Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky všem vám přeji krásné zdravé miminko a rychlý porod ![]()
Mám syna TP 2010 tak rychle to uteklo… ![]()
@Hedit jednohlasne jsme se shodli na Adelce 😀 prvni syn je Honzik. Tak at to k sobe trochu jde
jo a kdyby to byl nahodou kluk tak vubec nevim. Ale snad pindik nedoroste, uz mam nakupni horecku takze by mel chudak holcici obleceni ![]()
No my máme zatím Bartoloměj
Vymyslel přítel, protože je milovník Simpsonů
Jinak se zatím neshodujeme a myslím, že si na toho Bártíka zvykneme 🙂 Pro holku máme Beáta, to jsme se shodli.
@stihacka Adélka je taky pěkně jméno.. A Honzík toho má svagrova, 16 měsíčního. Taky krásně. @Zuz90 no a Bartoloměj, to abych řekla pravdu není to klasické, a já bych ho nedala, ale proč ne, když se líbí
no a Beatka je super. Taky..
Já holky mám Terezu, Kláru Markétu nebo Karolína nebo Nela.. Máme Petrika. Takže taky bych nechtěla k němu žádnou divocinu
ale fakt co mě ještě napadne, vůbec nevím. A kdyby i nám nakonec dorostl pindik tak asi Matyáš… Je to těžké s těma jména.
![]()
Me by se libila jeste Julie nebo Stella. Ale Adelka vyhrala. Holky uz se tesite na porod?
Ja uz jsem uplne zapomnela jaky to bylo. Ted koukam na ty Male lasky a docela se i tesim ![]()
@Hedit Matyáše máme když tak v záloze, ale přijde mi že teď to dává každý, hlavně u nás v okolí… Bart bude zaručeně jeden ![]()
Porodu se zatím nebojím, ale to asi časem přijde, jak se to bude blížit. Bude to poprvé, takže nevím do čeho jdu ani jestli se nějak připravovat… Pořád si říkám, že stejně nějak porodit musím 🙂
Holky já teda se porodu bála poprvé a i teď. Poprvé to dopadlo císařem po dvou vyvolavackach.. A asi i proto na to nevzpomínám dobře.. Malý měl 4500g a ještě byl omotany pupeční šňůrou. Vůbec nešel ven.. No a jak začaly slabnout ozvy, už mě vezli na sál.. Pro mě to bylo šílený.. Nechci nikoho strašit. Ale tohle byla má zkušenost. A jinak jelikož to je a příští rok bude 10 let tak mi můj gynekolog, doporučil opět císaře.. Takže u mě to dopadne asi plánovaným porodem na sále.. A proto jsem klidná. A nestresuju se.. Bolest člověk přízíva asi ještě 3 týdny po porodu, ale pro mě je to lepší.. Hlavně kvůli psychice.
Jinak na Malé lásky koukám taky. A fakt obdivuji všechny holky, které to zmakly bez tlumicich prostředků. Opravdu obdivuju. Já jsem asi srab nebo špatná první zkušenost, nevím.. Ale z porodu jsem měla vždy noční můry..
Už tu máme jednu skupinu na únor
jinak mám termín 22.2.2020,pohyby cítím už velmi jasně, je to naše páté a doufám že poslední dítko. ![]()
@Crystal87 opravdu? Já jsem ji právě nenašla tak jsem ji založila.. Páté dítě?! No tak to je mazec, ale moc gratuluju. Termínek máme úplně nastejno ![]()
@Vesničanka1 moc moc gratuluju. Každé mimisko je zázrak. A víš co to bude?
Holky jsem už po kontrole. Dneska jsem byla na gynekologii.. Pohyby necítím pac je otočné ruckama a nozkama k páteří. Tak bomba.. Točí se tam jak maková panenka ![]()
@Hedit píše:
@Vesničanka1 moc moc gratuluju. Každé mimisko je zázrak. A víš co to bude?Holky jsem už po kontrole. Dneska jsem byla na gynekologii.. Pohyby necítím pac je otočné ruckama a nozkama k páteří. Tak bomba.. Točí se tam jak maková panenka
Já to cítila také jsem ho měla otočené dovnitř. Ted od soboty se mele neskutečně. Dalsi kontrolu mam 10.10 tak se snad konečně dozvíme pohlaví a také mam vcestnou placentu tak doufám že se hnula.
Ahoj všem. My máme termín 12.2 pravděpodobně druhá holčička. První má ted cca 2,5 roku, takže budou od sebe bez 2 měsíců 3 roky. Příští týden máme ultrazvuk tak už to snad budeme vědět určitě. Pohyby taky zatím cítím tak 2-3dny většinou jen chvilku večer, ale už docela kopance.
@Crystal87 jj. Já měla od začátku těhotenství pořád nějaké problémy. Ležela jsem i v nemocnici. Kvůli masivnímu krvácení.. Ale princezna to zatím všechno ustala bravurně. A placentu jsem měla také velice nízko.. Ale snad se posunuje už trochu vzhůru.. A konečně máme dovolený i styk.. To bude mít manžel radost
@JancaS84 to je super.. Taky jsem chtěla děti takhle nějak od sebe.. Ale nedařilo se nám 8 let. A to nám nezjistili doktoři v podstatě nic. Já budu mít děti od sebe 10 let.. Ale já mám bráchu o 22 let mladšího a vycházíme spolu perfektně. Tak si myslím, že si i moje děti k sobě cestičku najdou..
@Vesničanka1 to jsou krásné jména. Kuba se mi taky moc líbí. Ale už máme v rodině 2 tak jsem to zamítla. A taky se mi spíš líbí klasické jména. Ale když už jsou vypotrebovane, musím sáhnout i jinde. Hlavně když se mi budou líbit.