Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
To ale není délkou vztahu. Třeba já jsem s manželem 23 let celkem a chováme se k sobě slušně a přátelsky. Ale Ty si holt natrefila na zmetka.
„nemusíš“ zachovat rodinu
proč
vy spolu emočně dávno nežijete
žijete spolu jen prakticky
možná by mu pomohla studená sprcha, protože jsi jinak submisivní, nebude to čekat, takže mu napiš z práce, že večer s ním velmi vážně potřebuješ probrat budoucnost..
víc nic, nech ho vydusit.. vyjeď si kalkulačku výživného, jakože vážně uvažuješ nad rozvodem, to mu řekni včetně vize bydlení (jen si to prostě představ, co by bylo reálné) a řekni mu, že je ti to líto, ale takto žít vedle něj nechceš a nebudeš, natož s někým, kdo tě sráží před ostatními - s tím okamžitě skončí - a že buď restartujete váš vztah, nebo jdeš pryč..
už to tu doskrát bylo, že chlapi si mysleli, že vše běží samospádem tak nějak OK, dokud neviděli rozvodové papíry!
Na případného potencionálního milence zatím zapomeň, než to vyřešíš doma
hodně štěstí ![]()
Z toho, jak to popisujes, mi tam uplne chybi laska z jeho strany, chlap milovanou zenu NESHAZUJE pred ostatnimi, ani v soukromi ne… a dalsi veci, ktere popisujes, je to smutne cteni, vypada to, ze je s tebou, protoze zvyk, dite, zazemi… treba mate sanci na restart vztahu, pro mne by to byla konecna, takhle zit nejde, to se ti casem muze podepsat na psychice, na zdravi, ale rozumim tomu, ze rozhodnuti to ukoncit u vas komplikuje dite.
Neni zvlastni, ze ho omlouvas, to je casty symptom… ja bych to s nim otevrela, na rovinu rekla co citim, jak se trapim, premyslela spolecne nad terapii vztahu a pokud by to neslo a nic by se nemenilo, tak rozchod, zalezi na vas, v jake podobe to bude, jak si to upravite, volny vztah, ( ktery je z meho pohledu predchudce rozchodu), nebo rozvod, atd…
Drz se ![]()
Ahoj, to jsem já, druhá anonymní pisatelka. U mě je ještě jedna důležitá věc, která mě přiměla k rozhodnutí setrvat. Nejsem stále zdravotně úplně dobrá a párkrát do roka se bohužel přihodí, že nejsem schopná se postarat o děti. Vlastně jsem s vypětím všech sil schopná se postarat sama o sebe. A právě v tyto dny je pro mě zásadní, že se má o děti kdo postarat. Sice s blbými komentáři, ale vím, že jsou v bezpečí. Jinak abych to nedávala pod roušku tajemna, tak mám endometriózu a ani po několika operacích a hormonální léčbě není úplně v pohodě a občas má potřebu se ozvat a pěkně nahlas ![]()
Zbylé dny jsem naštěstí v podstatě úplně v pořádku.
@princess.consuela píše: Více
Druhy vztah - ze si uz nerozumime, nemame spolecne zajmy, mame rozdilne nazory, nesmejeme se uz stejnym vtipum.
A znovu jsme u toho…vsedni zivot mi neprijde jako nic zasadniho. Ale pises manzelovo nasavani, takze hodne pije, ano to je problem. No a ten dalsi problém, muze ovlivnit vase spolecne intimnosti, a to je dalsi red flag za me…
Takze u Tebe by mela byt volba asi jasna…odejit.
@Andelskej_Satan píše: Více
Když ono, jakkoliv to zní vágně, nejspíš v tom dlouholetém vztahu důležité je. Podobné názory, podobný smysl pro humor, náhled na život, společné plány a nakonec i třeba politické názory…mně to celkem důležité přijde, ač se mnou zajisté někteří nebudou souhlasit. Na druhou stranu, ty rozpory tam byly už na začátku a ten emoční ajfr je upozadil? Nebo se to změnilo časem?
Ještě mě napadá, jestli nejsi nějak výrazně starší než manželka, že by ji to doběhlo
.
Muze to znit vagne, ale asi ne nic na cem by se nedalo pracovat, kdyby ten druhy chtel…sama nic nenavrhla co bychom spolu mohli delat.
A ruku na srdce, kolik procent paru je perfektne sladenych? Lidi se behem vztahu vyviji, ovlivnuji, atd. Nemyslim si, ze rozpory byly na zacatku, jinak nechapu proc by se mnou mela dve deti. Jsme od sebe o 7let.
Možná, že pokud bys ho kopla do zadku a žila v klidu, tak je po endometrioze. Zrovna tahle mrcha se stresem souvisí.
To je bohužel málo uznávaná stránka soužití se zmetkama. Že to člověk po delší době odnese zdravotně. To je potřeba brát v potaz.
Zakladatelka třeba taky nemusela tak komplikovaně rodit, kdyby neměla u porodu chlapa, co se chová jako hovado.
@Andelskej_Satan píše: Více
Tak tohle mi třeba v případě, že máme 2 malé děti přijde totální úlet a rozumný člověk bude usilovat o nějaký restart, domluvu, zauvažuje o párovce atd.
@Lojzísek píše: Více
To souhlasím, jen si říkám, do jaké míry je to ten reálný a ne zástupný důvod. Co k tomu vedlo nevíme. Stejně tak, je-li to jen rozmar. V každém případě asi nemá chuť komunikovat a pracovat na nějakém zlepšení, s čímž ten druhý nic neudělá, ani kdyby se přetrhl.
Samotný voják v poli válku nevyhraje.
Je to tak, zkousim vse…ani neodepisuje..
Souhlasím, taky si myslím, že skutečný důvod bude úplně jinde. A Člověk to vážně sám neutáhne.