Poradna duly
Jana Čurdová
@Lorelay.cz to máme tedy dost podobnej příběh, laparka následně ivf pro neprůchozí vejcovody a vajecnyky z důvodu pco úplně na odpis, děloha zaklonena že ani po ivf se ne a ne udržet 2× potrat a 2× se vstřebá lo neznámo kam, a teď zůstává mi rozum stát ![]()
@Janivajan a řekly ti někdy co se mohlo stát nebo co se v tu chvily odehrávalo? My jsme chtěly genetiku embryek a bylo nám řečeno že my máme genetiku v pořádku a že jsme mladý tak že nám ji neudělá že je to za 1 drahé a za 2 nemáme předpoklady pro to aby to dítě mělo něco špatného když my jsme oba v poradku
jako teď je vše v pořádku přirozeně těhotenství malé prospívá, ale že by někdo řekl hele byla tk jen ošklivá shoda náhod že jsem prostě potratila 4× za sebou ve stejném týdnu ale nikdo jic prostě se to stává a my jsme zdraví tak to nikdo dal neresil ![]()
Ahoooj ![]()
Moc dekuji ![]()
Jsem dnes 11+6 a jedine co mi na nevolnost pomaha je Torecan a homeopatika.. Modlim se, aby to brzy přestalo.. Se synem jsem zvracela do 6.mesice. Rodila jsem v Motole, ale je to opravdu dlouho.. Tenkrat jsem rodila jen za závěsem a se mnou tam rodilo dalsich nekolik maminek na sale.. Dnes pry maji maminky soukromí. Kazdy doporučuje Podolí a Apolinare, ale nechci jet pres Prahu moc.. V Motole jsem za 15 minut.. Zaroven ale v Motole jsem lezela od utery s prasklou vodou a syn az ve ctvrtek prisel na svět. Nikdo mi neudelal ULTZ tak jsem nevěděla, ale mel 4470g… ![]()
@Naomi14 Pokud u vás v rodině není nikdo vyloženě nemocný/postižený, tak je to jako hledat jehlu v kupce sena.. Těch genetických onemocnění je tolik, že by bylo fakt zbytečné dělat genetiku u embryí bez něčeho konkrétního..
Je úžasné, že se to nakonec povedlo přirozeně..
Užívej a hlavně se nestresuj.. ![]()
@Naomi14 No jedno biochemické jsem měla přirozeně. To jsme si zrovna dávali pauzu od ivf, kvůli moje psychice. Tři transfery byly v prvním car, které ani nepočítám, protože si myslím, že kvalita byla absolutně nulová. A když jsme přešli do Brna, tak nám udělali genetiku a imuno a vše v pořádku. Ze 4 vajíček, tři krásná embrya. První nic, druhé biochemko a já trvala na dalším vyšetření, protože nám zbývalo poslední a do 4 ivf už jsme jít nemohli kvůli penězům. No udělali mi hystereskopii a zadařilo se. Genetiku embrii taky nemáme. Ale ani jsem ji nevyžadovala. Říkala jsem si, že když jsme oba v pořádku a v rodině žádný takový případ nemáme, tak to není důležité. Navíc jsem četla tuny příspěvků, kdy se 100% zdravé embryjko taky nechytilo. Neptala jsem se radši ani na kvalitu, abych je nepodceňovala dřív, než budou u mě
jediný, co jsem si samo naordinovala byl prednison dvě 5 kovy tablety ráno. Četla jsem hodně studie z ciziny a ještě se semnou spojila jedna holka, co to taky řeší přes imunitu a třeba ve Španělsku je minimální dávka právě 10 mg na den. Jako prevence. Nevím, čím to, že se nám podařilo. Jestli něco z toho pomohlo, nebo to tak mělo být. Prednison teď už budu vysazovat s končícím 12 týdnem. Už teď beru jen jednu tabletu denně. Od srdeční akce. Já to brala prostě tak, že je to už potom na přírodě a hotovo. Nikdy jsem nehledal důvod, spíš jak tomu pomoct.
Jak to tady tak čtu, tak toho máte spousta z Vás už za sebou víc než dost, máte můj obdiv❤️..Ja teda čekám první a bylo to takový překvápko😀..v červnu jsme měli svatbu a já o pár týdnů později zjistila, že na svatbě už jsem byla asi ve druhým😂 každej mi právě říkal, že když antikoncepci vysazuji po tolika letech, tak si nějakej ten rok počkáme, tudíž jsem s tím opravdu nějak nepočítala hned, tak to pro mě byl celkem šok☺️
@Janivajan Jo někdy, když tomu jen sama věříš, tak to pomůže i jen jako placebo efekt. Já četla, že pro lepší kvalitu vajíček je dobrý Inositol, tak jsem si ho koupila. Začala jsem ho brát když jsem byla už pár dní těhotná.
Také jsem četla, že je dobrý pro správný vývoj embrya. Tak jsem ho brala celý první trimestr a teď ho pomalu dobírám. Nevím jestli v něčem pomohl, ale minimálně v mé hlavě pro lepší pocit ![]()
@Lorelay.cz Přesně tak. Bylo to asi všechno se vším. Taky teda po tom biochemickém mi úplně vypla hlava. Jela jsem jen na autopilota. Žádný emoce, nic. Až v den transferu, když mě tam nechali lezet, tak mi to všechno došlo. Brečela jsem tam celou čtvrt hodinu. Sestřička když pro mě přišla, tak se lekla, že mi něco je ![]()
Jen přikládám mou zkušenost, ale já mám vždy něco extra.. My oba v pořádku, v rodině žádná vada a 4 biochemka.. Přirozeně i po ivf.. Doktorka trvala na vyšetření embryí a vrátilo se mi jedno jediné zdravé.. Ostatní patologické takže by bylo opět biochemko.. Jsme oba v pořádku ale když to řeknu takhle neděláme zdravá embrya.. Jsme divný případ
![]()
Holky… lidský tělo si bohužel dela co chce, a my to nezměníme ani kdyby jsme se na hlavu stavěli…
![]()
@petra432 tady jde o to že je u nás převážně rakovina u žen ať prsů tak dělohy či jinej h orgánů co se týká ženského ústrojí, ale třeba mamka potratila 6× a to věděly že je tk kluk a stejně asi 2× nebo 3× porodila i mrtvé miminko nebo umřeli po porodu proto je mezi mnou a bráchou 7 let rozdíl, a dodnes nikdo nepřišel na to co se stalo a proč ale vše byly kluci ![]()
@Mandží Gratuluji 😁 Ja tedy ze sve zkušenosti s 1.synem na antikoncepci nesazim. Otehotnela jsem, protoze jsem nebrala prasky v pravidelnem čase (tedy podle doktora) A podle dalsich zkušenostech vim, ze stačí atb nebo kdejaka chripajzna a prasky nejsou 100%
@Janivajan tak to jo, jsem ráda že nás silnejch zenskejch je dost že nás to nesemlelo a jdem si za svim vytoužený cílem. Je to úžasný pocit ![]()