Trasa Praha - Brno po D1- všední den či víkend ?

15.8.22 23:07

Trasa Praha - Brno po D1- všední den či víkend ?

Ahoj. Tento týden chci vyrazit k rodičům na Moravu autem. Pojedeme se skoro ročním mimčem samy trasu Praha-Brno a přemýšlím, jestli bude pro cestu lepší zvolit všední den - čtvrtek nebo víkend - sobotu :? Jde mi o hustotu provozu. V obou případech bychom jely dopoledne cca po 9 hodině. Máte prosím někdo zkušenost s cestováním po D1 teď přes léto? Kdy se dá očekávat menší provoz? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
825
15.8.22 23:11

Koukám na d1 denne z okna a za mě teda rozhodne víkend - výrazně klidnější a mnohem méně aut. Přes týden je často vidět jak je to ucpane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
15.8.22 23:13

Nevybereš si, ale rozhodně doporučím vyjet z Prahy co nejdříve. Sobota je klidnější, jezdím opačný úsek, Otrokovice - Praha. Po Brno je v sobotu D1 skoro prázdná. Navíc v sobotu od 7-13 mají kamiony zákaz na silnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.22 23:49
@Lykaon píše:
Nevybereš si, ale rozhodně doporučím vyjet z Prahy co nejdříve. Sobota je klidnější, jezdím opačný úsek, Otrokovice - Praha. Po Brno je v sobotu D1 skoro prázdná. Navíc v sobotu od 7-13 mají kamiony zákaz na silnici.

Super, díky za názor. Potřebuju jet brzo kvůli malé, aby nebyla rozmrzelá a neplakala. Taky bych řekla, že sobota bude lepší, i když to zase prý zrovna míří Pražáci na venkov na chalupy :nevim: nicméně to snad nebude tak hrozné jako provoz všedního dne a ještě k tomu s kamiony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.8.22 01:28

Vikend.
On ten provoz na dalnici se da, ale ve vsedni den rano se budes z Prahy blbe vymotavat (zalezi odkud jedes).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
16.8.22 07:23

Řekla bych, že klidnější to bude v sobotu ráno. Jen bych jela dřív než v 9. A i tak počítej s tím, že až do Mirošovic bude ta dálnice dost plná. Ony se v sobotu mění i dovolenkové turnusy… Jo použij aplikaci Waze. Pokud bude před tebou na dálnici problém, včas tě odkloní mimo. Nás už kolikrát zachránila před hodinami v koloně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.8.22 08:50

@pampeliška99 je to úplně jedno, protože D1 je o náhodě. 10×nprojedu bez sebemenších komplikací, po 11 zůstanu trčet hodinu pár km před Brnem. Třeba.. nevyberes si :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.8.22 11:26

Vyjela bych v dobotu brzy ráno, nejpozději v 7.

Jezdila jsem služebně do Německa a vyjizdela jsem v neděli v 6 ráno z Moravy a bez problémů až do Plzně, kde jsem zastavovala na oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.22 12:25
@Ahep píše:
Vyjela bych v dobotu brzy ráno, nejpozději v 7.Jezdila jsem služebně do Německa a vyjizdela jsem v neděli v 6 ráno z Moravy a bez problémů až do Plzně, kde jsem zastavovala na oběd.

Asi budeme muset vyjet opravdu brzy. Nakonec i kvuli tomu, aby malá ještě spala a nebyla v autě vzhůru :-/ Jedeme z Příbrami, takže počítám v 5 bude ideální vyrazit, ať se vyhnem kolonám a taky sluníčku pražícímu do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
16.8.22 12:27

A nabalte si zásoby na cely den, muže se hodit, je to loterie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.8.22 17:39
@pampeliška99 píše:
Asi budeme muset vyjet opravdu brzy. Nakonec i kvuli tomu, aby malá ještě spala a nebyla v autě vzhůru :-/ Jedeme z Příbrami, takže počítám v 5 bude ideální vyrazit, ať se vyhnem kolonám a taky sluníčku pražícímu do auta.

V autě snad klimu máte?

Jinak k tomu slunicku prazicimu do auta-pokud nemáte na zadnich oknech nic, tak tam skripnout do okna na každou stranu, mokrou plenu.

Vyjet v 5 ráno plně schvalují a vsadím se, že takto v klidu projedeš! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
16.8.22 17:44

Je to o náhodě. Dva známí jeli náhodou stejnou trasu, jeden v sobotu, druhý v neděli. V sobotu prý katastrofa, věčně popojíždění krokem, v neděli to fičelo bez zadrhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.8.22 17:57

Z Příbramy do Slavkova je to 280 km, průměrnou rychlostí 80km/h jste tam za 3 a půl hodiny. Zase z toho nedělejme cestu do Chorvatska, v 7 ráno v sobotu se protáhneš Prahou jak nic. Kamčáky už budou hledat kde to odstavit. A v Brně taky nečekej nějakou špičku kolem 10 v sobotu. Nainstaluj Waze do mobilu, povol mu data a když by byl nějaký problém tak tě stáhne mi dálnici. Navíc když si dáš plánovat trasu tak si tam můžeš zobrazit i hustotu provozu a dle toho se kouknout v kolik je nejlepší vyrazit. Nastavení Waze najdeš na YT. Štastnou cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
17.8.22 09:19
@pampeliška99 píše:
Asi budeme muset vyjet opravdu brzy. Nakonec i kvuli tomu, aby malá ještě spala a nebyla v autě vzhůru :-/ Jedeme z Příbrami, takže počítám v 5 bude ideální vyrazit, ať se vyhnem kolonám a taky sluníčku pražícímu do auta.

No já jet takto brzo ráno, tak to zákonitě někam naperu, protože bych byla hodně unavená. Jinak při cestě z Příbrami se v podstatě vyhneš kompletně Praze a těm největším kolonám u výjezdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
17.8.22 09:43

Tak mě napadlo, že by bylo pro tvoji klidnou cestu úplně nejlepší, kdyby k vám přijel někdo z tvé rodiny a pak by se s vámi autem vrátil na Moravu.
Nebo jet tam s manželem, který by se vrátil pak sám po vl.ose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí