TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1834
4.8.20 07:41

@Lorelay.cz to máme tedy dost podobnej příběh, laparka následně ivf pro neprůchozí vejcovody a vajecnyky z důvodu pco úplně na odpis, děloha zaklonena že ani po ivf se ne a ne udržet 2× potrat a 2× se vstřebá lo neznámo kam, a teď zůstává mi rozum stát :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
4.8.20 07:51

@Janivajan a řekly ti někdy co se mohlo stát nebo co se v tu chvily odehrávalo? My jsme chtěly genetiku embryek a bylo nám řečeno že my máme genetiku v pořádku a že jsme mladý tak že nám ji neudělá že je to za 1 drahé a za 2 nemáme předpoklady pro to aby to dítě mělo něco špatného když my jsme oba v poradku :zed: jako teď je vše v pořádku přirozeně těhotenství malé prospívá, ale že by někdo řekl hele byla tk jen ošklivá shoda náhod že jsem prostě potratila 4× za sebou ve stejném týdnu ale nikdo jic prostě se to stává a my jsme zdraví tak to nikdo dal neresil :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
4.8.20 08:18

Ahoooj :srdce:
Moc dekuji :hug:
Jsem dnes 11+6 a jedine co mi na nevolnost pomaha je Torecan a homeopatika.. Modlim se, aby to brzy přestalo.. Se synem jsem zvracela do 6.mesice. Rodila jsem v Motole, ale je to opravdu dlouho.. Tenkrat jsem rodila jen za závěsem a se mnou tam rodilo dalsich nekolik maminek na sale.. Dnes pry maji maminky soukromí. Kazdy doporučuje Podolí a Apolinare, ale nechci jet pres Prahu moc.. V Motole jsem za 15 minut.. Zaroven ale v Motole jsem lezela od utery s prasklou vodou a syn az ve ctvrtek prisel na svět. Nikdo mi neudelal ULTZ tak jsem nevěděla, ale mel 4470g… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
4.8.20 09:09

@Naomi14 Pokud u vás v rodině není nikdo vyloženě nemocný/postižený, tak je to jako hledat jehlu v kupce sena.. Těch genetických onemocnění je tolik, že by bylo fakt zbytečné dělat genetiku u embryí bez něčeho konkrétního..
Je úžasné, že se to nakonec povedlo přirozeně.. :) Užívej a hlavně se nestresuj.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
4.8.20 10:22

@Ketyshona Ahoj gratuluji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
4.8.20 10:31

@Naomi14 No jedno biochemické jsem měla přirozeně. To jsme si zrovna dávali pauzu od ivf, kvůli moje psychice. Tři transfery byly v prvním car, které ani nepočítám, protože si myslím, že kvalita byla absolutně nulová. A když jsme přešli do Brna, tak nám udělali genetiku a imuno a vše v pořádku. Ze 4 vajíček, tři krásná embrya. První nic, druhé biochemko a já trvala na dalším vyšetření, protože nám zbývalo poslední a do 4 ivf už jsme jít nemohli kvůli penězům. No udělali mi hystereskopii a zadařilo se. Genetiku embrii taky nemáme. Ale ani jsem ji nevyžadovala. Říkala jsem si, že když jsme oba v pořádku a v rodině žádný takový případ nemáme, tak to není důležité. Navíc jsem četla tuny příspěvků, kdy se 100% zdravé embryjko taky nechytilo. Neptala jsem se radši ani na kvalitu, abych je nepodceňovala dřív, než budou u mě :mrgreen: jediný, co jsem si samo naordinovala byl prednison dvě 5 kovy tablety ráno. Četla jsem hodně studie z ciziny a ještě se semnou spojila jedna holka, co to taky řeší přes imunitu a třeba ve Španělsku je minimální dávka právě 10 mg na den. Jako prevence. Nevím, čím to, že se nám podařilo. Jestli něco z toho pomohlo, nebo to tak mělo být. Prednison teď už budu vysazovat s končícím 12 týdnem. Už teď beru jen jednu tabletu denně. Od srdeční akce. Já to brala prostě tak, že je to už potom na přírodě a hotovo. Nikdy jsem nehledal důvod, spíš jak tomu pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
4.8.20 10:40

12+1

Jak to tady tak čtu, tak toho máte spousta z Vás už za sebou víc než dost, máte můj obdiv❤️..Ja teda čekám první a bylo to takový překvápko😀..v červnu jsme měli svatbu a já o pár týdnů později zjistila, že na svatbě už jsem byla asi ve druhým😂 každej mi právě říkal, že když antikoncepci vysazuji po tolika letech, tak si nějakej ten rok počkáme, tudíž jsem s tím opravdu nějak nepočítala hned, tak to pro mě byl celkem šok☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
4.8.20 11:33

14+4

@Janivajan Jo někdy, když tomu jen sama věříš, tak to pomůže i jen jako placebo efekt. Já četla, že pro lepší kvalitu vajíček je dobrý Inositol, tak jsem si ho koupila. Začala jsem ho brát když jsem byla už pár dní těhotná. :D Také jsem četla, že je dobrý pro správný vývoj embrya. Tak jsem ho brala celý první trimestr a teď ho pomalu dobírám. Nevím jestli v něčem pomohl, ale minimálně v mé hlavě pro lepší pocit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
4.8.20 11:58

11+2

@Lorelay.cz Přesně tak. Bylo to asi všechno se vším. Taky teda po tom biochemickém mi úplně vypla hlava. Jela jsem jen na autopilota. Žádný emoce, nic. Až v den transferu, když mě tam nechali lezet, tak mi to všechno došlo. Brečela jsem tam celou čtvrt hodinu. Sestřička když pro mě přišla, tak se lekla, že mi něco je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
4.8.20 12:58

Jen přikládám mou zkušenost, ale já mám vždy něco extra.. My oba v pořádku, v rodině žádná vada a 4 biochemka.. Přirozeně i po ivf.. Doktorka trvala na vyšetření embryí a vrátilo se mi jedno jediné zdravé.. Ostatní patologické takže by bylo opět biochemko.. Jsme oba v pořádku ale když to řeknu takhle neděláme zdravá embrya.. Jsme divný případ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
4.8.20 13:02

Holky… lidský tělo si bohužel dela co chce, a my to nezměníme ani kdyby jsme se na hlavu stavěli… :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
4.8.20 13:04

@petra432 tady jde o to že je u nás převážně rakovina u žen ať prsů tak dělohy či jinej h orgánů co se týká ženského ústrojí, ale třeba mamka potratila 6× a to věděly že je tk kluk a stejně asi 2× nebo 3× porodila i mrtvé miminko nebo umřeli po porodu proto je mezi mnou a bráchou 7 let rozdíl, a dodnes nikdo nepřišel na to co se stalo a proč ale vše byly kluci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
4.8.20 13:07

@Naomi14 klobouk dolů před tvoji mámou…musí být hodně silná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
4.8.20 13:08

@Mandží Gratuluji 😁 Ja tedy ze sve zkušenosti s 1.synem na antikoncepci nesazim. Otehotnela jsem, protoze jsem nebrala prasky v pravidelnem čase (tedy podle doktora) A podle dalsich zkušenostech vim, ze stačí atb nebo kdejaka chripajzna a prasky nejsou 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
4.8.20 13:09

@Janivajan tak to jo, jsem ráda že nás silnejch zenskejch je dost že nás to nesemlelo a jdem si za svim vytoužený cílem. Je to úžasný pocit :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí