Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My jmena ještě nemáme. Az podle pohlaví začnu vybírat. U nás tedy na česka nejsme.Ani v ČR nežijeme. Kdyz to bude kluk bude to sakra těžké něco vybrat když už máme tři kousky, u holky to bude lehčí tu máme jen jednu
.
@Crystal87 a jaké máte jména děti. Jestli se můžu zeptat.. Je krásné mít hodně děti.. Samozřejmě když to rodiče zvládají. Jak psychicky tak i finančně.. To je jasný
![]()
@Hedit píše:Žádné extra exotické
@Crystal87 a jaké máte jména děti. Jestli se můžu zeptat.. Je krásné mít hodně děti.. Samozřejmě když to rodiče zvládají. Jak psychicky tak i finančně.. To je jasný![]()
@Crystal87 no to jsou ale krásně jména.. Ty se mi líbí.. Ale hlavně když jsou děcka zdravé. To je jasný.. A kde žiješ? Jestli to není tajemství. A jak to tam je s mateřskou. Docela by mě to zajímalo. Ale kdyby jsi o tom psát nechtěla, nic se samozřejmě neděje 😊 ![]()
@Hedit píše:
@Crystal87 no to jsou ale krásně jména.. Ty se mi líbí.. Ale hlavně když jsou děcka zdravé. To je jasný.. A kde žiješ? Jestli to není tajemství. A jak to tam je s mateřskou. Docela by mě to zajímalo. Ale kdyby jsi o tom psát nechtěla, nic se samozřejmě neděje 😊
V Německu…manžel tu roky pracoval a pak už to bylo na houby tak jsme odešli za ním…budu mít jen základ protože jsem tu nepracovala takže na rok rodicak 300 euro plus přes 200 přídavky a pak do tří let po rodicaku familiengeld(ale ten není v celém státě, jen u nás v Bavorsku myslím) a to netuším kolik je 200 nebo 250 myslím…a přídavky ty jsou do 18 nebo dokud ditko studuje.
@Hedit píše:
@Crystal87 no to jsou ale krásně jména.. Ty se mi líbí.. Ale hlavně když jsou děcka zdravé. To je jasný.. A kde žiješ? Jestli to není tajemství. A jak to tam je s mateřskou. Docela by mě to zajímalo. Ale kdyby jsi o tom psát nechtěla, nic se samozřejmě neděje 😊
A jinak ano zdraví je nejdůležitější. Ja měla všechny děti bez problémů až teď. Nejdriv loni na podzim zamlkle a pak letos v únoru mimoděložní. Tohle těhotenství na začátku šok, byla to dvojčátka ale v 9 tt jedno odešlo. Takze jsem ráda že to jedno se drží a snad bude vše v pořádku.
@Crystal87 tak ono to je finančně docela o. K.. Když to porovnám že sebou, kdy jdu na mateřskou jako OSVČ dostanu asi 3000 Kč na měsíc. Takže tohle je šílené a ubohé v tom našem státu. Na druhou stranu, kdybych nepodnikala, nikdy bych si nemohla dovolit jít na IVF, z kterého je tohle těhotenství.. Byla jsem 5× na transferu a až na po páté se to podařilo. A k tomu vlastně 2 stimulace ivf. Takže celkově jsme na klinice mohli nechat 150 tisíc. Což z platu v ČR jako zaměstnanec by bylo nemyslitelné.. A taky jsem čekala v únoru dvojčátka ale postupně to jedno po druhém vzdalo. A v 9 tt to skončilo revizi dělohy. Což na psychice samozřejmě nepřidá. Ale člověk to prostě nesmí vzdát a bojovat dal.. To Bavorsko musí být nádherné. Až ti to závidím. Samozřejmě v dobrém
a mít takhle velkou rodinu taky. Vždy jsem chtěla aspoň 3 děti. Ale vzhledem k mému věku to třetí nevím nevím.. Už si to asi nelajznu. Uvidím.
@Crystal87 a držím palečky aby to byla holčička
ať se vám ten poměr v rodině aspoň trochu srovná
ale je to vlastně jedno. Hlavně ať je děťátko zdravé.
@Hedit píše:
@Crystal87 tak ono to je finančně docela o. K.. Když to porovnám že sebou, kdy jdu na mateřskou jako OSVČ dostanu asi 3000 Kč na měsíc. Takže tohle je šílené a ubohé v tom našem státu. Na druhou stranu, kdybych nepodnikala, nikdy bych si nemohla dovolit jít na IVF, z kterého je tohle těhotenství.. Byla jsem 5× na transferu a až na po páté se to podařilo. A k tomu vlastně 2 stimulace ivf. Takže celkově jsme na klinice mohli nechat 150 tisíc. Což z platu v ČR jako zaměstnanec by bylo nemyslitelné.. A taky jsem čekala v únoru dvojčátka ale postupně to jedno po druhém vzdalo. A v 9 tt to skončilo revizi dělohy. Což na psychice samozřejmě nepřidá. Ale člověk to prostě nesmí vzdát a bojovat dal.. To Bavorsko musí být nádherné. Až ti to závidím. Samozřejmě v dobréma mít takhle velkou rodinu taky. Vždy jsem chtěla aspoň 3 děti. Ale vzhledem k mému věku to třetí nevím nevím.. Už si to asi nelajznu. Uvidím.
