Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@aria11 Ťukání jsem cítila sama od sebe, poprvé když jsem seděla v práci a teď většinou ráno nebo večer když ležím. Právě až dnes ráno jsem to poprvé cítila i na pohmat. Jinak to bylo vždy jen vevnitř a rukou jsem nic necítila. Přítel si vždy večer dá hlavu na břicho a čeká kopanec, ale prckovi se nechce ![]()
Tak koukám, že tady ve skupince je převaha holek. V okolí máme skoro samé kluky až to vypadalo, že se snad holky nerodí ![]()
@kokli2 píše:
Ja citim pohyby, kdyz v klidu lezim i bez ruky na brichu. Syn (9let) se těší, az taky neco uciti, ale zatim je to spis mrmleni pro me. Mam odzkouseno, ze kdyz delsi dobu sedim v kanclu a nezmenim polohu, tak se mimos docela ozve a musim si na chvilku treba lehnout (naštěstí jsem v kanceláři sama a mam tam matraci). Ale treba po jizde brno-praha a zpet + sezeni mezitim na seminari me odrovnalo a druhy den jsem pracovala z domu z pohodlného zahradniho lehatka v pololehu.
Mam nahore sotva 1,5kg od zacatku, ale dost zvracim tentokrat. Plodove vody mam akorat, zbytecne mimose nekoupuU prvniho jsem netusila, ze jsem tehotna, jaka to byla pohoda. Tohle druhy těhotenství je totálně odlisny.
Za 2 tydny uz snad zjistim, co cekame a doufám v holcicku, ale hlavne, aby bylo vsechno v poradku.
Tak přeju moc zdravicka obou.
a dá se nějak podpořit množství plodové vody? Mne prave z posledního UZ přišlo ze ji mám malo, ale DR teda nic nerikala ![]()
@Zuz90 píše:
@aria11 Ťukání jsem cítila sama od sebe, poprvé když jsem seděla v práci a teď většinou ráno nebo večer když ležím. Právě až dnes ráno jsem to poprvé cítila i na pohmat. Jinak to bylo vždy jen vevnitř a rukou jsem nic necítila. Přítel si vždy večer dá hlavu na břicho a čeká kopanec, ale prckovi se nechceTak koukám, že tady ve skupince je převaha holek. V okolí máme skoro samé kluky až to vypadalo, že se snad holky nerodí
Tak snad se taky dockam kopancu a tukancu aniž bych si tam davala ruku
a vy tedy čekáte taky holcicku? Nebo chlapecek? ![]()
@aria11 netusim, ale kdyby ji bylo malo, tak doktorka neco poradi. Me zatim rika, ze je to tak akorat, ani moc ani málo
@aria11 My právě chlapečka 🙂 Nebo teda zatím to tak vypadá podle první genetiky, na druhou jdeme příští středu.
Holky tak s bříškem a pohyby to máme asi všechny úplně na stejno.. Pohyby spíš na večer a je to takové simrani a bříško žádné.. A když přiložím ruku a trochu zmacknu břicho tak prcka nebo spíš boulicku cítím. Ale takhle pohyb žádný. Mám ji spíš víc na pravé straně.. Na genetice říkal dr. Že plodovky dost. Takže to nějak obzvlášť neřeším. Na poslední ultrazvuk ten velký jdu 14.10. No už se těším. Pac mezi tím, žádná jiná kontrola v plánu není.. Jinak mám nahoře 2 kg a doufám, že to nebude jako v prvním tehu. To jsem nabrala 25 kg. Hrůza.. Ale po porodu bylo všechno skoro pryč. Díky bohu.. Obleček mám plno, ale na kluka
i náš v rodině se toho hromadu zdědí, ale já čekám holčičku. Tak ještě jsem se nepustila do přebírání hadriku, takže doufám, že tam najdu i nějaké neutral věci. Jinak budu muset kupovat ![]()
Holky mě řekl dr. Že to bude opět císařsky řez.. Pac první syn měl přes 4 kg a byly problémy při snaze rodit normálně.. Většinou se dělá dřív, nečeká se na termín, že? Mám termín 22.2.2020 a to se mi strašně líbí.. Jenže mi to ho asi udělají dřív, že ano?
