Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, jak často cítíte pohyby?
Já je cítím už od 18 tt, ikdyž je to mé první těhotenství. Ale přijde mi, že teď v tom 23tt to není tak časté.. teď 2dny jsem cítila jen jeden večer a to i tak byl kopanec dost malý. ![]()
@dendena tak je třeba otočené dovnitř.
Teď už by mělo mít i spací režim, tak je třeba vzhůru s tebou a ty si ani nevšimneš, ze te dloublo a když se uklidníš, tak spinká
mě většinou kope, když si nějak mačkám břicho.
@dendena ja to cítím iba ked som v klude mám placenty na prednej stene takže je to také tlmene ale mám angelsound tak ked ich pocuvam tak sa hybu ako besni😂
@dendena
Myslim, ze vic se ty pohyby maji hlidat hlavne od 28tt, ale pokud se ti to nezda, tak aspon zavolej svemu gyn a zeptej se.bud ti rekne, ze je to v poradku nebo at prijdes, ze to radsi zkontroluje.
Jsem ted v 21tt, do 13tt jsem zvracela a bylo mi skoro cely den vzdycky spatne.pak najednou klid, obcas se mi jen navalilo z neceho, ale spis vyjimecne. a ted od vcerejska zase zvracim, navaluje se mi a je mi celodenne spatne. myslela jsem, ze se to uz nemuze vracet takhle po delsi dobe😕
@Mária2023 píše:
@syaska 420 wau to je cvalik moji maju 382g chlapcek a 330g dievcatkoMy sme včera boli v Motole 1a3/4hod utz malej našli echogenni ložisko na mozgu 19×8mm další tyzden utz kontrolny vraj to moze byt iba tien ale je mi úplně ze nie dobre bojím…
No prý v normě, ale mi přijde, jako by byl o týden starší… termín mám 26.9., ale vnitřní pocit mi říká 18.9.
No a ty mas hlavně dvojčata, ty jsou vždycky menší. A malá bude určitě v pořádku! ![]()
@dendena já mám taky placentu na přední straně, takže cítím pohyby asi menší. Jsem 21 tt teprve. Ale taky máme angelsound a tam ty pohyby jsou slyšet hodně ![]()
@dendena Ahoj, je to různé, já cítím pohyby vždy večer, když si lehnu a pak ráno, to je víceméně pravidelné, a přes den třeba cca každé dvě hodiny? Nesleduju to moc. Ale o víkendu jsem se taky děsila, necítila jsem pohyby večer ani pak ráno, ozval se až nějak po obědě… To je vždy úleva. Ale taky mám placentu vepředu, tak se tím uklidňuju. Nejvíc kopal, když jsme byli předevčírem v divadle, to byla síla a snad celou dobu, asi to bude herec. ![]()
@Mária2023 Řekla bych, že tvá dvojčátka jsou ukázkově velká
Myslím, že jsme na tom cca stejně a mrňous váží podobně.
@dendena taky jsem měla tak před dvěma týdny takové klidnější období, až jsem z toho byla lehce nervózní a teď už se zase malá rozkopala.. Prcek muže být jen blbě otočený.
Nebo jak ti roste břicho, má tam zrovna teď víc místa..
Holky jakou autosedačku budete pořizovat? S isofix nebo jenom na pás? A pak jsem si všimla, ze některé nemají takový ten držák, takže to znamená, ze si ji nemůžu nikde vzít s sebou?
@Mária2023 ty jo, kočko, ty to taky nemáš s těmi dvojčaty nervově jednoduché, ale věřím, že je větší pravděpodobnost, že všechno je v pořádku, než že není ![]()
@syaska zatím nevím konkrétní, ale chtěla bych s tou základnou otočnou
Jinak holky, 24.5. jdu na ten test na cukrovku a je to jedna z věcí, do které se mi fakt nějak nechce
nesnáším sladký pití a čekání…a tady to bude v kombinaci ![]()
@Ninsie myslela jsem dnes na tebe, jak jsi vlastně dopadla s těmi krevními testy kvůli střevům malé? doufám, že vše ok
![]()
@syaska nuna aby mi bola kompatibilná s Bugaboo, máme isofix+adaptér na kočík kupovala som z bazáru jedna za 6tis a druha 7tis vrátane isofixu