Poradna duly
Jana Čurdová
@Pavla.kd Já taky přesně nevím něco jsem si přečetla a internetu. Já byla těhotná před 20lety, takže já už nevím vůbec nic
![]()
Já jsem si myslela, že testy na preklampsyi jsou automatické ve screeningu
o to si musím říct?
@Janivajan Mě řekli, že je to navíc a musím si to připlatit. Ale připadá mi, že to má každý doktor jinak.
A jak to máte s testy na genetiku? Bylo mi řečeno, že jestli chci kromě dawna, který se zjišťuje na screeningu testy na další vady, tak se musím domluvit na genetice a samozřejmě se za to platí..byly jste na tom? Přemýšlím jak moc je to důležité..
@Mandží já myslela, že se tam zjišťuji všechny vady
tak teď jsem z toho jelen
![]()
@Mandží To mi nikdo nenabízel nic o tom nevím, jen tu preeklamsii
Mě toto říkala a dala mi letacek s různými syndromy..krom downa nějaký edwardsuv, patauuv, turneruv, klinefelteruv a spousta dalších, tak jsem z toho jelen😀
No to snad ne, to ani nechci vědět, to už by se z toho člověk musel zbláznit. Mě stačí, že se zas od včerejška pozoruju, že mi jako nic není, nic nebolí atd.
![]()
Já se to všechno snažím brát tak nějak rozumně, takže opravdu nic nehrotim a když mi zrovna nic není, tak jsem naopak ráda a rozhodně nešílím😀.. ale zajímalo mě právě, jak moc lidí tyto rozšířené testy podstupuje☺️
Mě neřekli vlastně nic, jenom cenu, že za doprovod se doplácí a do ruky jsem dostala dva papíry na vyplnění. A vzhledem k tomu, že o tom vím prd, tak mě ani nenapadlo se ptát.
Tak já nevím, jestli to je všude jinak, ale moje ségra, když byla na screeningu, tak třeba toho edvardse tam měla automaticky. Vím to, protože bohužel o prostřední miminko přišli právě kvůli tomuhle.
@Mandží Já bych nic takového neřešila, pokud ti vyjde screening v pořádku. Pokud ti zjisti větší pravděpodobnost k nějakému syndromu tak si ten test nech udělat, to ti stejně doporučí, ale jinak myslím, že není potřeba se plašit.
Ahoj holky, tak dneska jsem byla na krvi na screening a divila se že mám jít na ultrazvuk až příští týden takže jdu zítra
jsem moc ráda.. Jen nechápu jak počítají těhotenství podle poslední MS mám být dnes 11+6 a dneska mi řekla že jsem dnes 12+1 no tak nevim ![]()