Poradna duly
Jana Čurdová
Já v Brně, dělá mi ho taky moje doktorka a uuž příští pondělí😀
@TER2312 děkuji
Krev mi předem taky nikdo nebral, tak jsem zvědavá, jak to tam bude, jestli bude výsledek ještě ten den nebo jak to bude..
@Luuca10 švagrová byla taky v Olomouci a brali jí krev tam, před samotným vyšetřením.
Mě dneska právě sestřička říkala ať přijdu až zítra odpoledne aby měli výsledky krve, že ultrazvuk je sice fajn, ale krev ukáže nejvíc.. Napnuta jsem jak struna
preju všem aby nám to dobře dopadlo
a těším se na fotky miminek
já doufám že už budu mít krásně miminko a prasátko pepina už ne ![]()
@Oneilka aha ttj, tak jsem zvědavá, hlavně ať nám to všem dobře dopadne, to je hlavní ![]()
Já mám jít do Brna na Veveří, tak mě zajímalo, jestli tady náhodou nemáte někdo zkušenosti 😁 😁 😁
Na screeningu v 1.trimestru se zkoumají z krve hladiny hormonů a podle toho, jestli je něco mimo normu, se určuje riziko Downa.. Ale i u těch ostatních syndromů bývají hodnoty špatně.. Na UTZ se toho dá taky hodně poznat třeba podle šíjového projasnění.. Takže zkušený doktor to na ultrazvuku pozná.. Když mi brali krev u mé Dr, tak to bylo kvůli pohlavním chorobám (žádný nemám, ale dělá se to) a pak kvůli železu..
@Pavla.kd Jo, tam jsem byla s oběma holkama.. První těhu v pohodě, ale při tom druhým mi jednou napsali jiný termín, než na který mě v reálu objednali a na poslední utz na nás zapomněli úplně..
Jakože jsme tam přišli a vůbec nás neměli v evidenci.. Nakonec nás vzali, ale bylo to hodně krátký..
Doktoři tam jedou jak na běžícím pásu.. A taky jsem tam zažila, že s jednou maminkou řešili na chodbě před ostatními, že bude mít postižené miminko.. Nulová empatie, ale jsou to profici..
Ahoj moc vás všechny zdravím a i já bych se ráda přidala a sdilela názory, zkušenosti a pocity z vašeho těhotenství, já čekám první miminko 24.2.2021 by měl být TP zatím se na něj shodly 3 doktoři tak uvidíme co screening ![]()
@Pavla.kd Právě se chci zeptat své Dr, kam jinam by se dalo jít..
@petra432 já četla nějaký recenze a prý dobrý, až na jednu doktorku… ale co píšeš ty se mi teda moc nelibi