Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@clairfox a hodnotil hodnotu jako v poradku? Asi tam žádné rozmezí pro správne hodnoty uvedené nemáte ze? ![]()
Dekuji
@Nikol2307 říkal jenom, že máme pěkné miminko, kterému nemá co vytknout 😀 rozmezí tam není
@Nikol2307 ze bez ziadnych morfologických nalezov takže asi Ok 😊
Holky, začlo mě jakoby pobolívat (2-3 sekundy) břicho pod pupíkem. Do teď jsem jen občas cítila podbrisek, ale břicho me jeďte nebolelo. Muže to být taky deloha?
@Nikol2307 neuvadis tt, kdy ti parametry byly sdělení…pak se to dost muže lišit, já jsem třeba byla až 21+0, ale dle UZ odpovídá plod 21+2tt - uvedeno 7,2mm, dle dr vše úplně OK
@Nikamuka a víš jak se to má měnit? Jako v kterém tydnu má být kolik mm?
@Nikol2307 já jsem byla na kontrole 20+2 a ve zprávě mám Vp 8-9mm, mimco mělo 420 gramů. Já jsem se speciálně ptala na mozek, protože přítel má v mozku výduť, tak jestli by to když tak šlo vidět i na tom ultrazvuku, ale říkal, ze takové věci vidět nejdou, ale jinak, ze je úplně v normě a nic špatného tam nevidí.
@syaska no jakoby co se píše na netu je normální nález do těch 10mm, já nevím proč mě na to Dr upozornila a řekla ať se na to podívají v nemocnici při screeningu kdyz mám 7,2mm.. napsala mi to i do zprávy.. v tom aby se jeden vyznal ![]()
@Nikol2307 takže tě poslala na další ultrazvuk do nemocnice? Hele, aspoň tím líp, víc doktorů víc ví a v nemocnici mají víc zkušenosti… teď kamarádce našli v gynetu našli cystu, poslali ji na kontrolu o týden později kdy tam byl další doktor a ten ze taky vidí cystu. Ale vzali ji krev z které vyšlo, ze je těhotná, ale ten doktor těm výsledkům nevěřil
šla do nemocnice a samozřejmě je těhotná
a pak věř odborníkům ![]()
@syaska no já jsem měla včera normální kontrolu u své gynekolozky a za týden mám plánovaný screening, ten byl naplánovány už predtim.. na nej bych šla tak jako tak ![]()
@clairfox To je stejně vtipné, jak i ze stejného místa jsou různé výsledky ![]()
@Nikol2307 jo takže to nemáš výsledky ze screeningu? Tak to se vůbec nestresuj, počkej si na ten screening. Já mám třeba na gynde doktora, co má atestace a ultrazvuk na screeningy, takže do nemocnice vůbec nechodím, ale co vím od kamarádek, tak někteří doktoři mají nějaké obyc ultrazvuky a muže to tam vidět zkreslene. Zvlášť na tak malé hlavičce…
@Nikol2307 našla jsem starší diskuzi na modrém konikovi - https://www.modrykonik.cz/…odu-ve-22tt/
Tak se na to jukni.. holky tam píšou, ze je pak většinou jen sledovali, ale vše OK ![]()
Držím palce, aby bylo vše OK ![]()
@syaska jo já vím, ale říkala prave ze jsou takové výraznější, tak hlavně aby na screeningu nenamerili ještě víc
ale moc dekuju všem za uklidnění.. klidná budu asi stejně až v úterý až se něco dozvím, ale každá zkušenost dobra ![]()