Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@monisb určitě elektrickou. Za mě top je medela swing. Osobně mám nějakou noname a je plně dostačující. Ruční to trvá věčnost. Já využila hlavně, když jsem měla ucpaný mlékovod, dost to bolelo a tak jsem za elektrickou byla ráda. Určitě bych to měla ve výbavě právě pro tyhle případy. Jinak jsem doma neodsávala pro miminko, jen v porodnici.
@monisb Mám Aventku - po minulém dítku a neměnila bych. Ale pořizovala jsem, až když byla potřeba.
@monisb Já budu mít elektrickou od kamarádky právě kvůli zmiňované prevenci zánětu prsu nebo prostě pro úlevu při přetlaku. Asi si pořídím i tu manuální, kdybychom byli někde na cestách apod.
@vprouduzivota ta moje byla původně pořizovaná do školy a funguje nejen do sítě, ale i na baterky. A právě i kvůli cestám ![]()
Děkuji za tipy, taky chci určitě elektrickou a právě jednu z těchto značek - Medela nebo Philips Avent. Na obojí teď někdo sdílel slevový kód 20%, takže asi ho teda využiju, ať ji mám raději ve výbavě ![]()
Ahoj holky, prosím neposlal byste mi někdo zprávu z 2.screeningu klidne do soukromé zprávy. Já patřím sice až do rijnovych miminek ale na poslední kontrole se Dr. něco nezdálo a v naši skupince ještě nikdo na screeningu nebyl tak si to nemám s kým porovnat. Případně neříkal vám Dr jakou má mimco sirku mozkových komor? Moc dekuji ![]()
@Nikol2307 ahoj nám na screening řekli šířka komor normální a měřili záhlaví jestli není otok a taky dobrý jinak míry tam nepsali
@Lucnat dekuju, já bych prave potřebovala tu míru, co je normální no.. Dr mi namerila 7,2 mm a ze se ji to zda už hraniční a jelikož se jedna zrovna o hlavu tak jsem docela nesva..
@Nikol2307 to věřím ale všechno se vyvíjí hrozně rychle kdyby bylo něco špatně s hlavičkou hned by doktoři vysilovali a hnali tě na různé vyšetření, neboj určitě to bude v pořádku
@Nikol2307 Máme taky za sebou 2. screening, ale v papírech tento rozměr nemám, ani ho doktor neříkal
. Pouze nám oznámil, že v hlavě to má v pořádku
. Taky si myslím, že kdyby to bylo nějak špatně, tak by tě doktor honil po dalších vyšetření. Třeba se to do další kontroly srovná ![]()
@bbk85 @Lucnat moc dekuju holky, pevne věřím ze bude vše v poradku.. ![]()
ve zprávě to případně bývá pod zkratkou vp, ale je mi jasné ze každé pracoviště má tu výchozí zprávu úplně jinou 🙂
@Nikol2307 u plodu A VP 6,3mm (20+5tt dle utza u plodu 2VP 7mm (19+6ttdle utz)
@Mária2023 mockrat dekuju.. a komentoval to Dr jako ze je to v poradku nebo hraniční nebo nic? ![]()