Holky tak ta nase holcicka je asi stydlivka. Kdyz citim takove to tukani a sahnu si na bricho tak mala okamzite prestane ![]()
Ja bych tentokrat chtela male miminko, prvni syn mel 4 kila a byl v porodnici skoro nejvetsi. A to pry druhe deti byvaji jeste vetsi ![]()
No uz se tesim az malou zase uvidim, to je vzdy uplne super jak se tam ty deti melou.
Na dalsi kontrolu jdu az 7.10 a pak se musim jeste objednat na ten velky utz. Muj doktor se o nem zatim nezminil tak snad ho stihnu ![]()
@stihacka opravdu ještě větší?
no malý měl 4,5kg tak holka snad vetsi nebude
já mam ty velké ultrazvuky trochu dřív.. Sem si všimla jak vy ostatní.. No ale vždyť dr. Musí vědět co a jak ![]()
@Hedit no me tim vsichni strasi
teda to byl velkej klucik
me porad tvrdili, ze bude mit tak 3,5kg a nakonec 4. Takze ted pocitam se vsim.
@stihacka no co si já pamatuju tak mě už nějak v 8 měsíci říkali, že má víc jak 3.8 kg tak nechápu, že mě už tehdy zkoušeli odrodit klasický… Nemyslitelné.
a to ještě s tlakem 180/110 to si pamatuju jako dneska.. Po 9 hodinách trápení se, nakonec rychlovka na sál a malý (VELKÝ) chlap, byl na světě
takže mít ještě větší mimčo, to bych musela už jít na ten stůl opravdu v osmém měsíci ![]()
@Hedit je děkuji moc 😀 No už si hledám kojící polštář a běda jak se s ním nevypsim 😀 u nás to bude další kluk, přítel a celá jeho familie nic jiného neumí, jo kdybych tohle věděla dřív asi bych se podívala po jiném chlapovi 😀 😀 😀 😂 A kurz fakt doporučuji je úžasný a je tam toho strašně moc navíc na něj přispívá pojišťovna (některá proplatí celý kurz) takže za mě nadšení maximální. Pak má paní doktorka ještě kurz první pomoci tak na ten se taky chystám, náhoda je blbec a s dvouma klukama je mi jasný, že budu jen běhat s lékárničkou a náplastma s krtkem 😂 😂 😂
@Zuz90 hi hi no tak když už neprojde břicho tak druhá varianta je též pravý bok 😂 🤦♀️
@MaTi1316 já na to koukala. Je to asi fajn.. Ale zrovna moje VZP nepřispívá vůbec nic. Na kurzy z netu..
a bohužel je to tak drahé, že to nepůjde.. Je mi to docela líto. Ale nedá se nic dělat..
@Hedit hm ta VZP je škoda 🤨 stojí fakt za to. A nejsi z Prahy? Tam jsou kurzy od pí dr v malých skupinách živé tuším na Florenci za 500kc
Mám tp 24 ledna, jsem ve 24.tydnu a už mám dost velké bříško, lidi kolem si hned všímaji, že jsem těhotná. 😀 malý mě po večerech kope a po jídle.
@Tory_Loca to moc moc gratuluju. Takže klucik
paráda. Mě to bříško ještě nějak neposkocilo.. Přijde mi pořád stejně. Ale jsem 19+4tt a doufám, že je vše o. K.. Přijde mi, že malá mi tam dělá předměty hlavně v noci. To jsou úplně otočky
ne pravidelně ale dnes v noci to tak bylo.. Asi to bude malá gymnastka
jdu na kontrolu až 14.10. Už se moc těším
až malou opět uvidím.