance: Klidovy rezim zustal, ale uz nemusí byt tak prisny, tak muzu treba i dat nadobi do mycky nebo povesit pradlo. Doted jsem si max napoustela vodu na piti, jinak furt lezeni. Sice je dnes krasnej cipek, ale nic se nema podcenovat a radsi se budu i nadale hezky opatrovat, jen at tam prcek vydrží co nejdyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
5.11.19 17:27

@kokli2 No tak to je pohodička s tím testem na cukrovku. To u nás mě čeká místnost s jednou židlí a potom sezení v čekárně na tvrdé lavici s ostatníma lidma. Už teď se toho děsím, protože celkově mi už odmala nedělají dobře odběry, natož někde sedět nalačno tři hodiny a nechat se píchat třikrát :? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
5.11.19 20:26

@kokli2 tak to jsi mela super s tim testem. Taky bych to tak chtela :D
Me to ceka ve ctvrtek a uz vidim ty zidle v cekarne. No nechce se mi, to brani krve fakt nemusim.

Holky musim si postezovat. Uz si prijdu jak balon. Uz mi vadi i kdyz si mam zavazat boty. Tezko se mi dycha :zed:
A pali me zaha. Teda kdyz jsem cekala syna tak to byla uplna pohodicka. :)
Mala se ma cile k svetu, kope jak fotbalistka :D hlavne do mocaku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
6.11.19 07:58

Jj.. To u nás taky takový komfort mít nebudu. Ale jsem šťastná, že nemusím na tu polikliniku a ten test mi udělají u gynekologa.. Já jdu holky až 18. 11. To budu mít asi z vás poslední..

Jinak prcek taky pěkně rádi.. Já mám teda problém s tou stydkou sponou.. K večeru někdy už odpoledne bolí a bolí.. Je to fakt nepříjemný.. Asi na to v podstatě nic moc není. Takže budu muset vydržet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
6.11.19 10:40

@Hedit mě v prvním těhotenství někdy v osmém měsíci bolela taky a pak jednou při sednutí se ozvalo divné křupnutí. lekla jsem se a jela do nemocnice. řekli mi, že zbytečně panikařím, že se jen povolily vazy a proto to tak křuplo. Já ale měla pocit podle zvuku, že min. rupla :-D Nic se s tím dělat nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
10.11.19 13:18

Tak jsem si včera pořídila pro prcka kočárek. Po zkušenostech z prvního těhotenství jsem nyní už nekupovala nový, ale koupila jsem od paní z vesnice kousek od nás. Kočárek vypadá jak nový, má sice trošku poškrábaný kolečka, ale to by se poškrábalo za chvíli stejně. Jinak byste na něm nepoznali, že není novej. Je to skladná a lehká trojkombinace Cam Dinamico, kdy sporťák lze složit v jednom kuse do kufru a skoro nic nezabere. Oblečení mám po prvním dítěti, postýlku ještě po nás a dostala jsem i od holek spoustu věcí po jejich dětech, kombinaci Přebalovací pult/vanička jsem pořídila taky na bazárku za 500,–. Teď už jen zásoby plínek, vlhčených ubrousků a nějaký ten nutrilon pro případ krize. Vlastně jsme už nachystaní, ale prcek má ještě čas a pěkně by měl teď ještě chvíli relaxovat u mě v bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
10.11.19 15:36

@kokli2 Taky už mám kočárek. Od jedné paní po dvou dětech, ale používaný pár měsíců. Vypadá opravdu jako nový a dvojkombinace s autosedačkou maxi cosi mě vyšla na 6000 Kč, takže jsem spokojená. Postýlku a košík máme taky ještě po nás, akorát mi chybí přebalovák z těch větších věcí. A jinak kosmetiku a různé „doplňky“ pro mimi a sebe budu řešit asi v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí