Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na cukrovce jsem byla včera 😁 minule těhotenství jsem nastupovala 8 týdnů před, už jsem nechtěla pracovat. Teď plánuji 6, protože mám rodičak, který ani tak nestíhám dobrat.
Já byla na cukrovce 2 týdny zpátky, výsledek jsem měla druhý den a naštěstí v pohodě ![]()
Zítra už vlastně ofiko začnu 3. trimestr
toto letí! Ale nemůžu si na nic stěžovat, od toho cca 4-5 měsíce se cítím úplně skvěle a nic mě zatím netrápí. Tak snad v tomto stylu budeme i pokračovat ![]()
Další kontrola 20.6., tak už se těším
Tam prý naplánujeme mateřskou, já chci jít 6 týdnů před TP, takže někdy konec července.
@x.lenulinek.x jo jo z ridicaku to dává smysl… naštěstí ten nevybraný teď doplatí, tak člověk o to nepřijde ![]()
@monisb no tak super, gratulace
takže se domlouva s gynekologem? Já prave nevím, muzu jít už 1.8., ale zas nám zrovna bude dělat truhlar kuchyň, takže si doma stejne moc neodpocinu a aspoň bych měla další dva týdny normální výplatu… Jinak taky zatím v pohodě, akorát už nezvládnu cely den chodit (jak teď plánujeme rekonstrukci kuchyně a koupelny, tak jsem na to přišla po návštěvě Ikei 😅 )
@syaska JJ, myslím, že domluva s gynekologem, nebo ve výsledku ti řekne, od do máš nastoupit a vyplníš si to tam sama. Jak dopředu to dáš v práci je spíše o domluvě. O mně věděli, kdy chci nastoupit a tím, jak jsem papír dostala na poslední chvíli, tak to dostali den předem
V tom jsem ráda, že zatím funguji normálně, včera jsem byla celý den fotit, zítra jdu zas - více či méně den na nohách
Ráno před tím zaklusat, případně zacvičit.
Ahoj holky, taky mám za sebou cukrovku a výsledky v pohodě, takže jsem to oslavila dortíkem
. Máme dnes po takové rychlo kontrole u doktora a všechno v pořádku, čípek je v pohodě, mimčo se mrská a už je to obřík na tom monitoru, ale samozřejmě jako vždy otočený zády
. Další větší kontrola, kdy se bude zase měřit a odhadovat váha nás čeká za měsíc. Jinak za pár dní začínám 3. trimestr
a zatím musím říct, že až na nějaké výjimky jsem furt v pohodě a zvládám jak pracovat, tak po práci buď jezdím malovat byt na pronájem a nebo dělám na zahradě u baráku. Tak doufám, že to takhle ještě chvilku vydrží
, protože bych chtěla pracovat co nejdéle to půjde ![]()
@syaska drzim palce s testom na cukrovku môj dopadol ukážkovo až na to, že som to tam skoro vyhodila zo seba von ten h. n. u. s presladený 😂 😊
Nech vám svadobný deň a libanky vyjdú podľa predstav potom nám pošli aspoň foto v satickach :smiling_face_with3_hearts: my sme tiež zvažovali svadbu pred pôrodom ale zamietla som to kvôli tomu že by som sa necítila na to teraz s tými dvomi v brušku ok som rada že som rada už sa iba modlíme aby som vydržala ešte 11tyzdnov do 36.tt
Inak okrem toho že sa už guľam ako guľa s 95kg je všetko ok aj krčok maternice(delozni cipek) drží na 4,7cm 😂 deti sú priečne a zadkom nahoru takže nevidím tváričky 🙈a to som sa vcera tešila na utz tak nič videla som zadočky a chrbatiky pekne ma cvičia 🙃
Ohľadne MD ja nenastúpim nemám nárok neoslňujem 270dni bla bla bla takže pracujem z domu od 1.5.a teraz priberiem home office z ďalšej prace a chcela by som pracovať i popri rodicaku ale to si krásne malujem a realita bude iná 😂 😂 😂 😂ani neviem aké sú podmienky ak by som poberala rodicak a zároveň pracovala musím vyzistit
Holky, já k vám pořád ráda nakukuju. Nejdřív jsem k vám patřila taky, ale bohužel to nedopadlo. Teď jsem znovu těhotná a minulý týden na ultrazvuku na mě vykoukla dvě srdíčka. Tak to vypadá, že se k nám ta dušička vrátila a přivede ještě další. ![]()
Všem vám držím palce a už se těším na vaše miminka
![]()
@Mária2023 těch 11 týdnů uteče jako voda
a to bude v pohodě, to dáte ![]()
Já jsem s „brigádou“ začala až někdy po roce malého a tím, že je to od jiného zaměstnavatele, než čerpám MD, tak je to fuk a mohu bez problémů pokračovat. Při rodičáku se dá podle mne přivydělat pak už bez nějakého omezení - tam je snad podmínka jen v tom, jak dlouho mohou být děti v nějakém zařízení, ale to tedy první měsíce ani nehrozí. A teď tedy přebírám další a další činnosti, tak si myslím, že další roční pauza v práci nebude. Ale tím, že je to něco, co mě baví, tak pohoda - svojí práci jsem dělat nechtěla. To jsem se těšila na MD jako na smilování.
@ruzulka jupi gratulujem z celého srdca a nech všetko krásne dopadne 🍀 🙏🏻 ❤️A teším sa že mám partacku s dvomi srdiečkami ❤️ ❤️ 🙏🏻Je to trošku náročnejšie tehu ale dvojnásobná radosť opatruj sa a šetrí 🙏🏻
@x.lenulinek.x to je skvele takže ja môžem úplne v pohode pracovať z domu i popri rodicaku bomba dakujem za info 🙏🏻Akurát ja to mám na hpp to nevadí? 1 mám na hpp ale musím nastúpiť na rizikové už nemôžem chodiť na schôdzky a druhu mám home office 100%
Cauky holky,
No ja byla na cukrovce v 25tt a bohuzel po vypiti napoje cukry o setinku vyssi 🤣.
10,1 a norma je 10,00 takze hned poradna🫣 🙈.
Ted jsme 26+0tt a taky se cejtim paradne musim rict. Snad to tak vydrzi.
Ja jsem tedy na nemocenske a na materskou nastupuji 6.8.2023.
Aby toho nebylo málo toho štestí tak se 12.8.2023 berem:smiling_face_with3_hearts: snad to klapne budu 34+5tt.
Cejtim se fakt dobre, tak snad na svet nevykoukne driv 🤣
@Mária2023 Já si myslím, že se poměr neřeší - ale raději si to ověř
A tedy držím palce ať to zvládáš
Maty byl relativně svaté dítě a pracovat s ním na začátku - nereálné. I jak člověk byl unavený a když spal on, raději jsem spala taky ![]()
Já třeba teď mám práci na HPP + k tomu jsem u stejné firmy jako OSVČ na vedlejší činnost. Takže jakmile nastoupím na mateřskou a rodičovskou, tak budu pokračovat jako OSVČ vedlejší a pracovat na home office to co budu zvládat. A pak přidávat postupně jak to půjde
taková je aspoň zatím představa ![]()