Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Doubravka410 moc gratuluji a dle tvých výpočtu by jsi měla být kolik? Už je fazolky krásné veliká
![]()
@helis0 Děkuji 😊 podle MS mám 6+3, podle ultrazvuku 6+2. Mně právě zarazilo, jak je to malinké 😀 podle aplikace co mám v mobilu by mělo mít 1,3 cm a podle doktorky má 0,55 cm. Ale když bylo přes celý monitor, tak mi přišlo veliké 😀 a to srdíčko jak se tam rychle mihotalo, úplně neuvěřitelné 😊
Nechala mi zatím Utrogestan, dvě ráno dvě večer a říkala, že jestli bude vše v pohodě, tak mi to sníží.
@Doubravka410 píše:
@helis0 Děkuji 😊 podle MS mám 6+3, podle ultrazvuku 6+2. Mně právě zarazilo, jak je to malinké 😀 podle aplikace co mám v mobilu by mělo mít 1,3 cm a podle doktorky má 0,55 cm. Ale když bylo přes celý monitor, tak mi přišlo veliké 😀 a to srdíčko jak se tam rychle mihotalo, úplně neuvěřitelné 😊Nechala mi zatím Utrogestan, dvě ráno dvě večer a říkala, že jestli bude vše v pohodě, tak mi to sníží.
asi máme podobnou appku, píše mi to to samé:D náš mrňous má v 6+2 6,1mm, taky mi to přijde málo…ale asi je rozdíl, jestli je to na začátku, nebo na konci týdne a tak..třeba to ještě poskočí, říkali, že to je ok=)
Holky tak dneska jsem si poprvé zkusila co je to ranní nevolnost
No bylo to super co vám budu. Dneska mě extra bodá na pravé straně podbřišku. Ve středu jdu na kontrolu tak doufám že bude vše OK
![]()
Mě tedy bývá špatně (nevím, zdali je to ta tehotenska nevolnost) ráno, pak když mám hlad, když se náhodou prejim - vlastně průběžně tak celý den. Jak vnímáme vy těhotenské nevolnosti?
@helis0 já si včera dělala test, z ducha už je dálnice, ale nevolnosti se naštěstí nedostavily.
Ačkoliv jsem asi zvrácená a trochu v ně doufám, protože se mi nechce nějak extra zatím přibírat
jo akorát mě pořád děsně bolí prsa. :/
Btw, oznamovala to už některá z vás rodině, nebo v práci? ![]()
@Ryuu gratuluji ❤️. My čekáme až po 3 měsících, minule jsem to řekli kolem 8TT a za par dnů bylo po všem
@Ryuu taky nemám nevolnosti. Měl bych byla 5+2 a kdybych si neudělala testy tak nevím že jsem těhotná. Občas po ránu když se nenajim mi je zle. Ale to je vše. Rodině to řekneme až budu mít kartičky a po testech v 12tt a “světu” dokud to nepůjde vidět
což nebude problém, nejsem hubeňour. Jen mám furt divný pocit jestli je vše ok. Menim gynekologa (můj je totální *****, nevyšetruje, první těhu s nim katastrofa) a 23 jdu na vstupní a rozenou mrkne i na píďalku
@helis0 @Nicknamecr
Já právě budu muset v práci asi co nejdříve. Je vcelku náročná, k tomu časté přesčasy a hrozí sem tam i noční. A včetně šéfové budu muset i kolegům, protože by jinak za zády mohli pomlouvat a zlobit se, proč nedělám to a támhle to… Ale vůbec se mi do toho právě nechce z těchto důvodů, co když to nevyjde… A taky proto, že kolega bude neustále nějak popichovat, říkat mi „mamčo“ atd… (Zkušenost u holčiny, co tam byla těhotná). A kolegyně zas asi bude přehnaně starostlivá a já o tohle vše prostě nestojím. ![]()
U rodiny zas musím říct, že je to taky naprd. Bude teď spousta oslav a budu si muset vymýšlet kdo ví kolik výmluv, včera jsem byla s mamkou půl dne na nákupech a tak třikrát už jsem to měla na jazyku.
Jenže sama mám začátkem března narozeniny a vím že když se prozradím dřív, každý mi bude nosit dárky pro mimčo a o to sobecky taky prostě nestojím
V plánu je právě oznámit to ten den, protože to už by mělo být snad vše ok. ![]()
@Ryuu Jo hele když tě okolnosti nutí tak to řeknu. Ale naše zkušenost je, že byť to řekneš jednomu, tak se to k rodině tak i tak dostane….. u prvního se nám to stalo a s druhým to nebudu riskovat
@Nicknamecr no právě já si to taky myslím, ale nerada bych si v té práci nějak ublížila. Přeci jen je to práce spíše pro chlapy, tedy fakt náročná.
budu si muset vše nechat projít hlavou, ještě mám čas, k Dr. jdu až ve čtvrtek, tam budu vědět více…
Ahojky holky, rada by som sa k Vám pridala, TP 26.9.2023, teraz 4.tt. Som po IVF a 3.1.bolo oplodnenie, 6.1.embryotransfer 1×8bunkove embryjko a 1×12bunkove embryjko, test mi vysiel pozitivne 11.1.❤️ Vsetkym tehulkam gratulujem a nech nám to krasne pokračuje do zdarneho šťastného konca🙏🏻 🫶
@helis0 nespavosť, chřipka hned v den uhniezdenia-trvá nadcha a kašel doteraz(beriem Prednison na potlačenie imunity, aby telo nevylučilo embryjka),bolest hlavy neskutocna 3dni, palenie záhy a cikám každých 10minut, prsia horia asi 100°C 😂
Jdu na kontrolu ve středu a když bude vše Ok v což doufáme musíme to říct manželovo rodičům. Tchán je můj nás šéf dělám noční (jenom noční) takže potřebuji aby mě přehodil na denní. Jinak nevolností z hladu už mám také přijdu si že mám hlad pořád ale sním tři sousta a přijdu si prejezena. Čůrat chodím snad za celou ulici
A náš malý psík se rozhodl že si bude hrát na přícucku takže si hraje na můj stín ![]()
@Mishel2020 oni to cítí ty zvířata. Mě už štve moje kočka
strašně mě hlídá, nenechá mě jít ani na krok nikam samotnou. Když jdu spát, tak leží hned na mě, a jak se hnu tak vstane a kouká na mě jako co minim dělat 🤣