To mě mrzí také sis zažila svoje.Ta cena je šílená:(no a v ČR to je taky nic moc.Ono sice my bereme jako že hezké peníze ale zase ceny jsou tu o něčem jiném no.
@Hedit píše:
@Crystal87 a držím palečky aby to byla holčičkaať se vám ten poměr v rodině aspoň trochu srovná
ale je to vlastně jedno. Hlavně ať je děťátko zdravé.
Děkuji no mně je to jedno ale dcera chce ségru
Jako určitě by to bylo praktičtější ale hlavně ať je zdravé. ![]()
@Crystal87 jasný. Zdravíčko je nejdůležitější.
to je jasný. Jinak vyšetření v Německu je asi úplně stejný jako u nás, vid? Myslím v těhotenství. Screening a podobně.. Co mi včera můj gynekolog říkal tak u nás se opět příští rok zdraží. Teda pojišťovny to nebudou proplacet tolik jako letos. Je to mazec.. Všude se snaží vyjít vstříc aby se rodilo více dětí ale ve finále je to všechno dražší a dražší.. Ale s tím my obyčejní lidé, nenadelame vůbec nic. ![]()
@Hedit píše:
@Crystal87 jasný. Zdravíčko je nejdůležitější.to je jasný. Jinak vyšetření v Německu je asi úplně stejný jako u nás, vid? Myslím v těhotenství. Screening a podobně.. Co mi včera můj gynekolog říkal tak u nás se opět příští rok zdraží. Teda pojišťovny to nebudou proplacet tolik jako letos. Je to mazec.. Všude se snaží vyjít vstříc aby se rodilo více dětí ale ve finále je to všechno dražší a dražší.. Ale s tím my obyčejní lidé, nenadelame vůbec nic.
No platí se tu víc screening 200€,platí se ke konci i ten streptokok asi 35€…i toxoplazmóza se platí…jinak vyšetření asi podle lékaře…můj se třeba ve mě nehrabe každou kontrolu.Coz jsem ráda. Take je tu možnost nějaké hebamme před a po porodu tu hradí pojišťovna ale tu já nemám no když už čekám páté. Dela akupunkturu a po porodu chodí domu a pomáhá s miminkem.Je to hrozne já to trochu sleduji a četla jsem jak je v ČR nízká porodnost ale nedivím se.Nas třeba školka i s jídlem vyjde na 250€ měsíčně ale teď 100€ přispívá měsíčně stát. A je možnost zbytek že proplati úřad. Tady ta Rodinná politika je fajn ale také jsme už narazili na problém, kde to moc vyřešené není. Byla jsem s malou v nemocnici. Chlap teda musel zůstat doma s klukama.No musel placat dovolenou. Kdyby to vzal přes pojišťovnu tak mu dají jen 60% platu a to bychom nevyšli. A nějaká jiná možnost paragraf nebo tak snad ani není bohužel:( To je asi taky jediné co mi tu zatím vadí. Mit tu rodinu která pohlídá v nouzi by se hodilo no. Proto doufám že bude vše v pořádku a v porodnici budu jen chvíli ať na to nepadne celá roční dovolená…
Jo a třeba v našem městě je hrozně těžké skoro nemožné sehnat bydlení. Ceny vysoké a bydlení málo. Meli jsme velký byt no přes rok jsme hledali dům a přes měsíc tedy bydlíme v domku ale hodně práce tady. Museli jsme udělat zdi, podlahy nové s čeká nás koupelna a topení..no snad to zvládneme to porodu
@Crystal87 ano je to těžké jak člověk omarodi. A kor když je to zivitel rodiny.. To je jasný.. A teda smekám.. Není to jednoduché nikde si myslím pořídit dům.. A kor ještě s tolikati hladovyma krkama. Jste šikovní moc.
![]()
Holky muzu si u vas postezovat?
Uz od pondeli prechazim chripku a tak jsem si dnes vzala v praci volno, ze se aspon dnes vylezim. Bohuzel pracuju u,,soukromniku" a tak mi hned psali, ze to nejde abych si zustala doma. Pritom ja sotva ted lezu. Stojim v praci celej den na nohach, jim za pochodu a vubec se nezastavim. Tak me to docela nastvalo. Uz me i delsi dobu poboliva v podbrisku. Tak mam stochuti se hodit marod
uz jsme o jedno mimco prisli tak bych nerada aby se neco pokazilo. Diky za vyslechnuti ![]()
@stihacka Zlatko tak si myslím, že není co řešit. Miminko je přece nejdůležitější a hlavně Tvoje zdraví. Neblazdni.. Já pracovala jako OSVČ. Měla jsem krásné peníze ale musela jsem s tím skončit už před víc jak měsícem, abych neorozila mimčo.. Neblazdni.. Jdi marodit.. Já teď doma jsem za 3500 Kč měsíčně.. A taky to nějak dáváme.. Musí se postarat o manžel. Prostě nedá se. Jdi marodit.